Hur mycket kostar det att måla en bil

Faktorer att tänka på för att måla en bil

Pålitlig butik
Material & equipement används
Timmars arbete investerade
Kvalitet av färg som används

Genomsnittlig Pris
Beroende på alla dessa faktorer kan den genomsnittliga kostnaden falla någonstans mellan US $ 3000 till US $ 5000.
Garage som är specialiserade på bil målning börjar från grunden när de slipa den ursprungliga färgen. Med hjälp av speciella verktyg för att tillämpa ett nytt skikt av färg tillsammans med transparenta skikt för skydd, kan livslängden av färgen bekräftas. Eftersom det finns flera steg, tills du når slutförandet av lack, kommer kostnaden att måla din bil beror / ändra på grund av det. Så för dig att beräkna en grov uppskattning av hur mycket kostar det att måla en bil, låt oss gå över alla variabler en i taget.

Genomsnittlig kostnad för att måla en bil

Storleken på fordonet, kvalitet färg, touch-up eller full lack, ny färg, antal färgskikt, etc. har alla vägas in för att förstå den faktiska kostnaden lack. Först din ska kassan olika målerier som är seriösa och / eller licensieras för att få uppskattning.

Process för målning en bil
En bra färg jobb kommer att kräva all inclusive förberedelser, dyrbara material och specialiserade kunskaper (arbetare). Därför kommer kvaliteten på arbetet (beroende på måleriet du väljer) och hur mycket tid tas i målning vara vår främsta oro. Fordonet får tvättas, så delar får slipas och senare på krom och fönstren måste tas bort. När dessa preparat är klar, blir den första färglösa primern målade på. Detta för att förlänga livslängden på färgen på din bil.

Den färgade färgen går på nästa med sprutpistoler och i slutändan är en transparent beläggning för skydd tillämpas. Ordning och antal färgskikt beror på garaget du väljer. Allt detta beror på hur mycket du är villig att betala för det. Nu, om du letar efter bättringsfärg, så alla dessa faktorer inte kommer in i bilden. Men i grunden kan måla priserna faller mellan US $ 100 till US $ 5.000. Återigen beror detta intervall på typen av färg.

Material som används
Tillsammans med arbetskostnader kommer uppskattningen innehålla flera material som används. Om du har en backup plan att måla bilen på egen hand, behöver du några speciella verktyg (sprutpistol, täcker för fönster och krom) för att göra jobbet. Som vi diskuterat tidigare att lager av färg / rockar krävs kommer varje uppsättning bra material kommer mellan US $ 1.000 till US $ 1.500. Och precis som allt annat, dessa priser är subjektiva för att ändra beroende på kvalitet. Om du väljer top-of-the-line FÄRGER för bil, kan kostnaden gå över US $ 5.000.

Så det bästa man kan göra är att få din bil till en auktoriserad garage med utbildad arbetskraft, som vet vad de gör. Oh och en sak till. Om du planerar på att välja någon nyanser av rött, kommer priserna definitivt gå upp. Inkludera detta till storleken på ditt fordon och material, och du kan förstå vad exakt går bakom måla bara en bil.

Färg som används
Vi talade om det faktum att den typ av färg att använda som det kommer att göra en enorm skillnad i den färdiga utseende. Men vad betyder det att välja en “typ” av färg? Beroende på vad de metalliska egenskaper, skugga, mönster och avsluta din bil har just nu, kan färgen väljas. Dina val är –

Lackfärg (US $ 50 per gallon och framåt)
Vattenbaserad färg (US $ 120 per gallon och framåt)
Uretan-baserad färg (US $ 80 per gallon och framåt)
Akryllack Paint (US $ 40 per gallon och framåt)

Bland dessa färger, finns det olika märken. Det är därför, att välja rätt varumärke är viktigt också. Du vill inte vara fast med inköp billig färg och sluta förstöra finishen på din bil. Så smart, söka råd från erfarna auto mekanik och du är säker.

Arbetskostnader
Nu en faktor aldrig kan uppskattas exakt. Uppenbarligen på grund av arbetets kvalitet och det område du väljer eller bor i, kan du inte ge ett fast pris. För några snabba måla jobb, kan du förvänta dig kostnaden för att vara under US $ 500, eftersom det inte blir några förberedelser gjorts och tillämpningen av billack inte vara perfekt. Och de flesta lackeringsverkstäder tenderar att ta ut hela processen för framställning, tills slutförandet mellan US $ 2.000 till US $ 3.000 under förlossningen.

Beroende på kvaliteten i arbetet och storlek av fordon, blir kostnaden för arbetskraft beräknas. Nu, om du vill gå mer övre kostnader slut arbetskraft, kan du förvänta dig de kostnader röra eller gå över US $ 5.000. Men dessa priser är subjektiva som lackeringsverkstad du väljer. Beroende på hur mycket pengar du är villig att spendera, så får du det slutliga resultatet tillsammans med kvaliteten på arbetet.

Slutliga kostnaderna
Medan kombinera arbete och material som används, bör du räkna med en genomsnittlig lack på mellan US $ 3.000 till US $ 5.000. Kom ihåg, alla de faktorer / element vi talade om i hela artikeln bör inkluderas. Nu, så långt som att måla bilen som er berörs (för att spara lite pengar), du i själva verket kommer att hamna spendera mer för material som sprutpistol, sandpapper, täcker för fönster och krom, och särskilt måla. Du kommer att investera mer tid att måla bilen själv, snarare än att ha allt gjort för dig. Så valet är ditt, kan du försöka att spendera mer tid och pengar genom att arbeta med projektet på egen hand eller få jobbet gjort av proffs inom rimliga pengar.

Kom ihåg att besöka så många garage och affärer färg innan du gör det slutliga beslutet. Var noga med att ställa frågor om förberedelser, arbetskostnaderna och lager av beläggning. I slutändan är du den enda faktorn som avgör kostnaden eftersom du kommer att göra det slutliga samtalet.

Sprutmålning Möbler
Bränsletryck Test
Vad är en varvräknare
Bil Batteribyte
Bilvax buffert
Bakre bromsbelägg Byte
Flygande bilar
Hur man installerar en bilstereo
Automotive Paint: Custom Car Painting
Hur man öppnar en Stuck bil Hood
Bilbatteri Underhåll

Leave a Reply