Hur Touch Up Car Paint

Ha kunskap om Bättringsfärg förfarande är viktigt om du äger en bil. Mindre repor och bucklor kan när som helst förstöra skönheten i din bil. Så vad gör du i sådana fall? Stirra på den grunden och ledsen? Tja, det är till någon nytta. Bättringsfärg är det ultimata sättet att rensa en repa och har en ren yta. Som jag nämnde ovan, att veta hur man retuschera repor billack är bara till hjälp i sådana fall. Om du undrar om att du behöver ta professionell hjälp för att rensa dessa små repor eller måla de rostiga områden då du har fel! Allt du behöver göra är att följa några enkla steg bil Bättringsfärg förfarande och göra jobbet själv.

Steg för steg

Innan vi börjar, se till att du samla in erforderliga materialet. Maskeringstejp, maskering papper, sandpapper, grundfärg, baslack och klarlack är de grundläggande saker som du behöver för det här jobbet. Att välja rätt färg billack är ett viktigt steg också. Ett felaktigt nyans kommer att göra touch upp märkbart. Men kom ihåg att det finns mycket mer än att välja rätt nyans och måla repan.

Punkt 1
Inleda förfarandet genom att parkera bilen i skuggan. Rengör bilen genom att tvätta den med en speciellt formulerad bilschampo och torka den. Torka område som du kommer att arbeta ordentligt. Maskera området runt den skadade delen för att undvika spill eller spridning av färg över den.

Steg 2
Ta nu en hög sandpapper och sand det skadade området. Se till att du sand området och minst 1 inches ½ mer runt repa ordentligt. Nu damma av området med hjälp av en mjuk trasa.

Punkt 3
Ta en pensel och applicera primer över repan. Låt det torka. Applicera en mer lager grundfärg. Du kan använda upp till 4 lager med ett mellanrum på 10 minuter mellan varje skikt.

Punkt 4
Här är de viktigaste steget i denna procedur. Ta basbeläggningen. Baslack är i grunden billack färgmatchning med bilens ursprungliga färg. När du har köpt bil färg se till att du testar det på en dold yta. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om färgen är att matcha med original färgen på din bil. Kom ihåg att detta är ett viktigt steg för att ha en väl blandad utseende.

Punkt 5
Nu mjukt sand grundade området. Sedan tar färg och tillämpa det över primade ytan. Du kan använda 3-4 skikt som krävs. Se till att du håller ett avstånd på 20-30 minuter mellan två lager för torkning. Du kan välja att använda en färg kan och borste eller en sprayfärg för ommålning det skadade området.

Punkt 6
Avsluta proceduren genom tillämpning av klarlack efter basbeläggningen (färg) torkar.

Om repor inte omarbetas i tid, kan den öppna ytan börjar rost. Rost kan ytterligare förstöra utseendet på din bil. Så det är bäst att veta hur man bättra på billack och arbeta med repor på tiden. Detta kommer inte bara att undvika ytterligare skador, men också återställa utseendet på din bil. Om du undrar hur mycket kostar det att röra upp billack, låt mig säga er att det bara är den totala kostnaden för material du köper när du gör jobbet själv. Professionell bil målning priserna kommer att variera beroende på djupet och dimension repan. Nåväl, låt mig berätta för er, är att lära sig att måla en bil mycket lättare när du behärskar touch upp jobbet. Bara duken du arbetar på är enorm när det gäller komplett bil lack. Oavsett hur liten en skråma på bilen är, Refinish det i tid och njuta av en plysch, ren enhet.

När man byter Bilbatteri
Bästa Bilbatteri
Hastighetsmätare Cable Replacement
Säkraste bilar
Bilreparationer
Bil Windows fungerar inte
Bilbatteri Underhåll
Dashboard Varningslampor
Sprutmålning Möbler
Bilhögtalare Installation
Taklucka Repair

Leave a Reply