Hur man målar en bil själv

Bil målning är en av de viktigaste attributen för underhåll av fordon – som måste idealiskt transporteras minst en gång vart två år. Medan de flesta människor föredrar att lämna denna uppgift till proffs, existerar det några entusiaster som inte har något emot att utföra denna uppgift på egen hand. Det kan tyckas ganska svårt, men rätt instruktioner och några enkla tips kan hjälpa dig att måla en bil på egen hand helt enkelt. Ännu viktigare, kan måla din bil på egen hand kan du spara mycket pengar som du annars skulle spendera på att få det gjort av en professionell.

Hur man målar en bil på egen hand?

Det finns ingen ifrågasätter trovärdigheten hos bilverkstäder målning, men är det verkligen så tuff uppgift som du inte kan göra på egen hand? Absolut inte! Nedan ges några enkla men effektiva åtgärder för att måla din bil hemma som guidar dig genom hela processen steg för steg. Redan innan du börjar måla bilen, måste du förstå att hela uppgiften kommer att kräva mer än en dag som du måste ge tillräckligt med tid för varje skikt av primer och måla för att torka. Du kan börja med att köpa (eller låna) all nödvändig utrustning och material, inklusive sprutpistol, krom sprayfärg, primer, sandpapper etc.

Steg 1: Det första steget blir att tvätta bilen noga för att se till att du bli av med alla de dammpartiklar som har bosatt sig på ytan. Du kan använda lite diskmedel tvål avsedd för biltvätt att tvätta den innan du börjar måla. Om du försöker måla bilen utan att tvätta det, kommer du att se en märkbar skillnad i kvaliteten på lack i slutet av dagen.

Steg 2: Det andra steget är att ta bort färg från bilen med en sandpapper. Du behöver måla på en jämn yta, och för att du kommer att behöva slipa ytan av bilen med hjälp av en sandpapper. Se till att du slipa hela ytan med jämna slag och bli av med färgrester kvar efter slipning.

Steg 3: Innan du börjar själva uppgiften målning måste du maskera alla de områden som du inte vill måla. Detta inkluderar fönster, vindruta, strålkastare, bakljus, etc. Du vill inte smeta dessa delar med billack och spendera timmar på att ta bort det så småningom, och därför är det bättre att täcka dem med en maskeringstejp vid målning processen.

Steg 4: Se till att du gör alla nödvändiga reparationer och ups touch innan du fortsätter som den skadade delen kommer inte bara att bli ännu mer uppenbart när ett skikt av färg appliceras över det, men kommer också att förstöra livet för färgen. Du kan ta till enkla rostborttagning tekniker för att fixa bilen rost innan målning.

Steg 4: Som nästa steg kommer du att använda ett lager grundfärg på ytan av bilen. Helst bör du använda två lager primer – men se till att det första skiktet har torkat upp helt innan du använder det andra skiktet. Dessa lager av primer kommer att utgöra basen för den aktuella billack, och håll den på ytan av bilen.

Steg 5: Det kommer att ta dig till den sista – men det viktigaste steget av bil målning, tillämpa den faktiska billack med en sprutpistol. Som i fallet med primer, skulle två lager färg vara tillräcklig, men väljer tre lager är inte en dålig affär heller. När du tar till sprutmålning, måste du se till att du tillämpar rockar på ett jämnt sätt, det vill säga om du börjar tillämpa färgen på övergripande sätt fortsätter med samma hela uppgiften. När du spraya måla en bil, måste du se till att du gör samma sak i någon inhägnat område som minskar risken för damm landa på ytan av fordonet.

Hur måla insidan?

Medan den ovan nämnda information om hur man målar en bil själv omfattade all information om att måla utsidan av bilen, kommer du också att måla bilens interiör att slutföra uppgiften. Även om processen är ganska lika, måste du vara lite försiktig att se till att du inte förstöra det inre av fordonet. Liksom i fallet med den yttre ytan, kan du börja med genom att täcka alla områden av instrumentpanelen som du inte vill måla med en maskeringstejp och slipning alla områden som du behöver för att måla. Det kommer att följas av två lager grundfärg och två lager vinyl färg för kupén. Detta kan vara lite knepigt men, men ha tålamod och hålla sig till grunderna kommer att se till att du slutföra uppgiften i en kort tid.

Om du var av den uppfattningen att bilen målning är en svår uppgift – bäst att experterna måste denna information har gjort du ångrar dig. Nästa gång du bestämmer dig för att måla din bil, kommer dessa DIY instruktioner gör säkert din uppgift mycket enklare.

Antifreeze Leak
Vad står MP3 för?
Värmeelement Anvisningar för byte
DVD-spelare Recensioner
Så här testar en startsolenoid
Hur man installerar en bilstereo
Plast gastank Reparation
Rengöring kupén
Bakre bromsbelägg Byte
Däck Justering Kostnad
Hur Reupholster Bilbarnstolar

Leave a Reply