Krängningshämmare

En torsionsstav är en suspension bar av metall som normalt är fast i fyrhjulsdrivna fordon såsom lastbilar, bilar eller lastbilar. Dess närvaro är mycket viktigt att utforma ett fordon eftersom de funktioner det tillgodoser nästan ger den grundläggande idén att gjuta ett fordon. Låt oss läsa i denna artikel, för att känna till olika funktioner i en torsionsstav.

Grunderna i en torsionsstav

Det är tekniskt definieras som en metall bar eller en flexibel fjäder som gör en fjäder åtgärder en maskin eller ett fordon. I fråga om ett fordon, är det stelt fäst vid ramen eller chassit hos ett fordon vid en ände. Och vid den andra änden är fäst vid spindeln, axel eller till upphängningsarmen. När fordonet rör sig i riktning framåt, genererar det vissa naturliga krafter. Sådana krafter skapar enorma vridmoment på torsionsstaven slutligen gör det vrider längs dess axel. Fixturen beror individuellt på specifikationerna för ett fordons konstruktion. Dessa barer används i fordon där suspensionen är av begränsat utrymme. Den grundläggande idén med ett fordon som bär en torsionsstav är, gör det stöd till vikten av ett fordon. Den sysselsätter de fjädrande krafter som produceras av fordonet under rörlighet och rörelse. Och slutligen, håller en god kontakt mellan däcken med vägens yta.

Vid dessa barer som konventionellt används i produktionen maskiner och anordningar förblir idén det ger samma. Låt oss se över det igen. Stången är placerad på chassit med en konsol som sträcker sig från den främre suspensionen till den bakre punkten av fordonet. Det tål ett fordons vändningar och massor om dess centrum bara för att ge fjäderverkan till det.

Utformningen av en torsionsstång är baserad på mängden av vridmoment som används i vridningsvinkeln, omfattningen av fjäderns snodd och även på de totala dimensionerna och material som används för att bygga denna metall bar. Denna typ av en suspension system i en bil, bidrar till att undvika farliga gupp, ryck och effekter bouncy medan körning.

Enligt definitionen att det är en fjäder, är det bokstavligen inte. Det ger bara en effekt som en. Alltså, om det kommer till frågan om att ersätta det, är svaret mycket enkelt, bara genom att fidgeting med spännskruvarna och använder inte så extremt sofistikerade verktyg för borttagning, skulle du kunna ta bort en felaktig torsionsstav från ett fordon. Följ bara dessa få tekniska steg och du är på väg att ersätta den gamla med det nya.

Krängningshämmare borttagningen

Nödvändiga verktyg

En variabel Socket
En Jack
En Spännare
En skiftnyckel

Instruktioner

Steg 1: Höj huven på fordonet med hjälp av en domkraft. Detta kommer att hjälpa dig att få en fördjupad bild av hela upphängningssystemet.

Steg 2: När du är bekvämt placerade försiktigt bort Krängningshämmare s bultar som finns på täckplåten. Gör detta med hjälp av en skiftnyckel.

Steg 3: Lägg märke till att, plattan locket ganska luckrats upp. Nu kan du enkelt ta bort bar ut med händerna.

Steg 4: Men innan du lätta spänningen från torsionsstången, är justeringen av nivån inställningsskruvarna bultarna ska mätas. Notera denna mätning ned det hjälper dig i installationen av den nya baren.

Steg 5: När du gör detta, underlätta baren och de verktyg de adaptrar över den.

Steg 6: Dra åt de verktyg upp så att justerbultarna i baren höjs lite högre. Detta görs genom verkan av bar justerare.

Steg 7: Slutligen, skruva loss Krängningshämmare s justerbultar och lossa den försiktigt uppåt. Kontrollera om fältet är lätt att ta nu.

Obs: Märk placeringen av klackarna och bultar med en markör eller krita. Detta skulle bidra till att underlätta processen att installera en ny.

Detta tåliga form av suspensioner har funnits sedan 1930. Så hoppas från alla dessa blygsamma förklaringar om en torsionsstav, nu skulle du ha förstått det grundläggande syftet med sin existens.

Sprutmålning Tips och tekniker
Kostnad för Bromsbelägg
Hur du ändrar bromsvätska
Bil Bogsering
Säkraste Sedaner 2012
Dekaler för bilar
Vem uppfann CD-spelare
Generator Problem Diagnos
Hjullager Buller
Bil Reparation Tips
Legering Vs. Stålfälgar

Leave a Reply