Hur ofta man byter bromsbelägg

En bils bromsenhet är en av de mest kritiska system som behöver ofta följas regelbundet. Av de många delar som utgör ett bromssystem, bromsbelägg är de i behov av ständig uppmärksamhet. Eftersom bilens bromsbelägg tar stöten av friktion och värme när du träffar bilen bromspedalen varje gång, de är bundna att slitas ut med tiden. En av de vanligaste frågor om bromssystem är “Hur ofta för att ersätta bromsbelägg? ‘. Det är den fråga som du hittar svar på följande rader.

Om Bromsbelägg

Innan vi talar om hur ofta byter bromsbelägg, låt oss veta lite mer om varför bromsbelägg är främsta komponenter skivbromsar. När du trycker på bilen bromsar, bromsbelägg tryck mot den roterande skivan rotorerna installerade i bromsar för att sakta ner dem och ta med din bil att stanna. De förs in åtgärder bromsok, som aktiveras av en hydraulisk mekanism. Vad en bromskloss effektivt gör är att den omvandlar den kinetiska energin som genereras av bil hjulet rörelse till värmeenergi som den absorberar, att ta bilen att stanna. Även om det finns många typer av bromsbelägg, allt från keramiska bromsbelägg till semi-metallisk, asbest och även ekologiska sådana, alla har en begränsad livslängd varefter de måste ge efter för angrepp av värme och friktion. Samtliga bromsbelägg är i allmänhet består av metalliska ytor med en beläggning av tjockt resistivt material på ytan.

Medan asbest var standard valet för bromsbelägg material för några år sedan, är det inte att föredra längre på grund av de hälsorisker som det orsakar. Istället, är alternativa organiska material eller material innehållande kombination koppar fibrer som används. Bromskloss formgivare behöver för att uppnå en balans mellan livslängd och prestanda som erbjuds av ett material. Det finns många faktorer som avgör hur ofta byter bromsbelägg. Dessa inkluderar typ av material som används, intensitet och frekvens av användning, liksom transmissionstyp. Låt oss se hur ofta byter bromsbelägg i nästa avsnitt.

Hur ofta ska Bromsbelägg ändras?

Idealt är den rekommenderade bromsbelägg bytesintervall ca 30.000 till 35.000 miles av löpning. Detta är bara en grov uppskattning. Mycket beror på bromsbelägget materialet och överföring typ. Bilar med automatisk växellåda behöver en ersättare bromsbelägg oftare än de med manuell växellåda. Hur länge bromsbelägg sist, är helt beroende på användning.

Det bästa sättet att avgöra när man ska byta bromsbelägg är att faktiskt kontrollera graden av slitage som de har lidit. Vissa bilar har elektroniska sensorer fastställts i bromsbelägg, som skickar en signal till en instrumentpanel ljus när bromsbelägg slits ut över en gräns. Generellt när dina bromsbelägg är nära slutet av sin livslängd, de ger dig en hörbar skrikande signal, som kan höras när du bromsar. Om du märker vid inspektion att dina bromsbelägg har tunnats ut till mindre än 1/8: e av en tum, är det dags att byta bromsbelägg. Bromsbelägg ersättning är den enklaste av jobb bilreparationer att göra. Den bromskloss återanskaffningsvärde är ganska nominella jämfört med utbyte av andra bildelar broms.

Medan den rekommenderade bromskloss bytesintervall angavs ovan kommer den rekommenderade tidsintervallet varierar beroende på din bilmodell, det är överföring typ och typ av broms som används kuddar. Det är bäst att avgöra hur ofta byter bromsbelägg, genom att faktiskt kontroll av dem på egen hand. Gör det till en del av din vanliga bil underhållsschema. Läs slitna skyltar bromsbelägg och ersätta dem så fort som möjligt.

Dyraste bilmärken
Taklucka installation
ABS-bromsar Felsökning
Bästa familjen Bil 2012
Bil interiör färg
Däck Betyg: hastighetskategori och Load index
Billigaste New Car
Disc Vs. Trumbroms
Ljud-CD Mastering
Hur man rengör batteripolerna
Vad står MP3 för?

Leave a Reply