Hur man sprayfärg en bil

Det har varit en lång tid du fick din bil målade och nu är du på humör för att ge det en vacker och attraktiv look. Men gissa vad? Du är orolig för din ficka. Är det inte det? Väl hålla dina bekymmer åt sidan och vara beredd att måla din bil själv. Ja det är möjligt. Men det måste finnas många frågor i ditt sinne som hur man spraya måla en bil, vad är det som krävs för det, kommer det att ha en bra finish, kommer jag att kunna ge det ett professionellt utseende, tänk om jag förstöra min bil, och så vidare … Jag kan säga detta till er, finns det en risk i allt och om du är orolig att måla din bil själv, så oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig.

För att fixa en buckla eller en liten lapp är en normal sak och kan göras med lätthet utan att spruta måla hela bilen är typ av en riskfylld och svår uppgift. Du måste ha perfektion och massor av tålamod för att utföra det här jobbet. Men en sak är säker, efter att ha avslutat ditt jobb bil målning, kommer resultatet att vara bra och du kommer att spara buntar av pengar. Så utan att slösa mer tid, låt oss få arbeta.

Saker som krävs för att måla

För sprutmålning en bil måste du ha följande saker. Gå igenom bilen målning guide för att få information om de nödvändiga sakerna.

Bra och väl ventilerat garage. Det bör vara tillräckligt stor för din bil kan hållas där hela processen för målning.
Till att börja med processen du behöver köpa flera ark sandpapper. Du måste köpa tre olika typer av sandpapper som kommer att vara av 600 grit, 1500 grus och 2000 grit. Dessa sandpapper kommer att bidra till att ta bort den tidigare färgen och brister på bilen.
Måla flaskor av önskad färg, bilvax och primer.
God kitt hjälper dig att fastställa bucklor och repor. Det kommer också att ge dig bra efterbehandling yta.
Du bör bära masker medan sprutmålning eftersom det sparar dig från att andas in färg.

Hur sprayfärg en bil?

Att spraya måla en bil måste du följa instruktionerna nedan. Men låt mig berätta en sak bil målning är inte ett jobb som kommer att komma över i några timmar kan det ta mer än en vecka för din bil för att komma ut ur garaget.

Jo det första att börja är biltvätt. Detta kommer att ta bort damm och andra fläckar från bilen och hjälper dig att fortsätta med processen. Låt det torka i en halvtimme.
Nu börja med 600 sandpapper och ta bort den gamla billack. Denna process kan ta mycket tid. Efter avslutad bilen med 600 sandpapper, börja med 1500 grit och 2000 sandpapper för smidig och finare utseende.
När du har slutfört sandpapper arbetet på din bil leta efter bucklor och ojämnheter. Om du hittar någon, sedan använda spackel för att rätta till det. Sätt spackel på alla defekta ställen och göra det smidigt.
Nu är det dags att täcka alla de platser där du inte vill måla, som glasögon, speglar, inredning, etc. Du måste vara mycket försiktig med att maskera varje område som det kan förstöra utseendet på din bil om färgen kommer över spegeln eller glasögon.
Efter att maskera bilen, bära din egen mask och börja med primer spray. Spraya ett lager grundfärg och låt den torka i några timmar. Följ instruktionerna bil målning för mer information.
Nu kommer sprayfärg. Ta önskad färg färgen i sprutpistolen och börja göra det första skiktet. Var mycket försiktig i jämnt sprutning färgen. Täck hela bilen och lämna det för en halvtimme. Efter det, börja med det andra skiktet. Spraya jämnt så att det kanske inte ser mycket målat på vissa ställen jämfört med de andra. Det kan se ut som en patch och kommer att förstöra utseendet på bilen.
Efter det andra skiktet lämna bilen i garaget för några dagar för att torka ordentligt. Om du har valt en färg som tyder på att du kan måla mer än 2 lager så gör det och låt den torka efter skikt gjort.
Nu efter torkning, börja med bil vaxning för korrekt efterbehandling och mer glänsande utseende. Nu din bil är redo att slå vägarna.

Så, efter en lång väntan och en hel del hårt arbete, här kommer din älskling med en ny och glamorös look och en kostnadseffektiv prislapp också.

Bästa små bilar
Bästa Bilhögtalare
Kupén
Förstärkare Problem
Bilvax Recensioner
Remote bil Starter Installation
Hur ABS-bromsar fungerar
Bästa MP3-spelare Recensioner
Auto Repair Frågor
Hur att diagnostisera bil problem
Taklucka Vs. Moonroof

Leave a Reply