Hur man laddar ett bilbatteri

Ladda ett batteri är ett jobb som varje bil ägare bör känna till. Det är kunskap som kan komma till hands, i kristider, när det går död och du måste tänka på egen hand, för att få det laddat tillbaka igen.

En bil batteri är en elektrokemisk typ, uppladdningsbart batteri, som driver alla viktiga elektriska komponenter i bilen. Utan kostnad, är bilens tändning omöjligt. De flesta bilbatterier är av blybatteri typ och levererar ungefär en 12 volts utgång. Denna spänning är en sammansatt spänning som levereras av sex bly-syra-celler, kopplade i serie. Funktionen hos dessa blybatterier involverar elektrokemisk reaktion mellan blyoxid och plattor bly, nedsänkt i utspädd svavelsyra. Laddning inducerar kemiska reaktioner, som lagrar den elektriska energin i kemisk form. Sedan den kemiska energin omvandlas tillbaka till elektrisk energi när batteriet utgång används av bilen. Normalt är ett batteri laddat med bilens generator. Men om det finns vissa problem med generatorn eller om bilen inte har varit i bruk för mycket någon gång, kan batteriet bli helt urladdat och behöver extern laddning.

Hur ladda ett batteri säkert?

Bär alltid skyddsskor glasögon och handskar handen under laddning. Vissa saker du behöver när du laddar det är nycklar eller uttag set, laddare (men naturligtvis) och stålborste. Du behöver ledare med klämmor för att ansluta terminalerna. Dessa är vanligtvis tillsammans med batteriladdaren.

Stäng av bilen av. För det första, öppna batteriet genom att öppna huven på din bil. Lokalisera sina terminaler och ta bort positiv. Den positiva terminalen kan identifieras med ett plustecken eller den röda färgen av ledningsanslutningsanordningen den.

För att säkerställa maximal ledning under laddning, rengör rost och skräp från batteripolerna. Ta sedan bort cell täcker och inspektera vattennivån inuti. Om metallplattorna inte dränks under vattnet, så du behöver lägga till vatten. En laddare är en sak som du behöver och om du inte har en, anser köpa det, eftersom det är praktiskt.

Följaktligen ansluter positiva klämman på batteriladdaren till positiv av batteriet. Fäst den negativa polen från laddaren till metall marken, på bilens chassi. Ställ en optimal och helst låg ström värde på laddaren. Laddning med låg ström tar längre tid, men det garanterar en lång livslängd på batteriet. Slå sedan på laddaren och ställ in spänningsvärdet till 12 V. Tid som krävs för laddning beror på den elektriska strömmen värde i ampere som du väljer. Ladda batteriet helt kan ta så mycket som 8 timmar, beroende på den aktuella du ställer. Kontakta din lokala bilmekaniker för optimal ström och spänning inställningar.

Vissa batteriladdare har en indikatorlampa, som talar om när laddningen är klar. Annars kan du kontrollera spänning uppnås genom laddning med hjälp av en voltmeter. Se till att den visar ett värde på 12 V, vilket indikerar att batteriet är fulladdat. Inte överladda batteriet, eftersom det kan orsaka förlust i effektivitet. När den önskade spänningen är uppnådd, stäng av laddaren, koppla ur laddaren och sätta bilen anslutningarna på plats igen. Ett annat sätt att ladda ett batteri, utan laddare är att koppla den till en annan laddat. Detta kallas jump-start.

Billiga RWD bilar
Främre hjulinställning
Bästa Bilbatteri
Hur konvertera ljud till text
Första bil Läkemedlets
Disc Vs. Trumbroms
Hur man byter en ABS hjulhastighetssensor
Keyless Fjärrprogrammering
Bilhögtalare Installation
Bränsletryck Test
Döda Bilbatteri Symtom

Leave a Reply