Larmsystem för bilar

Det första fallet av bil stöld spelades in 1896, var ett decennium efter det gasdrivna bilar infördes. Studier har hävdat att numera en bil går sönder i varje 20 sekunder i USA ensamt. Därför att minska denna ökande brottsligheten, och att hålla våra bilar skyddas idag nästan varje bil är utrustad med de mest sofistikerade Bilsäkerhet larmsystem. Larmsystem för bilar är laddade med sensorer, sirener och signaler som genererar en varning larm vid bilstöld. Den grundläggande versionen av bilen larmsystem består av en omkopplare på förardörren som är kopplad till sirenen så att om någon försöker öppna dörren, kommer sirenen börja klagan.

Dagens moderna bilar är utrustade med det bästa larmsystem som är mer avancerade och utvecklas. De omfattar:
En layout av sensorer som innefattar omkopplare, tryckgivare, och rörelsedetektorer. Sensorer är i grunden pulver kontrollerade enheter som tar emot och svarar på ett stimulus.
En siren att generera en mängd olika ljud, så att du kan välja en distinkt ljud för din bil.
En radiomottagare som tillåter en trådlös styrning från en nyckelbricka och håller ägaren informeras.
En extra batteri som kan användas som en ersättning om det ursprungliga batteriet inte fungerar eller inte laddat.
Ett datorstyrt system för att övervaka och kontrollera alla dessa operationer i systemet.

Bil-Alarm portsensorer
Dörr larm är det mest grundläggande sensorn i larm för en bil. Den svarar direkt när en tjuv försöker öppna bildörren. Sensorn är ansluten antingen till en siren eller till bilens innerbelysning. De flesta av de system billarm använder omkopplingsmekanismen byggd inuti bilen. Så snart tjuven öppnar dörren, överför bildörren el till de inre ljus och larm tjuven.

Bil-Alarm Shock sensorer
Shock sensor är avancerade larmsystem som hjälper till att avskräcka tjuvar och vandaler. Det fungerar på en enkel princip, i vilken när en tjuv träffar eller flyttar bilen, skickar sensorn en signal enligt intensiteten av bilens rörelse. Så om bilen får en chock och upplever en oidentifierad förändring i hastighet, en fullskalig varningslarm piper. I vissa fall, är sensorn också ansluten till bränsle-motor som stoppar tillförsel av bränsle, om en drastisk förändring i intensiteten av rörelse detekteras.

Bil-larmfönstret och tryckgivare
Denna sensor är mycket effektiv i att upptäcka trasiga fönster. Den är ansluten till en mikrofon, som ytterligare är ansluten till det datorstyrda systemet. När tjuven bryter fönstren i en bil, upptäcker sensorn ljudet och lufttryck på bilen. Mikrofonen övervakar lufttrycket och fluktuationer luft, omvandlar dem till elektriska signaler, och sänder till systemet. På så sätt utlöser sirenen och larm tjuven.

Bil-Alarm rörelse och lutning sensorer
Sensorn är mycket användbart när tjuven försöker bogsera eller dra bilen till någon annan plats. Sensorn består av omkrets skannrar som flik någon lutning, lyft och även liten rörelse av bilen. Liksom detta kan man enkelt övervaka alla aktiviteter som händer inom en förutbestämd omkrets av parkeringen. Därför, om någon rörelse avsöks, sänder radiosändaren signaler som reflekteras av mottagaren monitorer. Lutningssensor består av flera kvicksilverbrytare bildas av två elektriska ledningar och en boll av kvicksilver. Dessa omkopplare genererar el och vid någon bil lutning eller lyft, de elektriska ledningarna ändrar flödet av cirkulationen och varna tjuven.

Alla dessa ovan larmsystem för bilar är mycket effektiva för att skydda bilar från tjuvar, och kommer också att bidra till att upprätthålla bilsäkerhet. Samtidigt välja larm för bilar, se till att de har ett högt och effektivt siren eller larm, annars kommer de inte att kunna avskräcka tjuvar från att stjäla bilen. Faktum numera många bil trygghetssystemen är det som spela inspelade meddelanden när någon några steg för nära bilen.

Vad är det snabbaste bilen i världen
Måla jobb Utropspris
Hålla din bil i perfekt form för Winter
Tread Wear Indicator
Bil måla jobb Priser
Bil avgassystem
Förarlösa bil
MP3-spelare Instruktioner: Installera en MP3-spelare
Bilfönster Replacement Cost
Växellåda Problem
Bil Överhettning Problem

Leave a Reply