Hur man öppnar en Stuck bil Hood

Vanliga orsaker

Fastnat Hood
Trasiga Spak / lös kabel
Kabelbrott

Fastnat Hood
Ibland kan huven själv fastna. Detta kan inträffa av ett antal anledningar, den vanligaste av dessa är den rostande eller åldring av låset i huven.

»
Du behöver en hjälpande hand när du går om fastställande här problemet. Du skulle behöva släppa spaken för att öppna huven, medan någon annan skulle kunna försöka att stötta Öppna huven när du gör. Om detta inte verkar hjälpa, försök att trycka ner på motorhuven, och sedan försöka dra öppna manuellt. Men var försiktig, inte skadar huven genom att trycka eller dra i den för hårt. Detta borde få huven öppen, om det var i fastnat faktum. Du kanske vill olja spärrenheten att få det att fungera smidigt igen.

Bruten Spak / lös kabel
Det finns fall där den lilla spaken som du använder för att öppna bilens huva skulle brytas. Dessa är ganska lätta att upptäcka, som ni kan se detta själv när du når ut till spaken. Också ibland kan spaken fungera fint, men kabeln som ansluter spaken till låset på huven kunde ha blivit sträckt, och bristen på spänning i kabeln förhindrar utsläpp av låset.

»
För båda dessa problem, skulle du behöva ha en tång i närheten. Först upp, försiktigt bort panelen runt huven frigöringsspaken. Du ska kunna se den kabel som ansluter till denna spak (vanligtvis innesluten i plast). Ta dina tång och dra hårt i kabeln. Detta bör helst dyka upp huven. Du kanske vill ha en mekaniker titta på det, och beroende på orsaken, byt ut trasiga spaken eller dra den lösa kabeln.

Kabelbrott
Den vanligaste anledningen till att huven inte kommer att vika kan vara en trasig kabel. Detta kan inträffa när kabeln åldras antingen naturligt eller på grund av fukt i luften på vissa platser.

»
Går om fastställande här problemet kan vara lite knepigt, och du inte vill få en lite för äventyrligt eller över entusiastiska som du försöker att åtgärda det. Det säkraste alternativet skulle alltid vara att gå till en bilmekaniker, snarare än orsaka mer skada som du försöker åtgärda problemet. Det första du kan försöka göra är att hitta där kabeln gått sönder. Du skulle behöva försiktigt bort panelen runt huven är frigöringsspaken och följer den kabel som är fäst vid den. Om du inte hittar den trasiga kabeln med hjälp av tång dra den del som fortfarande är ansluten till Huvlås under huven för att öppna den. Om du inte hittar den trasiga delen, skulle du behöva för att våga utanför bilen och beväpna dig med en lång skruvmejsel och lite ficklampa (eller ditt mörkerseende utrustning!) att försöka få “under huven”. Med hjälp av ficklampa, försök att titta igenom gallret eller öppningen strax under huven på din bil för spärrenheten, som vanligtvis är i mitten, precis under huven. Om du har möjlighet att upptäcka detta använder din pålitliga skruvmejsel för att försöka pop öppna låset. Du skulle behöva använda en hel del tryck (ej Hulk som dock!) att frigöra låset från sin fjäderenhet. När du har lyckats göra detta kan du glida lätt handen under huven, och släpp den sekundära spärren och pop öppna huven.

Även om det har en mycket enkel mekanism, kan det vara ganska en uppgift att försöka stötta Öppna huven (såvida du vill använda kofot som blivit liggande). Det finns absolut ingen skam i att få det fastställts av en mekaniker, och du kan ta hjärtat från det faktum att de också kan ta ett tag att få upp den, även om det skulle få din plånbok lättare genom en hel del.

Billjud partihandlare
Bilvax Remover
Topp 5 Bästa MP3-spelare
Bromsskon Byte
Cool Biltillbehör
Pipig Bromsar
Guide att ersätta en bil Generator
Första bil som någonsin gjorts
Jumping ett bilbatteri
Bil ljud och dess betydelse
Sprutmålning Möbler

Leave a Reply