Hur man reparerar en Seat Läder bil

Läder bilsäten lägga elegans och ger en lyxig känsla till inredningen av en bil. Men dessa platser bundna till skadas någon gång eller det andra på grund av normalt slitage. Det kan vara repor, sprickor, hål, eller bara en tår. Repor kan repareras ganska lätt, medan å andra sidan, hål eller revor kräver göras upp ordentligt.

Sitsen kräver noggrann rengöring innan reparation. I själva verket beror framgången av reparationsarbete i hög grad på denna aspekt. Detta är eftersom ett färgämne eller spackel som används för att reparera binder väl med läder om dess yta är ren. Ta en hink vatten, tillsätt lite diskmedel tvål och använda denna lösning och en skursvamp att skrubba hela ytan på bilsätet. Alla sprickor och förkastningar bör ägnas särskild uppmärksamhet eftersom de tenderar att ackumulera mer smuts. Torka upp ytan med en ren trasa. Följ den här med en annan omgång av rengöring med tvål och vatten och en skurnylon. Detta kommer att säkerställa att ingen smuts rester kvar. Slutligen, torka av allt överflödigt vatten med en torr handduk. Bilsäten utsätts ofta för olika typer av kemikalier som silikon. Att rensa upp dessa kemikalier, bör du använda denaturerad alkohol. Häll några droppar alkohol på en bomullstuss och gnid den över det drabbade området. När det fortfarande är våt, ta en torr handduk för att torka bort alkoholen.

Reparation Repor

Det första steget är att sanden de skadade platserna i bilsätet med hjälp av sandpapper. En 240-slippapper är lämplig för detta. Blötlägg det i tvålvatten och sand repor så att den befintliga färgen på den del kan tas bort.
Fortsätt att slipa området tills du får en slät yta. Torka av slipade dammet ligger på sätet med en våt handduk och torka upp det med hjälp av en fön.
Applicera därefter ett lager grundfärg på hela sätet eftersom det hjälper färgämne som används för att fästa repor att knyta bra med ytan och du måste använda mindre mängd färgämne.
Nu täcker upp bilbarnstolen utom de delar där det finns repor, med en plastfolie.
Välj en lämplig färg som matchar din bilbarnstol. Spraya det över repor i form av ett tunt skikt. Fortsätta att tillämpa färgen tills alla sprickor fylls i med färg. För att få ett enhetligt utseende, kan du sprida ett tunt lager av färgen över hela sätet.
Efter appliceringen av färgämnet, lämna sätet orörd under några timmar för lufttorkning. Om du vill påskynda torkningen, sedan använda en fön. Se till att färgämnet torkar upp helt innan du börjar använda bilbarnstol igen.

Reparera en Tear

Som vanligt, innebär det första steget lätt slipning med hjälp av en 240 sandpapper, så att limmet som skall användas kan vidhäfta väl. Om du observerar rivna delen noga kanske du upptäcker att det har vissa grov kanter och några löst bundna bitar läder. Skär ut dem med hjälp av en sax.
Du behöver en bit av ersättning lapp av läder för att täcka upp den rivna området. För att få denna lapp material och alla andra verktyg som behövs för tår reparation, måste du köpa en reparationssats.
Skär korrigeringsprocessen materialet till cirkulär form och kontrollera dess diameter är något större än den faktiska storleken på tår. Detta beror på att det bör finnas minst en halv tum av överlappning av plåstret med sätet på alla sidor.
Placera plåstret över det skadade området och skjut kanterna i det rivna området.
Applicera därefter läder lim den överlappade delen av plåstret och sits. Låt det orörd under en tid för att härda limmet ordentligt.
Om limmet tätar upp tår, så du behöver inte oroa dig längre. Men i fall behöver plåstret och lädret inte följer varandra ordentligt, måste du använda en förening läder reparation på dessa platser. Tillämpa det på ett tunt lager över brottet och sprida det jämnt längs kanterna.
Sedan värma det reparerade området med en värmepistol för att härda föreningen. Håll pistolen på ett säkert avstånd så att bilbarnstolen inte blir bränd.
När föreningen har torkat upp, torka av överskottet föreningen med en pappershandduk något dämpad med alkohol.
Efter det, gnugga en sandpapper försiktigt så att eventuella bildade stötar är jämnas uppåt.

Merparten av tiden, inte matchar färgen på plåstret inte med färgen på resten av bilsätet. Därför måste du ansöka färg över den lappade ytan som passar färgen på sätet. Ett antal skikt måste anbringas på det reparerade området och dess omgivningar, men varje skikt av färgämnet bör vara tunn. Applicera nästa skikt endast när du vet att den tidigare pälsen är torr. Avsluta genom att tillämpa en balsam på lappade plats och dess omgivningar för att ge det en glansig look.

Nu när du har samlat ganska mycket kunskap om reparera en stol, kan du starta jobbet när du vill. För att säkerställa att reparationer utförs felfritt måste du agera tålmodigt. Om det görs hastigt, kan reparationen pågå under en lång tid.

När man byter stötdämpare
Lamborghini Historia
Bästa Bilbatteri
Avgas läckage
Vad är en varvräknare
Hur man tar bort färg från bil
Bil startproblem
Hur Reupholster Bilbarnstolar
Varvräknare Felsökning
TRUMBROMS Byte
Hur mycket kostar det att måla en bil

Leave a Reply