Hur man installerar en bilstereo

En bilstereo anses vara rätt upp där med motorn om vilka är de viktigaste bildelar! Så om du har en bil som hittills inte har fått bilstereon, eller om du vill ersätta din gamla bilstereo med något nytt, så du kanske behöver lära hur man installerar en bilstereo. Är det svårt? Väl inte alls så svårt som du tror! Du lär dig något nytt och du sparar en vacker slant som bilstereons installationskostnaden blir praktiskt taget noll!

Bilstereo Installationsinstruktioner

Installera en bilstereo är inte så svårt. Här är de saker du behöver för denna lilla projekt.

Nya Stereo
Kabelstripper
Kabelskärare
Tejp
Skruvmejslar

Låt oss nu se hur man installerar en stereo i 4 enkla steg.

Steg # 1: Getting it Ready
Första saker först. Du kommer att behöva en stereo som passar i det befintliga utrymmet gjort för det. För om det inte jobbet kommer att få en mycket tuffare. Så det är bättre att få en stereo i en storlek som passar det utrymme som är avsett för den. Den andra sak att tänka på är att när du köper stereo, tala med din återförsäljare vilken bil du har. Återförsäljaren kan ha ett kabelnät som passar din bil bäst.

Steg # 2: Ta bort det gamla systemet
Det andra steget är att ta bort det gamla systemet. Men innan du gör det, se till att du kopplar den negativa kabeln från bilens batteri. Även om bilen är avstängd, som arbetar med ledningarna anslutna till batteriet kan vara mycket farligt. Ta bort den gamla stereon och skruva den gamla panelen. Koppla loss alla bilen kablar anslutna till den gamla panelen innan du drar ut den. Trådarna är vanligen alla knutna till en kontakt som du enkelt kan dra ut.

Steg # 3: Anslut den nya sak i
Om du fick ett kabelnät som är specifik för din bil, är det verkligen mycket goda nyheter! Jobbet blir mycket enklare på detta sätt. Allt du behöver göra är att ansluta kablaget i kontakten. Men om du inte då det kommer att göra ditt jobb lite tuffare.

Först måste du ansluta den positiva kabeln från högtalaren till den positiva kontakten på stereon. Ta den negativa kabeln från högtalaren och anslut den till den negativa kontakten. Anslut sedan den negativa kabeln på stereon på bulten där radion är ansluten och de positiva kablarna till stereon.

Steg # 4: Skjut saken i
Nu när alla kablar är anslutna till alla kontakter och skjuta panelen på. Skruva inte panelen i eftersom om det finns ett problem, måste du skruva loss det igen. Skjut sedan stereon i. Enkelt som det blir. Anslut sedan den negativa kabeln till batteriet och starta bilen. När bilen börjar, lägg i en CD eller en penna enhet eller vad MP3 lagringsenhet din underbara nya stereon kan spela. Och hoppas att musiken börjar spela! Och om den gör det, skruva i panelen ordentligt.

Som jag sa tidigare är det bilens ljudsystem verkligen en mycket viktig del av själva bilen och något som ingen förare kan köra utan längre. När du har gjort det tråkiga jobbet, hoppa i, rev motorn, skruva upp fönstren och få med sång!

Bilvax Recensioner
Bil underhållskostnader
Bad Generator Symtom
Aerosol sprayfärg
De flesta tillförlitliga bilar av 2012
Bildelar
Bil larm Problem
Så här testar ett relä
Taklucka Vs. Moonroof
Steg om hur man målar en bil
Bensintank Reparation

Leave a Reply