Hur man rengör aluminiumhjul

Du kanske har målat din fordonets aluminiumhjul att komplettera färgen på din bil, eller om du förmodligen använda anodiserade aluminium hjul för att förbättra sitt utseende. Det stora problemet är oxidationen som gör dessa hjul ser smutsig och gamla. Grus, fläckar fett och tjära också göra sitt bästa för att få dem att se ful som slutligen Mars skönheten i din bil. Följande är några användbara tips om rengöring dem.

Först av allt, kommer vi att utföra uppgiften genom att ta hjulen från en i taget, att bidra i hanteringen av hjulet lätt samtidigt som man fortsätter med uppgiften.
Innan du börjar, ta bort objekt som center-lock, ventil stamceller täcker, etc. Detta kommer att minska ytan som ska rengöras och du kommer att kunna arbeta obehindrat.
De varma dammpartiklar till följd av användningen av bromsarna så småningom ge upphov till problem, de dammpartiklar blandade med tjära från vägen, och fett kan fastna i hjulet.
Här följer några egenskaper som du kan använda för fläckborttagning. Innan du köper den rengöringslösning eller pasta eller gel, se till att de inte innehåller Ammoniak, vattenfri kemikalier eller syror. Även de rengöringsmedel som innehåller dessa kemikalier får smutsen metallytorna och gör det ser blanka, är effekten kortvarig. Ammoniak och vattenfria kemikalier kan etsa och ålder metallen i hjulen förtid. Dessa kemikalier kan orsaka reoxidation och fläcka dessa hjul.
Om du har monterat din bil med mag-legering eller magnesium aluminiumfälgar, vet att det är vit till färgen, som du inte kan förbättras genom polering om det är mindre än 20 procent av magnesium i den.
Nästa steg är att tvätta hjulet. Använd rengöringsmedel för att få alla lösa smutsen hjulen.
Om du ska använda en borste, och använd sedan ett hjul borste som är mycket mjukare och inte lämnar repor på ytan.
Försök att nå alla vinklar och vrår för att bli av den lösa smutsen. Efteråt torka med en ren trasa eller handduk.
Därefter itu vi envisa fettfläckar och tjära som har överlevt tvätt och fortfarande finns på ytan.
Dessa kan tas bort med vax och fett borttagningslösning såsom färg prep. Häll en liten mängd av denna lösning i en liten kruka.
Blöt en mjuk trasa i fett remover lösningen och torka hjulet flera gånger. Om fläckarna kvarstår, torka hjulet med en ren trasa och applicera mer vax och fett lösning på hjulets yta.
Gropar, om de är närvarande, måste poleras för att bli av med dem. Kom ihåg att grövre slipande dyna eller sandpapper, kommer djupare vara repor att det lämnar efter sig.
Använd den finaste kvalitet pad eller det minsta du kan börja med är 400 grit våt och torrt papper och sedan polera bort sitt arbete och ta bort repor, använd 600 slippapper.
Helst är det tillrådligt att inte använda under 180 sandpapper på aluminiumfälgar, men om situationen kräver det kan du välja från 80 till 2000 sandpapper.
Var noga med att stroke jämnt och i raka linjer, runt kanten och på ansikten för att få bästa resultat.
När du flyttar från en slippapper till nästa buff vid en vinkel 90 grader mot riktning du använde med den sista slippapper.
Rengör med en trasa så ofta som möjligt för att ta bort löst skräp från ytan du arbetar på, snarare än att arbeta in den ytan.
Upprepa processen tills du är säker på att hjulet är ren på alla fläckar och gropar. Var särskilt försiktig vid rengöring områden med mutter-hål, hörn och leder, framför allt, där ytorna gå navet.
Om du är nöjd med resultatet, tvätta hjulet för att bli av med den använda rengöringslösningen och smuts från ytan.
Polering aluminiumhjul alltid rekommenderas efter det tvättas, så använd en mjuk och ren trasa först, låt hjulet torka och sedan kan du använda något av de lacken tillgängliga eller kan välja att vax och polera det.
Upprepa stegen nämnts ovan för de andra hjulen.

Efter avslutad med alla hjulen på din bil, kanske du vill gå ett steg längre och måla kanten med en färg, men det rekommenderas att lämna det här jobbet med proffsen om du inte är en stadig hand. Tvätta bilen för att slutföra jobbet, och med en kopp rykande kaffe i handen, kan du stå tillbaka och beundra ditt hantverk.

Det är lätt att drömma om en blank och iögonfallande fordon, men det är svårt att upprätthålla en på egen hand. Instruktionerna ovan är lätta att följa och du kan få önskat resultat med den.

Första bil som någonsin gjorts
Fordonssäkerhet Checklista
Bästa Snow Bilar
Fördelar och nackdelar med billiga bärbara DVD-spelare
Våt Cell Battery
ABS lysa
Hjulinställning Kostnad
Automotive Felsökningstips
Dashboard Reparation
Dekaler för bilar
Bil Vaxning

Leave a Reply