Konvertera M4A to MP3

Till att börja med är det mycket viktigt att förstå lite om de olika filformat som finns, innan vi gå vidare till processen att omvandla dem. För-och nackdelar med olika filformat som finns tillgängliga kan lämna den genomsnittlige användaren flummoxed. Låt oss backa och först förstå vad ett filformat är. Enkelt uttryckt är ett filformat ett sätt att koda information så att en dator kan förstå det eller spara det. Så allt du använder på datorn, redan från ordbehandlaren på musikspelaren, sparas i ett visst filformat. Eftersom tekniken har utvecklats, har det skett förbättringar i hur det kan kodas, vilket ger upphov till olika format, var och en med en viss förbättring jämfört med andra. I denna artikel kommer vi att titta på hur man kan konvertera m4a till mp3, som är de viktigaste formaten som används för att lagra ljudfiler.

M4A vs MP3

I grund och botten, båda dessa format är musikformat eller att vara exakt, ljudformat. MP4-format kom efter MP3-format och användes för video samt ljudkodning. Det är en del av MPEG4 container format och kan hantera video, ljud och internet streaming också. Med andra ord kan en MP4-fil lagra video, ljud och även undertexter, medan MP3 klarade bara ljud. Den M4A format tillkom när det blev svårt att separera ljudet från video-och textning filer med MP4-format. Med en fil förlängning av MP4, var det svårt att veta om filen innehåller ljud, video eller bådadera. Således, för enkel identifiering av innehållet, fick ljudfiler med tanke förlängningen M4A. Eftersom MP4 container format byggde på QuickTime-format specifikation, var MP4 och M4A filformaten av val används i Apples produkter. Följaktligen med den ökade populariteten av Apples iPod, ökade dessa filformat också i popularitet.

MP3, å andra sidan, är en ljud endast format och är valet av format som används för lagring och uppspelning på de flesta digitala och bärbara musikspelare. Infördes 1991, ökade populariteten av detta format på grund av är förmågan att koda filer till en mycket mindre storlek, utan att förlora mycket av ljudkvaliteten. En annan fördel med detta filformat är att bithastighet eller kvalitet kodning kunde ändras också. Högre bithastighet filer hade mer kvalitet, men var större i storlek och vice versa. Detta fungerade bra för slutanvändaren, som kan konvertera filer beroende på storlek eller kvalitet önskas. På grund av dessa punkter blev MP3-format populära och det mest populära filformatet för ljud som används i dag.

Konvertera M4A to MP3

Tack vare MP3 är den mest populära filformat för ljud som används idag kommer det mesta ljudinnehåll i detta format. Dessutom, på grund av den relativa små MP3-filer, är detta format valet för bärbara MP3-spelare, där utrymme kommer vid en premie. Medan de flesta MP3-spelare kan spela M4A filer också är M4A format inte lika populär som MP3 och därför finns det inte mycket innehåll tillgängligt med denna förlängning. MP3 anses också vara standard ljudfil format och inte bara används i stor utsträckning över hela världen, men stöds av nästan alla spelare kan spela upp ljudfiler.

Därför är det bättre att ha allt innehåll i standard MP3-format i stället för problem risk kompatibilitet med andra format. Den goda nyheten är att även om innehållet är tillgängligt i andra format, kan den omvandlas till MP3-format. Det finns många sätt att göra detta och du kan även konvertera m4a-format till mp3 på nätet, med minsta väsen, ett bra alternativ för den utmanade tekniskt. Ett annat sätt att gå om att göra detta skulle vara att ladda ner en ljud omvandlare programvara och köra dina M4A-filer genom den. De flesta av omvandlarna är gratis och det är kanske det bästa sättet att konvertera m4a till mp3 utan kostnad. Anges nedan är en steg för steg för omvandling av m4a till mp3-format:
Sök på webben för en bra omvandlare program. Det finns många gratis sådana där ute och du kan ta ditt pick. Ett bra alternativ är att leta efter något som omvandlar den specifika filformat du funderar på att konvertera. I detta fall skulle söka efter en konverterare som omvandlar m4a till mp3 vara perfekt. På detta sätt kommer du att ha mindre förvirring alternativ att oroa sig för.
När du hämtar omvandlaren bör du ha codec hämtas också. Om inte måste du söka efter M4A codec och installera det på din dator. Vanligtvis görs detta genom programmet, så du behöver inte oroa dig, men i programmet inte har codec måste du installera den manuellt.
När du har codecs och programvara installerad, är att omvandla bara en fråga om att lägga till filer till programmet och välja dina inställningar. Enkel omvandlare program kommer att göra allt själva eller med andra ord, inte tillåter dig att ändra någon inställning, medan avancerade program kan du ändra inställningar som bithastighet, kvalitet etc.
I de flesta program, måste du välja M4A fil du vill konvertera som “källfilen” och välj MP3 som önskat “utdatafilen”. Du bör också ta del av den plats där programmet lagrar “utdatafilen”. Det kan lagras på en plats som Mina nedladdningar eller Min musik eller programmet kan även göra en egen mapp. Det bästa alternativet är att välja en plats manuellt och använda en mapp med namnet “Konverterade filer” på skrivbordet. På så sätt kommer du spendera mindre tid på att leta efter filen när konverteringen är över.
Det är även möjligt att konvertera många M4A filer till MP3-filer på en gång, även om de flesta fria omvandlare kanske inte stödja detta. Stället för att lägga en fil kan du lägga till en mapp eller flera filer och låta programmet göra sitt arbete.

Det är allt vad du behöver göra för att få den bästa konverteringen klar. Naturligtvis att hitta rätt omvandlaren är det mesta av arbetet, och om det steget blir gjort på rätt sätt, resten så enkelt som en varm kniv genom smör. Återigen, för människor som inte vill röra runt med manuella omvandlingsprocesser, det finns program på nätet som kan hjälpa dig.

För att konvertera m4a till mp3 är inte en svår uppgift faktiskt. På grund av populariteten av MP3-filformat, verkar det mer möjligt att konvertera M4A filer till MP3-filer. Också, medan en MP3-fil kan spelas upp på nästan vilken enhet som helst, kan M4A filer endast spelas på en dator eller på iPod. Detta är kanske en av de främsta anledningarna till att människor skulle vilja konvertera M4A filer till MP3. Innan något omvandlingsprocess, är det lämpligt att genomföra en del efterforskningar och bestämma filtyp som skulle vara bäst lämpade för dig. Till exempel, medan iPod och iPhone kan både spela upp MP3 är ringsignaler på iPhone endast upp i M4A-format.

Symtom på en dålig bränslepump
MP3-spelare Instruktioner: Installera en MP3-spelare
Hastighetsmätare fungerar inte korrekt
Hur konvertera ljud till text
DRM Removal
Bilbatteri Förväntad livslängd
Hur man läser däckstorlekar
Amerikanska bilar Vs utländska bilar
Bilbatteri sippra laddare
Varningsblinkers
Hur man sprayfärg Möbler

Leave a Reply