Kylarvätska

Bilar är som människor. Ju mer ilsken, desto högre risken för irrationalitet. Här används termen “uppretade” har använts metaforiskt att beteckna skyhöga temperaturen hos förbränningsmotorn, om saknar ett lämpligt kylmedel. En bilmotor är nästan lika invecklad och omfattande som en mänsklig själ. Därför kan det leda till oförutsägbara bil problem om det inte tas väl hand om. Bilen kylaren minskar de flesta av de temperatur-frågor i en motor så att resten av processerna fungerar smidigt. Därefter spelar kylarvätska en avgörande roll för att upprätthålla en optimal miljö i hela förbränningsmotorn.

Sammansättning av kylarvätska

Radiatorn vätska eller frostskyddsmedel, har en hel del program (HVAC kylaggregat och sol varmvattenberedare). Men vi skulle hålla fast vid dess tillämpning i en bil kylare. Kylarvätska består av 50% av frostskyddsmedel och 50% av vatten. Etylen-eller propylenglykol är den viktigaste komponenten i alla typer av frostskyddsmedel. Det är oftast blandas med vatten så att bilen motorn inte riskerar att kollapsa på grund av onormala temperaturer. Dessutom, tillsatserna i frostskyddsmedel har en tendens att täppa till systemet passager och begränsa flödet av kemikalier och bensin. Därför är en dilaterad blandning av vatten och frostskyddsmedel underlättar optimal prestanda och minimal skada på motorn. Begreppet “frostskyddsmedel” är en felaktig benämning, eftersom den inte bara håller fryspunkten låg i motorn, men också höjer kokpunkten under extremt varma förhållanden. Den frostskyddsvätska är detaljhandeln som två varianter på marknaden – oblandade (tillsatsen) och färdigblandad (vatten + tillsatsen). Det bör noteras att frostskyddsmedel, i sin råa form, är mycket giftigt. Den har en söt doft och lockar barn och husdjur, och bör hållas borta från dem.

Hur du ändrar kylarvätska

Bilen motor kräver optimal underhåll och detta kan endast uppnås genom en av primära steg förändra kylarvätska regelbundet. Du kan ta din bil till närmaste garaget har mekanikern få kylaren spola för dig eller du kan ändra allt själv. Om du planerar att göra det senare, följ dessa enkla steg:
Parkera bilen på en säker plats och kontrollera att den är på ett säkert närhet från barn och husdjur.
Öppna huven på bilen och bekräfta om motorn är kall. Vidröra motorn (som just har stängts av) är mycket olämpligt eftersom du riskerar att tillfoga dig själv med svåra brännskador på området hudkontakt. Se till att motorn har varit inaktiv under de senaste 15-30 minuter.
Töm den gamla frostskyddsvätska från kylaren, tillsammans med resten av lös rost och sediment. Detta kan åstadkommas genom att öppna tömningsventilen och tillåter vätskan att strömma ut tills dess tomma.
Häll nya frostskyddsvätska i kylaren och om det oblandade, ska du inte glömma att göra den optimala blandningen med vatten.
Stäng kylarlocket och huven och avyttra den använda frostskyddsmedel på en säker plats utom räckhåll för människor eller djur.

Kylarvätska Läckage

En av de viktigaste orsakerna bakom frostskyddsmedel läcka är otillräcklig mängd kylvätskenivån. Detta kunde hittas av märker en FULL MED PÖLAR formation under huven på bilen. Kylarvätska färg kan lätt igen på grund av dess ljusa psykedeliska gröna konsistens och bör rengöras omedelbart på grund av sin giftiga och för att undvika frostskyddsmedel förgiftning. Följande steg skulle ge dig en överblick av hur du kontrollerar kylarvätska som läcker från bilen. Det första du bör göra när du ta reda på om läckande kylarvätska är att rengöra hela kylaren och rören med en stark vattenstråle och starta motorn till noll i på källan till läckage. När du hittar källa (som vanligtvis är en av slangarna) tillämpa en kommersiell radiator tätningsmedel som kan utnyttjas från någon bil tillbehör eller järnaffär. När detta är gjort, måste du vänta cirka två timmar eller mer för tätningsmedlet torka upp helt. Om det bara är en läckande slang, sedan ytterligare radiator läcka reparation är inte nödvändigt, men om detta inte löser problemet, sedan ta den till en mekaniker är tillrådligt. Radiatorn kan utsättas för olika problem som spruckna plasttankar, fläkt skador, läckande oljekylare och ånga erosion där kylaren reparationskostnad kan variera beroende på hur allvarlig skadan.

Bilen, och följaktligen dess motor, utsätts för olika avvikelser, och radiatorn är den främsta sköld. Därför, om skölden är skadad, då fullständigt skydd blir upphävs. Därför bör du ta yttersta omsorg förändra din vätska bil kylare på en regelbunden basis.

Bil draganordning
Vinyl Färg för kupén
Bästa oljefilter
Cool Biltillbehör
Kostnad för Bromsbelägg
Rengöring aluminiumhjul
Varvräknare Felsökning
Automobile säkerhetsklassificeringar
Hur ofta man byter bromsbelägg
TRUMBROMS Byte
Små bilar 2012

Leave a Reply