Huvudcylinder Repair

När du kör din bil, har du känt en squishy eller mjuk känsla samtidigt som du trycker på bromsen? Om ja, betyder det att du behöver en reparation huvudcylinder. Medan du trycker på bromspedalen skulle det sjunka och skulle röra vid golvet. Dessutom Bromsvätskan läcker internt inom huvudcylindern. När något sådant händer måste du trycka på bromspedalen om och om igen för att stoppa bilen. Vanligtvis när huvudcylindern behöver en reparation, märker du bromsvätska läcker antingen nära hjulen eller från huvudcylindern själv. Så när du märker några vätska sipprar ut och samtidigt bromsarna inte fungerar så bra, se till att du kolla huvudcylindern. Här ger vi dig några tips på att reparera en huvudcylinder.

Hur man reparerar en huvudcylinder

Det första steget för att reparera en huvudcylinder är att identifiera behållaren och huvudcylindern. Du måste identifiera komponenterna i huvudcylindern, sensorer bromsvätskenivån och linjer vätska. När du har identifierat dem, måste du ta bort locket på bromsvätskebehållaren och införa bromsvätskebehållaren borttagningsverktyg att bli av bromsvätskan. Efter avlägsnande bromsvätska, fyll cylindern och installera locket. Du behöver också ta bort de elektriska ledningarna som ansluter till sensor fluidnivån. Vanligtvis dessa elektriska ledningar är försedda med säkerhetsanordningar klipp och dessa måste släppas innan du kopplar.

När du har följt dessa steg, måste du installera en linje skiftnyckel i linje med bromsvätskan. En linje skiftnyckel är speciell i det avseendet att den kan hålla fem punkter i stället för två punkter i en normal nyckel. En linje skiftnyckel ger mer kraft och samtidigt inte skadar beslag. Flytta nyckeln i en moturs så att lossa rördelar av huvudcylindern. När du har tagit bort alla kopplingar, måste du ta bort monteringsbultarna en huvudcylinder med hjälp av en hylsnyckel. Efter avlägsnande av monteringsbultarna, bort huvudcylindern från fordonet.

När du har tagit bort all smuts från huvudcylindern, kan du installera det, dra åt monteringsbultar, anslut flytande linjer och sensorn. Huvudcylindern ska fyllas på med ny bromsvätska. De fyra skruvar bromsvätskan bleeder på hjulet cylinder eller bromsok bör lossas. När alla dessa steg är klar med, testa bromspedalen trycker på den. Här skulle behöva hjälp av någon, som den person skulle behöva stänga de fyra skruvarna på bromsen bleeder medan du trycker på bromspedalen. Sakta låt pedalen återgå till det normala, eftersom det skulle låta ny vätska in i cylindern.

Huvudcylinder reparationskostnad

Huvudcylinder reparation kräver stor omsorg och tid förutom erfarenhet. Ta bort varje del kräver ett antal specialiserade och dyra verktyg som gör reparera en huvudcylinder en komplex och kostsam affär. Om du får det gjort på en återförsäljare, kan du räkna med att punga ut någonstans i intervallet USD 300 till 350. Det kan dock gå högre och det beror på omfattningen av fix. Återigen, om du måste ersätta enskilda huvudcylindrar i varje hjul, skulle kostnaden stiga. Å andra sidan, om du kan göra det själv hemma, behöver du inte betala så mycket. Du behöver bara betala för bromsvätska, förutom de instrument som du skulle behöva för att reparera.

Således är huvudcylinder reparation inte så tuff som många tror. Det är alltid bättre att försöka göra det själv, men om du inte kan, få det gjort på en känd mekaniker butik så att du är säker på kvalitet.

Broms reparationskostnad
ABS-bromsar Felsökning
Sprutmålning Tips och tekniker
Bil Inredning och Design
Fläktmotorn Motstånd
Typer av Muscle Cars
Bil larm Problem
Bilstereo Installation Guide
Tread Wear Indicator
Bästa RWD bilar
Hur man öppnar en Frozen bildörr

Leave a Reply