Låsningsfria bromsar Problem

När det gäller de diagnoser låsningsfria bromsar problem först definiera grunderna i ABS är avgörande. Så låt oss börja med ett förord ​​av låsningsfria bromsar, är det en förbättrad version av ett fordon ordinarie bromssystem, främst till att förhindra att bromsarna sladd och låsa upp på våta, hala eller isiga vägbanor. Hjulhastigheten är elektroniskt övervakas och när ABS anslutna till hjulet känner att hjulet är på väg att plötsligt låsa upp, ABS släpper hjulet bromsar. Därmed i sin tur skyddar föraren från eventuella olyckor.

Så detta är i korthet är hela idén med en ABS-bromsar och hur den fungerar. Det är dock viktigt att behålla denna punkt i åtanke att en dag men överlägsna dessa bromssystem är, eftersom dessa bilar komponenter ålder är fordonet kommer att möta en bromsfel och medför jobbiga problem.

Problem med låsningsfria bromsar

Problem
Möjliga lösningar

Sensor Problem
Det är bara naturligt för smuts, sot och skräp att komma in ABS-broms sensorerna och orsaka dysfunktion. Sensorerna är av magnetiskt material som lätt kan locka metallpartiklar att hålla sig till enheten och blockera eller dämpa signalen. En sådan störning i hjulhastighetssensorerna kan också utlösa olika typer av koder och ljus fel som kommer från bilens dator. Det bästa sättet att lära sig att fixa låsningsfria bromsar är att hämta hjälp från din mekaniker för att få alla dessa hjulhastighetssensorerna rengöras snyggt, så att de fungerar korrekt igen.

ABS Lätta Störningar
ABS ljus som finns på instrumentbrädan i din bil, kan vara ett hem för ett antal problem i samband med din bil bromsar. Problemen kan vara mekanisk, elektrisk eller helt enkelt säkring diffusions frågor. Många gånger när du glömmer att lossa nödbromsen förblir ABS ljus, hela tiden. Men annars, när varningslampan tänds även om du tillämpar bromsar, betyder det helt enkelt att det hydrauliska trycket har missat i bromssystemet eller vätskenivån är riktigt lågt i huvudcylindern.

ABS Controller
Det låsningsfria bromssystemet har riktningsstabilitet, fordonstrafik styrning och optimala egenskaper inbromsning vid displayen även under de tuffaste bromsförhållanden. ABS övervakar faktiskt varje fordonets rotationshastighet och även styr broms-ledningstryck till varje hjul bromsar vid bromsning. Därifrån tillsammans dessa två villkor, hindrar hjulen på en bil låser sig inte ens av misstag. Men om detta ABS styrenhet slutar att fungera, då poängen med att ha ABS inte existerar. Du måste reparera den eller ersätta det så småningom.

Ledningsdragning
Det är mycket lätt för ledningssystem för ABS till fel, för om anslutningarna utsätts för någon form av utländsk rörelse, kommer de att ändra de elektriska impulser och omedelbart blir nedkopplad. Detta i sin tur kommer att skada hela bromssystemet. Så inte någonsin försöka prova inkoppling av ABS själv eftersom det är extremt känslig för även de bräckligaste förändring i elektriska laddningar.

Rost i Modulator ventiluppsättningen
Om modulatorn ventilaggregatet står inför ett fel i bromssystemet, är möjligheten stor att det kan innehålla korrosion eller metallpartiklar orsakar bromsvätskan att förändras. Dessutom, när bromsvätskan når en punkt av mättnad och absorberar fukt inne, det är den tid då vattnet reagerar med metallkomponenter belägna i ventilenheten och orsakar ventilerna att antingen hålla öppna eller stänga.

Bromsvätska Läckage
Kontrollen ska alltid genomföras på huvudcylindern att upprätthålla en lämplig vätskenivå. Lägga bromsvätska till huvudcylindern löser låsningsfria bromsar problemet tillfälligt. Men om oljan läcker i bilen misstänks skulle den nya läggs vätskan förloras och lamporna tänds igen. Ta en broms problem vätska läcka på en allvarlig anmärkning och arbeta för att lösa problemet. De kan förekomma i vilken bil del, som bromsok skivbroms, bromsrör, drum bromscylindrar hjul, cylindrar mästare, etc.

Från nämnda pekare är det viktigt att hålla denna ihåg att i händelse av bromsvätska läcka, undvika att köra bil tills bilen bromsar problemet är löst. Om ABS lampan fortsätter att lysa, underhålla den omedelbart. Kontrollera om alla kablar och säkringar. Om de behöver en ersättare, gör på det så snabbt som möjligt. Kontrollera också alla elektriska anslutningar på den hydrauliska enheten. Se till att de är i sin bästa skick. Jag antar att, om det finns någon fråga i ditt sinne du skulle vilja fråga i framtiden, när det gäller ABS bromssystem, du vet var du ska leta nu!

Hur man byter lås fönsterdekaler
Bästa bil Polish
Bilvax Remover
Spray bilvax
Bilstereo Installationsinstruktioner
Tvättbar sprayfärg
Klickande ljud när man startar ett bil
När var den första bilen uppfanns
Bromsbelägg och rotorer Kostnad
Bilvax Borttagning
Kupén

Leave a Reply