Intressant bil Fakta

De är kända som en av de bästa innovationerna av människan. Bilar är något som ligger nära varje ägare hjärta. Vi får aldrig glömma vår första bil, det spelar ingen roll om det är 1961 Volkswagen eller 2010 BMW 5-serie. Att äga en bil är en stor sak, det är en statussymbol. Jag har alltid trott att tekniken har skapat fler problem än det har löst, men när man talar om bilar kan du inte sluta tacka de lysande begåvningar som trodde att göra det. Varje familj har en hel del känslor fäst med sina bilar, ett par första enhet tillsammans den första familjen picknick, etc. Dessa speciella ögonblick är något som du aldrig skulle glömma. Men de flesta av oss är inte medvetna om de få fakta som vi alla borde veta.

Visste du att den första generationens klassiska bilar som utvecklades i mitten av 16-talet inte hade en ratt, folk brukade köra dessa bilar med hjälp av en spak. Chockerande, eller hur? Jag antar att de flesta av er aldrig visste. I denna upplysning får du veta mer sådana intressanta bilar fakta. Så låt oss läsa …

Intressanta fakta om bilar

Nu har de flesta av oss vet de stora märkena av bilar på marknaden, men vet du vem uppfann den första någonsin bil? Läs mer fakta som dessa och förbättra dina kunskaper.

Ordet bil är en blandning av det franska ordet “auto”, vilket betyder själv och mobil vilket innebär att flytta.
Den första bilen uppfanns i år 1672 med Ferdinand Verbiest.
Den snabbaste tiden som vidtas för att avlägsna en bilmotor och ersätta den med en ny var 42 sekunder. Denna historiska händelse inträffade den 21 november 1985 och bilen var en Ford Escort.
Vindrutetorkarna som är en viktig komponent i varje bil infördes av en kvinna.
Det är ett känt faktum att Top Fuel-motorer accelererar upp till 5 g från stående start. Den nitrometan injektionen ger dig 6000 BHP.
De mest trångt vägarna i Europa kan grundas i landet Luxemburg med 570 bilar per 1000 personer.
Den första japanska bil som tillverkas i USA var Honda Accord i november 1982.
De lagar och förordningar om bil fortkörning startade 1865 då lagar för hastighet utvecklades i Storbritannien. Lagen var känd som lokomotiv lagen och det utvecklades till att begränsa hastigheten på hästen mindre fordon till 2 mph i städerna och 4 mph på landet.
Under år 1925 hade en Ford bil kostar endast $ 625.
Ford Motor Company har endast 107 modeller av Ford GT40 varav 7 var på väg bilar.
Världens längsta trafikstockning hände 1980 mellan Paris och Lyon på den franska Autoroute. Sylt var 110 miles lång och den senaste händelsen av trafik hålla upp sträcktes till 100 miles och det hände nära Hamburg i Tyskland 1993.
Världens billigaste bil är tillverkad i Indien och kallas Tata Nano.
Världens första auto försäkring köptes 1897 i Westfield, Massachusetts
Krockkudden tar bara 40 millisekunder för att blåsa efter en olycka.
Den dyraste bilen i världen är Bugatti Veyron som är prissatt på $ 1,60,000.

Bil Fakta för barn

Barn älskar alltid veta några roliga och intressanta fakta och alla barn älskar bilar. Detta är deras favorit transportsättet som har gjort ens skolresor roligt och enkelt. Så här är några intressanta fakta om bilar för dina unga att veta.

Toyota Corolla hade en av de mest fantastiska försäljningen i historien om bilar. Det sålde rekordmånga 30 miljoner bilar innan det ersattes av Toyota Yaris. Försäljningen Antalet Corolla har varit en av de mest fantastiska händelserna i historien om Toyota.
År 1916 var 55% av världens bilar T Fords. Detta register är fortfarande obesegrad.
Bilen är det mest återvunna produkten i världen.
Den första fortkörningsböter gavs under år 1902.
Över 90% av bilägarna erkänna att sjunga medan de körde.
Japan gav den mest typen av bilar under 2006.
Den första vägtrafiken död hände 1896 då en kvinna dog efter att bli träffad av en förbipasserande bil.
Den första bilen radion uppfanns i år 1929, var det kallades Motorola.
Ferrari bygger endast 14 bilar varje dag.
Ford Puma är den första Ford-bilen som är helt konstruerad på en dator.
I genomsnitt människor spenderar cirka 2 veckor av sin tid att vänta på trafikljus att grönt.
Den första bilolycka inträffade 1769 och det skadade fordonet fortfarande bevarade i Conservatoire Nationale des Arts et Metiers i Paris.

Så dessa var några intressanta bil fakta för er. Hoppas du gillade att läsa dem, och det finns mycket mer att gräva fram, så om du upptäcker något som du vill dela, lämna dina kommentarer.

Oljeläckage Reparation
Bil Målning Kostnad
Emergency Brake lysa – Vad kan man göra?
Biltillverkare Lista
Hur mycket kostar det att måla en bil
Bästa konceptbilar
Tändningslås Problem
Automobile säkerhetsklassificeringar
Bilvax Borttagning
Bildelar
Konvertera M4A to MP3

Leave a Reply