Hur man installerar ett bilbatteri

En bilbatteri eller ett bilbatteri är ett slags laddningsbart batteri som förser bilen med elektrisk energi. Det ger elektrisk energi till startmotorn, ljuset och tändsystemet och därför är det ofta kallas SLI-batteri, där SLI står för start, belysning, tändning. Batteriet som används i en elbil är också ett uppladdningsbart batteri, men det kallas truckbatteri och skiljer sig från en SLI-batteri. Nu om du undrar varför ska du veta hur man installerar ett bilbatteri om det redan är en del av ditt fordon och om dess uppladdningsbara det inte riktigt vettigt att slösa tid på att veta om batteriinstallation, eller hur? Som främst förekommer för många av oss men tenderar vi att gå miste om ett faktum att även bilbatterier har en förväntad livslängd så att säga, och om batteriet dör, du säker behöver veta för att installera ett bilbatteri säkert, eller hur? Jo det är just därför vi kommer att hjälpa dig med förfarandet i installationen här, kan det vara praktiskt om du kör runt och har fastnat på ett ställe där du inte hittar någon hjälp med din batteribyte.

Bilbatteri Installation

Innan du börjar med det se till att du har testat batteriet och är säker på att den behöver en ersättare eller annat du skulle bara slösa din tid och pengar på att köpa och fixa ett nytt batteri. Lära sig mer om testmetoder skulle hjälpa dig vet hur man testar ett bilbatteri om du inte är alltför säker på det. Om nästa fråga i ditt sinne är hur lång tid tar det att installera ett batteri så det inte tar så lång tid och även om det kan verka som en lång procedur det kanske inte så illa som du trodde i stället att din förvåning, det kan visa sig vara en trevlig upplevelse. Så låt oss börja, ska vi?

Först av alla de saker du skulle behöva installera ett bilbatteri innehåller säkert ett nytt batteri, en skiftnyckel eller en skiftnyckel, ett par skyddsglasögon, engångshandskar, ett batteri borste, vatten och bakpulver.

Stäng av motorn och sätta på parkeringsbromsarna. Vänligen rök inte eller tillåta någon vandrade runt rökning nära din arbetsplats.
Öppna huven och använd prop staven för att hålla den öppen.
Nu hitta bilbatteriet med två kablar som är anslutna till den.
Därefter kommer lokalisera de positiva och negativa poler bilbatteriet, varvid den positiva terminalen betecknas med ett (+) tecknet och den negativa polen betecknas med en (-) tecken.
Koppla bort minuspolen uttaget innan positiva är viktig som att göra annars kan orsaka kortslutning. Så med hjälp av nyckel lossa klämman på minuskabeln.
När det är klart, koppla pluspolen också.
Lossa batterihållaren och ta bort skruvar, muttrar och klämmor som håller batteriet.
Nu kommer bort batteriet som behöver göras mycket noggrant eftersom det är ganska tungt. Du kanske vill överväga att få hjälp om du tycker att det är för tungt för dig att lyfta.
Efter avlägsnandet av det gamla batteriet, använd vatten och bakpulver lösning för att rengöra batterifacket och även klämmorna terminal.
Låt det torka och sedan installera ett nytt batteri. För detta, placera nya där du bort den gamla och se till att de positiva och de negativa polerna på sina respektive sidor.
Använd muttrar, bultar och klämmor som togs bort tidigare för att fixa det nya batteriet.
Med hjälp av en skiftnyckel igen åt klämmorna för att fästa den positiva polen först och sedan minuspolen.
Stäng huven och starta bilen för att kontrollera om den fungerar bra.

Jag hoppas att denna artikel har hjälpt dig med väsentlig information om hur du installerar ett bilbatteri. Också du inte kasta bort din använt batteri precis var som helst eller i papperskorgen istället batteriåtervinning är ett bättre alternativ att ta upp.

ABS-bromsar Felsökning
Broms rotorer Byte Kostnad
Automobile Bättringsfärg
Bästa ljudredigering programvara
Måla Sprutor: sprutmålning Utrustning och bås
Bil Reparation Tips
Hur man rengör aluminiumhjul
Hjullager Buller
Nyckellöst Entry System för bilar
Diagnos pipande ljud vid acceleration
Konvertera M4A to MP3

Leave a Reply