Hur ofta gör en kylvätska Flush

Ibland är ett kylmedel definieras som “ett medel (vätska eller gas) som gör jobbet att överföra värme från ett objekt till ett annat”. I bilar, tar en kylvätska som är i form av en blandning av vatten, olja och vissa andra kemikalier frostskyddsmedel, bort värmen från den inre förbränning och bibehåller lämplig arbetstemperatur för bilen. Kylmediet spola sålunda avser spolning och utbyte av kylmedel från kylaren hos bilen.

Hur ofta och varför Flush det?

Innan vi går vidare till kylmediet flush frekvens, låt oss försöka förstå varför kylvätskan måste spolas ut i första hand. Det finns två huvudsakliga skäl till varför ska kylmedel spolas då och då. De flesta av de bil kylmedel består av vatten och olja. I en sådan situation pH-nivån i kylmediet bibehålls, men över en tidsperiod, basisk-sur jämvikt av kylmediet bör helst vara lika börja förändras. Om nivån är surare, då bildelar kan bli korroderade och om det är grundläggande, kommer det att finnas allvarliga avsättningar inom bildelar. Kylvätskan koncentrationen är en annan sak som man bör vara orolig. På grund av användningen, försämras koncentration av kylmedel inom bildelar, och bilen börjar att värma upp ofta.

Förorening av kylvätska är en mycket farlig situation, och det kan drastiskt skada bilens hälsa. Under användning, kan en kylvätska få förorenat av flera olika medel såsom metallspån, tramp olja, salter och även bakterier. På det hela taget, frekvent och aktuell förändring av kylvätska spelar en mycket avgörande roll att upprätthålla prestandan på bilen. I vissa fall kan ersättning av kylmedel visa sig vara lite dyrt, men om man tittar på den ljusa sidan, spolning kylvätska vid ett regelbundet visar sig vara till nytta när det gäller motorer körsträcka, minskning av skadliga utsläpp och även undvika bil reparationer.

Hur ofta gör en kylvätska Flush?

Det finns flera olika faktorer som måste beaktas innan du bestämmer den frekvens med vilken du kommer att spola kylvätskan. Några framstående går som följer …

Storleken på motorns
Totalt antal miles som är klara
Klimat (frostskyddsmedel gäller)
Ålder nuvarande kylmedel
Typ av kylmedel
Rekommendationer från tillverkarna (bil samt kylmedel)

I genomsnitt tillverkare av bilar och kylmedel, kommer att rekommendera ett visst antal miles som ett intervall före en ändrar kylmedel. Om du använder fordonet som ett kommersiellt fordon (till exempel en taxi eller lastbil), då frekvensen av rodnad kylvätskan kommer naturligtvis att vara mer.

Det finns 3 olika typer av kylmedel som används runt om i världen, nämligen grönt Antifreeze, havre baserade utökade kylmedel liv, och Hybrid OAT baserade kylmedel. Alla tre kylmedel har olika karaktär och även olika spolning mönster. De gröna Antifreeze kylmedel var nästan universellt använda kylvätskor före införandet av längre livslängd kylmedel. Tillverkar rekommenderar kylmedel flush efter var 30.000 miles. OAT baserade längre livslängd kylmedel inkluderar vissa organiska syror och oftast färgade. Dessa kylmedel ska ändras en gång vart femte år eller efter 150.000 miles. Den Hybrid OAT baserade kylmedel är en variant av vanlig OAT kylvätska, och skall bytas efter samma tid varaktighet som bygger på OAT. Det speciella med en sådan kylvätska är att den innehåller silikater, som ger skydd för aluminiumytor.

Således är den bästa lösningen att konsultera en bilmekaniker samt tillverkare av kylmediet. Min uppfattning är att om du regelbundet kontrollera kylvätskan och temperaturen bil motor och kylare för att säkerställa att kylmediet är i gott skick.

Guide för Bilvård
2012 nya Volkswagen Beetle
Hur man läser däckstorlekar
Metallic sprayfärg
Hur mycket kostar det att måla en bil
Bil dvd-spelare
Bromsljus inte fungerar
Kontrollera Bilbatteri
Lamborghini Vs. Bugatti
Bilbatteri laddare Instruktioner
Så om du vill kolla en generator

Leave a Reply