Kostnad för Bromsbelägg

Att försumma alla bil problem kan bördan dig i framtiden med betydande kostnader bilreparationer. Detta gäller även i händelse av broms problem. Ett par av kvalitet kuddar kostar $ 30 till $ 62. Det är mycket lämpligt att köpa ett par kuddar tillsammans med bromsok. Billiga bromsok ersättning, utan kuddar, kostnader någonstans mellan $ 27 – $ 45 vardera. Vid byte av bromsbelägg, är det vidare rekommenderas att göra det för ett par hjul. Till exempel, om du behöver byta kuddar på höger framhjul, bör du byta även de på vänster hjul. Detta görs för att bibehålla enhetlighet, eftersom det är mer önskvärt om dynorna på båda sidor slits ut jämnt. Rotorer behöver bytas också, speciellt om kuddar har ersatts oftare, eftersom nyare dynor ta en vägtull på rotorskivan. Rotorskivor kosta allt från $ 22 – $ 85 per hjul, beroende på märke, typ och kvalitet av rotorn. Kostnad för kuddar kan tyckas vara överkomliga, men om du råkar besöka ett servicecenter för en rutinmässig broms reparation, kan du behöva punga ut mycket mer, någonstans mellan $ 200 – $ 1500, beroende på skick bromsbelägg, rotorer , bromsledningar och de priser som PAD. Arbetskostnader lägga upp för att göra kostnaderna sväva vidare. Om du tänker efter en broms kit, kan det kosta i storleksordningen $ 430,95-$ 1,494.95 / sats. Du kan också besöka en online-auktion webbplats som eBay för att söka efter billiga bromsbelägg. Välj klokt och ägna stor uppmärksamhet åt kvalitetscertifiering av den produkt du ska köpa.

Som bildelar priser beror på många faktorer, dessa är bland produkter med den minst stabila priser. Det är den främsta orsaken till ständiga svängningar i kostnaderna för bromsbelägg. Men med mördande konkurrens på den aktuella bilindustrin, kostnaden förblir alltid utjämnade och konkurrenskraftig, vilket ger slutanvändaren en hel del att välja på. Ett annat sätt att få ner underhållskostnaderna, är att göra reparationen själv, med hjälp av en lättillgänglig gör-det-själv-kit. Men detta är inte tillrådligt, eftersom bromssystemet är en av de mest vitala funktionerna, som du inte vill bråka med. Dessutom kan felaktig service minskar drastiskt bromsbelägg liv. Om du är ny till bearbetning av bilar eller är intresserad av att veta hur dynorna fungerar, gå vidare.

Arbeta av bromsbelägg
Liksom alla andra bromssystem, skivbromsar omvandlar kinetisk energi av det roterande hjulet till termisk energi genom friktion. Den viktigaste komponenten i skivan bromssystemet är dynorna. Dessa dynor är i grunden stålplattor med hög friktion på den sida som är vänd mot rotorskivan. Det finns två sådana dynor som stöds av en tjocklek vända mot varandra, på båda sidor av rotorskivan. När bromspedalen trycks, gör en hydraulisk mekanism mätmarkören klämma de två kuddar tillsammans på den roterande rotorn skivan, vilket gör det avstannat och därmed stoppa hjulets roterande rörelse. I denna process, framställer friktionen av de två bromsbelägg med rotorns yta enorma hetta.

Driftstemperatur och friktionskoefficient är två mycket viktiga egenskaper hos bromsbelägg. En dyna med låg driftstemperatur kommer att fungera bäst vid lägre temperaturer, men kommer att blekna snabbt. De med höga arbetstemperaturer, tar tid att få värmas upp och funktion effektivast och har längre livslängd. Friktionskoefficient definierar bromsning eller bitande förmåga bromsbelägg på rotorn. Högre koefficienten kan rotationen vara upphört snabbare och lägre friktionskoefficient, mer arbete och tid för att stoppa fordonet. Mer friktion orsakar mer slitage av rotorskivan och reduktion av bromsbelägget liv.

Bil dvd-spelare
Audio Books
Auto Repair Uppskattningar
Färgtoning Borttagning
Bil Överhettning Problem
Bilsäkerhet
Hur man målar en bil själv
Hur man byter en ABS hjulhastighetssensor
Låsningsfria bromsar Problem
Så om du vill kolla en generator
DVD-spelare Recensioner

Leave a Reply