Hur man läser däckstorlekar

Förstora bilden
Det är verkligen fel att anta att alla vet innebörden av tal skrivna på däcket. I själva verket många av oss inte ens vet att de finns! Siffrorna skrivna på sidoväggarna av däcket ger oss värdefull information om storlek, lufttryck, lastkapacitet och konstruktion typ av däck. Följ bara dessa enkla tips och du kommer definitivt att förstå innebörden av siffrorna. Den däckstorlek skrivs mellan namnet på däcket och namnet på däck-tillverkaren. Det varierar beroende på klass och andra specifikationer som radiell konstruktion och proportioner däcket.

Däckstorlek Förklaring

Normalt börjar med klassen på däcket, vanligen bokstaven “P”, som anger att det är en “personbilsdäck”. Det kan också vara “LT” som anger “Lätt lastbil” eller “T” för “Temporary Spare” eller “ST” för “Special Trailer Service”.
Numret följt av bokstaven “P” betecknar bredden av däcket i millimeter.
Det andra numret följt av den första anger “Bildförhållande” av däcket, vilket är förhållandet mellan höjden av däcket till dess bredd. För en vanlig däck, ligger detta förhållande mellan 50 till 70.
Efter detta nummer, hittar du ett brev, som vanligtvis är “R”, och den står för “Radial konstruktion”. Det kan också vara “D”, som står för “korslagerdäck Däck” eller “diagonaldäck” eller “B” som anger “Belted Bias Däck”.
Antalet, som kommer efter “R” betecknar “hjuldiameter” i inches. Vanligtvis sträcker sig diametern av hjulet 13 till 22.

Efter en lucka, finns det ett annat nummer följt av en bokstav. Det kallas tjänstebeskrivning. Det är en kombination av belastningsindex och hastighetssymbol.

Numret står för “Load index, som anger den maximala vikten däcket kan bära under vissa driftsförhållanden. Den sträcker sig från 71 (761 pund) till 110 (2337 pund).
Brevet, som följer detta nummer är “hastighetssymbolen” eller “Hastighet”. Det är den högsta nominella varvtalet för däcket vid den angivna belastningen.

Det rekommenderade lufttrycket är skriven på däcket fälgen, vanligen genom däcket namn. Nu om antalet på däcket är P205/75R15 89H, sedan dess däckstorlek mening kommer att vara följande: En personbil däck med bredden 205 mm med ett bildförhållande på 75 och radiella konstruktion, har 15 inches av hjulets diameter och kan bära 1279 pounds av belastning, vid den maximala hastigheten 210 km / t, under vissa driftförhållanden.

Läsa däcket numret är viktigt när du byter däck. Det är inte säkert att använda ett däck som inte uppfyller dina specifikationer fordonsdäck. Med hjälp av ett däck av olämplig storlek kan också påverka hastighetsmätaren noggrannhet, makt och antispinnsystem. Nu när du vet hur man läser däckstorlekar, kommer det inte bara komma till nytta när du ändrar däcket, men också i att välja en lämplig en.

Kostnad för Bromsbelägg
Huvudcylinder Repair
Dyraste bilmärken
Diagnos pipande ljud vid acceleration
Bil Målning Kostnad
Låsta i bilen – hur du kommer i
Rengöring kupén
Gör Bilstolar Löper
Bil interiör färg
Uppfinningen av hjulet
Topp 10 dyraste bilarna

Leave a Reply