Keramiska Bromsbelägg

Om du är en bilförare skulle det vara överflödigt att påminna dig om vikten av ett ordentligt bromssystem på plats. Keramiska bromsbelägg höga poäng på alla tester som gör en idealisk bromskloss för bilanvändning. De var först utvecklas och används av brittiska ingenjörer i hög fart TGV tåg i Frankrike. Sedan dess har dessa kuddar funnit tillämpning i tunga fordon, lastbilar och höga bilar prestanda.

När det gäller att ändra bromsbelägg, många alternativ finns tillgängliga idag. Bromsbelägg tar stöten av friktion som genereras i inbromsning från höga hastigheter och vid höga temperaturer. Automobile ingenjörer har forskat på att skapa bromsbelägg av material som effektivt kan motstå höga temperaturer, stress och håller längre. Svaret återfanns i form av sammansatta keramiska material. Sammansatta keramiska material har genererat ett stort intresse, på grund av deras unika egenskaper och de används överallt från att skapa supraledare till bromsbelägg!

Arbeta av bromsbelägg
Modern bil bromssystem använder skivbromsar som effektivt kan stoppa eller bromsa en bil hjulets rotation och ta bilen att stanna. Dessa bromsskivor är anslutna till axeln. När du trycker ner på bromsarna är bilen hjul stoppas genom att tvinga bromsbeläggen komma i kontakt med hjul genom mekanisk, pneumatisk, hydraulisk eller elektromagnetisk kraft. Tillämpningen av bromsbelägg på båda sidor av hjulet och den resulterande friktion, gör bilen stannar så småningom. Under varje bromsning exempel bromsbeläggen måste hantera intensiv friktion och värme. Några av de tidigaste bromsbelägg gjordes av asbest, organiska material såsom hartser, glas och Kevlar.

Det fanns många problem associerade med var och en av dessa typer av bromsbelägg. De faktorer som bestämmer effektiviteten hos en bromskloss stoppar kapacitet, värmeavledning, mängden producerad damm och buller. Keramiska bromsbelägg är bästa alternativen Med tanke på alla dessa faktorer, förutom ett av priset. Dessa keramiska komposit bromsbelägg är den mest kostsamma bland alla valmöjligheter.

Vad är Keramiska bromsbelägg?
Keramiska bromsbelägg skapas från en blandning av keramiska fibrer, fibrer koppar, bindemedel och fyllmedelsmaterial. En viktig egenskap som gör dem användbara i tunga fordon är deras höga kapacitet för värmeavledning, mindre dammbildning och deras lätthet jämfört med andra typer av dynor. De håller längre, återhämtar sig snabbare efter stopp och är mycket tyst i drift. Det buller faktorn är mindre eftersom ljudet frekvensen faller utanför normal mänsklig hörsel sortiment. Alla dessa egenskaper gör dessa bromsbeläggen mycket användbar i racing bilar och andra sporter fordon. Den låga damm faktorn gör dem utmärkta val för bilar med legerade hjul och ABS bromssystem särskilt.

Skillnaden mellan deras prestationer och andra typer av bromsbelägg är endast märkbar vid racerbilar, där de ger en extra kant. Men när det kommer till bilar av rutinmässig användning är skillnaden inte mycket och är inte riktigt värt den högre kostnaden. För dem metalliska bromsbelägg är det bästa alternativet eftersom de är tåliga nog och är mycket billigare jämfört med keramiska bromsbelägg.

Kostnadsberäkning
Ett par kuddar kostar runt $ 55 till $ 60. Det finns många typer av dessa dynor tillgängliga på marknaden, och de varierar i de sammansatta materialen av vilka de produceras. Därför varierar kostnaden också. Välj de som är lämpliga för din bilmodell.

De kan kosta mer, men arvinge livslängd gör dem bra val för lång sikt!

Batteripolen Korrosion
Döda Bilbatteri Symtom
Vad är det snabbaste bilen i världen
Hur man tar bort färg från bil
Hur man öppnar en Stuck bil Hood
Airbrushing Tips och tekniker
Legering Vs. Stålfälgar
Bromsvätska Flush
DRM Removal
Bilbatteri Test
Bil Vaxning Verktyg

Leave a Reply