Hur man rengör batteripolerna

De flesta av oss älskar att hålla våra bilar rena från utsidan, och därför regelbundet tvätta eller vaxa våra bilar. Det är dock inte tillräckligt för att förhindra bil problem. Det är mycket viktigare att regelbundet rengöra och underhålla interna delar, för att säkerställa att din bil håller utför på optimal. Bilbatteriet är en av de viktigaste interna bildelar. Trots detta är det endast när bilen inte startar, eller startar efter mycket svårigheter som man är uppmärksam på ditt bilbatteri. Lösning på detta problem innebär inte batteribyte alltid. Ibland korrosion eller lösa anslutningar batteripolen kan också vara orsaken.

Verktyg som krävs:

Innan förstå processen måste du ordna följande material:
Momentnyckel
Låstänger
Bakpulver
Tandborste
{0/}{1} {/1} {2}{/2} Vatten
Ett stycke torr trasa
Vaselin eller fett
En batteripol borste
Batteriklämman borste

De sista två punkter kan köpas från någon auto delar butik i ditt närområde.

Rengöring av terminaler till ditt bilbatteri

Punkt 1
Använd din nyckel för att lossa muttern närvarande på varje kabelklämmorna, att ta bort batterikablarna från sina terminaler. Tänk, måste du ta ut kabelklämman från minuspolen (-) innan du går vidare till den positiva polen (+). Om du inte kan ta bort kablar enkelt, prova att använda låstänger.

Steg 2
Om du märker överdrivet slitage eller korrosion av kablar och klämmor, se till att du ändrar dem och få nya för att förhindra framtida problem. Titta också på batteriet utsidan för eventuella tecken på skador eller sprickor, byt vid behov.

Punkt 3
En mycket effektiv hemlagad batteripol rengöringsmedel är bakpulver. Applicera en viss mängd av bakpulver på stolparna. Ta nu en tandborste, doppa den i vatten och gnugga det svårt på de kabelklämmor och terminaler. Om du hittar en tandborste otillräcklig eller ineffektiv, kan du alltid använda ett batteri borste terminal renare. Också skrubba inre delarna av kabelklämmor, antingen med bakpulver och vatten eller en klämma renare.

Punkt 4
Ta en bit torr trasa och torka allting. Att bromsa hastigheten för korrosion, applicera vaselin eller fett på alla metallytor som är utsatta och öppna. Sätt tillbaka positiva och negativa klämmor (i den ordningen), och fäst dem tätt på sina respektive terminaler. Slutligen måste du byta gummi eller plast som täcker närvarande på pluspolen.

Tips och varningar om rengöring batteripolerna

Det rekommenderas inte att ta bort muttrarna på batteripolerna, helt och hållet. Den smarta sak att göra skulle lossa dem tillräckligt så att de glider ner kabeln och när du återansluta kablarna till batteriet, blir det lättare att bara glida dem tillbaka uppåt och dra åt dem.
Nötter kan få tätt ibland på grund av korrosion. Vid sådana tillfällen placera skiftnyckel under terminalerna och tillämpa kraft för att lossa den.
En viktig aspekt att komma ihåg, samtidigt som du kopplar batteripoler är att ta bort den negativa polen först och samtidigt ersätta dem fäster pluspolen först.
När du rengör batteripolerna, inte vid någon tidpunkt kontakt någon av negativa eller positiva trådar. Chansen att du får en elektrisk stöt är höga.

Rengöring batteripoler är en av de lättare jobben reparation och hjälper dig att spara pengar, som annars skulle ha gått till en mekaniker. Även moderna bilbatterier använda anti-oxidation föreningar och gängade inlägg för att minska förekomsten av eventuella problem, är det bättre att rengöra dina terminaler bil batteriet regelbundet.

Chrome sprayfärg för bilar
Hur fungerar en DVD-spelare Work
Underhåll av fordon Checklista
Bugatti Vs. McLaren
Bad Generator Symtom
Bärbar DVD-spelare Recensioner
DRM Removal
Hålla din bil i perfekt form för Winter
Främre hjulinställning
Auto Repair Frågor
Gör Bilstolar Löper

Leave a Reply