Huvudcylinder problem

En viktig del av bromssystemet hos ett fordon, huvudcylindern, är ansvarig för att konvertera icke-hydrauliskt tryck till hydrauliskt tryck, vilket bidrar andra komponenter i bromssystemet för att stoppa bilen. Utan en huvudcylinder, skulle trycket som appliceras på bromsarna vara till någon nytta. Om huvudcylindern är skadad på grund av någon anledning kommer det inte att kunna utföra ett effektivt, vilket innebär att fordonet inte skulle ha befogenhet att sluta. Så är det oerhört viktigt att fastställa huvudcylinder problem och reparera dem tillräckligt snabbt, så att du kan ha en mjuk gång.

Symtom på huvudcylinder inför problem

Om det finns ett problem med huvudcylindern eller om det misslyckas, skulle du märka en squishy eller mjuk känsla medan du trycker på bromsen. Om konstant tryck appliceras på bromspedalen, säger till exempel, om du stannar vid ett stoppljus skulle bromsen sjunka till golvet. Dessutom skulle bromsvätska i huvudcylindern läcka internt. När bromspedalen rör sig längre än den är avsedd plats, det kallas “längre resor”. Om detta händer måste du trycka på bromspedalen om och om igen för att stoppa bilen från att gå framåt. Utöver detta, skulle en röd streck ljus också att blinka vilket indikerar att fordonet är låg på bromsvätska.

Många gånger, säger att det skulle bli läckage av bromsvätska om bromspedalen är mjuk. Men detta behöver inte vara fallet alltid. Det kan vara interna läckage som kan göra bromsen mjukt därigenom att du måste trycka på pedalen ett antal gånger. Vanligtvis, har huvudcylindern en plast behållare, som hjälper till att hålla bromsvätskan. Plasten reservoaren är ansluten till metalldel på huvudcylindern med hjälp av gummibussningar. Dessa genomföringar flytta på grund av bromspedal och bromsvätska tryck och med tiden de slitage, varigenom huvudcylinder problem. Om gummibussningarna är skadade, skulle en klar vätska som är bromsvätskan komma ut därigenom minskar kraften bromsar din bil.

Det finns metall bromsledningar som är kopplade till huvudcylindern och när det finns slitage av dessa bromsledningar, bromsvätska läcker. Vidare kan det finnas läckage av bromsvätska från bakom huvudcylindern på grund av skador på O-ringarna. Om detta händer skulle vätskeflödet till makten broms booster. Vätskan löser också måla snabbt, vilket lämnar tecken på bubblade färg och tecken på blåsbildning under huvudbromscylindern.

Huvudcylinder Repair

För reparation av en huvudcylinder, måste du först identifiera huvudcylindern och behållaren, förutom att identifiera de flytande linjer och de andra komponenterna i en huvudcylinder. Ta bort locket på bromsvätskebehållaren, så att bli av med gammal bromsvätska. När du har tagit bort bromsvätska, cylindern fylla och installera locket. Du behöver också ta bort de elektriska ledningarna som ansluter till sensor fluidnivån. Dessutom behöver du också ta bort säkerhets klipp innan du kan ta bort hela huvudcylindern.

Så om du hittar något av huvudcylindern problem som nämns ovan, måste du omedelbart reparera huvudcylindern. Du kan välja att göra det själv, vilket skulle spara en massa pengar, eller så kan du få den reparerad av en mekaniker butik. Om du tycker att bromsen är mjuk, kontrollera nivåerna av bromsvätska och se om det är på grund av mindre bromsvätska i huvudcylindern.

Säkraste bilar
Epoxi sprayfärg
Spray bilvax
Hur fungerar en DVD-spelare Work
Motorvagn antenn
Bilbatteri Tester
Konvertera M4A to MP3
Hur man målar aluminiumhjul
Custom Car Audio System
De flesta tillförlitliga bilar av 2012
Fläktmotorn Motstånd

Leave a Reply