Jumping ett bilbatteri

Förstora bilden
Du får in i din bil som vanligt, satte nyckeln i och slå på tändningen. Ingenting. Bilen startar inte. Anledningen är troligen att ditt bilbatteri har dött ut. Det kan inte leverera en elektrisk ström tillräckligt stor för att börja antändning. Ett enkelt sätt att ur detta är att få en batteriladdare ansluten till elnätet och få bilbatteriet laddas igen. Det andra sättet, om du inte har en laddare eller ett nätaggregat runt, är att hoppa starta ett bilbatteri. Det är en ganska enkel teknik för att få bara om tillräckligt laddning i batteriet, för att utlösa antändning och få till en plats där du kan få det laddas ordentligt.

Ett varningens ord. Det finns en mycket liten möjlighet till explosion orsakad av inflammation i vätgas, skapas från urladdning av bilens batteri. Däremot kan en korrekt teknik för att ansluta startkablar undvika detta problem. Hur som helst, för en explosion inträffa, kommer vätgasen måste vara ganska tät och bilbatteriet måste sitta död under ganska lång tid. Följ bara rätt teknik rekommenderar jag här och du behöver inte oroa dig för detta problem. Tricket är att undvika gnistbildning vid ett bilbatteri fart. Använd skyddsglasögon och handskar under förfarandet.

Tillvägagångssätt

Att dra av proceduren måste du ha ett par Startkablar med dig. Termen hoppar en bil är som en överförd epitet, som överförts från användning av startkablar! Denna teknik är omöjligt utan en annan arbetsgrupp bil med en väl laddat batteri. Se till att booster bilens batteri har samma spänning som den döda bilbatteri rating. Låt oss börja med det förfarande för hoppning ett batteri med kablar och föra den tillbaka till livet.

Park Booster Fordon & Switch av elektriska tillbehör i båda bilarna
Första sak att göra är att få arbeta bilen eller “booster fordon och parkera den nära bilen med det urladdade batteriet. De bör vara tillräckligt nära för bygeln kabel från en bilbatteri för att nå en annan bil batteri, utan att röra. Stäng av den arbetande bilen och sätta båda bilar i neutralläge. Nästa stänga av alla tillbehör i ökad fordon som förbrukar el. Detta inkluderar radio, luftkonditionering, de vindrutan huggormar, etc.

Anslut Booster kabel till pluspol av båda bilbatterier
Öppna huvarna av både bilar och få en bra ren par startkablar. Identifiera de positiva och negativa terminalerna på batterierna av “+” eller “-“-tecknet. I fall terminalerna är rostiga, kan du behöva skrapa av rost innan du går in på ansluta startkablar. Det första steget är att ansluta en positiv (röd) änden av bygeln kabeln till den positiva polen på döda fordonets jumper kabel. Se till att klämman bygeln kabeln biter in i batteripolen och ordentligt anslutna. Den andra änden av den röda bygeln kabeln skall anslutas till den positiva polen av förstärkaranordningen fordonets batteri.

Anslut negativa terminaler och Ground anslutningen
Nest steg är att ansluta den svarta (negativa) jumper kabeln till den negativa av booster fordonets batteri. Anslut sedan den andra änden av negativ jumper kabel, till jord läge. Denna grund position är någon del av glänsande metall på bilens chassi. Se till att denna jordpunkt är långt borta från de döda bilbatteri. Detta minskar risken för explosion samtidigt som en solid grund för din laddningsöverföring processen. Se till att jordanslutningen är fast.

Aktivera Booster fordon och starta laddningen
Innan du går vidare, se till att startkablar inte kommer i vägen för rörliga delar, under huven i båda bilarna. Starta nu booster fordonet och hålla den i viloläge ett tag, tills laddningsöverföring från hjälpbatteri till dött batteri händer. I det fall det urladdade batteriet har varit död länge kommer detta att ta tid. Efter en tid, prova att starta den döda bilen. Chansen finns att om det inte finns några andra problem, kommer bilen starta lätt. När bilen har börjat arbeta, ta bort startkablar från batterierna, i exakt omvänd ordning anslutning. Stäng huven på båda bilarna, stäng av booster bilen och hålla bilen med hoppade batteriet igång. Kör den till en plats där du kan få batteriet fulladdat med en batteriladdare.

Jumping batteriet i regn är fullt möjligt. Se till att du gör anslutningarna exakt. Denna enkla teknik kan säkert komma till hands när du har fastnat och strandsatta på grund av ett dött batteri.

Bilvax Recensioner
Konvertera M4A to MP3
DIY Bilreparationer
Emergency Brake lysa – Vad kan man göra?
Taklucka installation
Hur man tar bort färg från Bil Windows
Bästa Snow Bilar
När man byter Rotorer
Så här testar en startsolenoid
Strålkastarglas Restaurering
Ljud-CD Mastering

Leave a Reply