Hur man tar bort färg från bil

En felaktig lack kan göra din bil ser bara ointressant. Medan måla din bil eller tillämpa Bättringsfärg på det, kan vissa andra områden får målas också, vilket leder till en flammigt och ojämn utseende. Ibland kan måla spillas misstag över din bil. Innan målning bilen, måste den tidigare färgen som skall avlägsnas. Också en felaktigt gjort lack måste repareras genom strippning av färg från bilen yta. Oavsett kan vara orsaken, kommer ta bort färg från bil på rätt sätt hjälper du ge din bil det önskade finishen igen. För något av ovanstående skäl, om du undrar hur du tar bort färg från bilen, så har du landat på rätt sida.

Sätt att ta bort färg från bilar

Använda såpvatten
Ta en hink med ljummet tvålvatten. Kontrollera att du använder ett milt rengöringsmedel eller en biltvätt schampo. Ta en ren mjuk trasa eller en grov maträtt tvätt scrub. Doppa den i tvålvatten och skrubba över färgen ordentligt. Detta är en effektiv metod för att ta bort sprayfärg från bil om det fortfarande inte är helt torr. Ju tidigare du försöker göra detta, mer är chanserna att få resultaten.

Använda thinner
Du kan välja en thinner, fotogen, terpentin, bensin eller nagellack remover för att bli av med färgen. Blöt en tvättlapp med en av dessa och lätt gnugga över färgen som du behöver ta bort denna duk. Vid lackfärg, kan du ta bort lyckas det. Du kommer att märka att färgen överföringar till tyg, bara fortsätta gnugga det att ta bort färgen. Om färgen inte överför över duken, det är en akryl eller lack färg, som du behöver för att använda nästa metod.

Använda Rubbing
Vid akryl eller lack billack, måste du använda en bästa kvalitet bil gnugga förening och en buffert. Se till att bufferten inte är över 2500 till 3000 rpm, eftersom detta kan bränna färg och lämna märken, särskilt i fall av mörka bilar. Nu börjar genom att gnugga förening och sedan använda en buffert. Detta kommer definitivt att hjälpa bort färg repor från bil.

Med hjälp av sandpapper
Lägg vantarna på en 800 sandpapper. Sand det kontinuerligt under färgen tas bort i några minuter. Nu tar tusen sandpapper, igen sand kontinuerligt i ett par minuter. Härnäst kommer du att behöva en 1500 sandpapper för att göra jobbet. När du är klar slipning med detta och klädde av nästa lager, slå på en 2000 sandpapper. Efter slipning med detta, kanske du har skrotat bort färgen. Med hjälp av en våt sandpapper är också en effektiv teknik.

När du får önskat resultat med en av de tidigare nämnda sätten att ta bort färg från en bil, kan du avsluta genom att tillämpa vax och polish. Kom ihåg att parkera bilen i skuggan för att undvika bakning av utspilld färg på grund av direkt solljus, vilket gör det svårt att tas bort. Om du inte får önskat resultat, skulle det vara bäst att ta bilen till en auktoriserad serviceverkstad och få den klassiska finishen tillbaka.

Bilen bromsar
Emergency Brake lysa – Vad kan man göra?
Symtom på en dålig bränsletrycksregulator
Säkraste bilar
Hur man byter en strålkastare Switch
Sprutmålning Möbler
Bil Bogsering
Generator Felsökning
Hålla din bil i perfekt form för Winter
Bil Broms Problem
MP3-spelare Köpguide: Hur du köper en mp3-spelare

Leave a Reply