Hur man fixar en punktering

Varje individ måste ta itu med antingen bil problem eller problem cykel. Vissa tar hand om det själva, medan andra går till mekanik vid släpp av en hatt. Den allmänna uppfattningen är att om ett problem är ett som kan hanteras på egen hand, bör du försöka det först. Om du fortfarande inte kan hantera, då kan du ta lämplig åtgärd. Fastställande av punktering är ett sådant problem, och alla borde veta hur man fixar en punktering, särskilt, om någon nödsituation uppstår.

Bildäck

Om du befinner dig på en övergiven väg, med en platt bildäck, det finns inte mycket du kan göra, förutom räkna ut hur du ändrar en punktering själv. Detta är möjligt, med följande instruktioner.

När du upptäcker en punktering, är det första steget att dra över på den sida av vägen, efter att du slagit på varningsblinkers. Försök att dra över till en jämn yta, utan lutningar. För att kommunicera ditt problem till andra förare, något öppna motorhuven uppåt.
Se till att du använder handbromsen och parkera bilen för att undvika rörelse samtidigt byter däcket.
Få reservhjulet och andra nödvändiga material från stammen, inklusive Jack, den hävstångseffekt röret (används för att lossa muttrarna), klacken skiftnyckel.
Vissa bilar kan ha en navkapsel som kräver att tas bort för att lossa muttrarna. Du kan göra det med en skruvmejsel.
Lossa muttrarna med en klack skiftnyckel, genom att vrida dem åt vänster, men ta inte bort dem ännu. Om det är för hårt, använd inflytande röret över tappen skiftnyckel och dra upp den. I vissa bilar, är en klack låst för att förhindra stöld hjul. Denna klack mutter kan inte lossas med en klack skiftnyckel och kräver en speciell nyckel, som du kan hitta i bilens handskfack.
Efter att lossa muttrarna, använd domkraft för att höja bilen, samtidigt som den är stabil, så att bilen inte välta. Vissa bilar har en specifik plats där uttaget kan fastställas. Lyft bilen till en punkt där punktering kan lätt avlägsnas, och den extra kan passa in
Nu ta bort muttrarna och hålla dem åt sidan. Ta bort punktering.
Fäst reservhjulet med lufttrycket ventilen utåt.
Fix tillbaka muttrarna tätt, och i ett diagonalt motsatt sätt, för att säkra hjulet. Placera tillbaka navkapseln och satte alla verktyg tillbaka där de hör hemma.

Cykeldäck

Ta reda på hur att reparera en punktering på din cykel genom att följa dessa enkla steg.

När du har upptäckt en punktering i däcket, ta först bort kvarvarande luft i den, genom att trycka på luftventilen.
Förvandla din cykel upp och ned för att ta bort hjulet. Använd en skiftnyckel för att ta bort muttrarna, om det behövs. Lossa bromsarna för att få hjulet förbi bromsbeläggen.
Använd ett plant stycke metall för att avlägsna gummibana ur hjulet, i syfte att avlägsna det inre röret.
Pumpa slangen med luft och placera den i en balja med vatten. Detta hjälper dig att avgöra platsen för punktering som du kommer att kunna se luftbubblor fly från hålet.
Rengör och torka området runt hålet noga. Applicera lite lim på området runt hålet och vänta tills limmet blir klibbigt, innan du håller en gummi lapp till limmet på röret.
Vänta tills limmet torka och fixera röret tillbaka i däcket. Nu pumpa upp däcket och fäst tillbaka ratten, så att du kan få en glädje åktur!

Nu när du vet hur man fixar en punktering, kan du undvika stress, särskilt i nödsituationer, när du är den enda som kan hjälpa dig själv!

Hur länge bromsbelägg Sista
Hur man öppnar en Stuck bil Hood
Jumping ett bilbatteri
Hur man byter Struts
Legering Vs. Stålfälgar
Hur att hoppa starta en bil
Topp 10 Bästa ljudböcker
Skillnaden mellan Taklucka och moonroof
Dyraste bilen
Hur att blöda Bromsar
Bil interiör färg

Leave a Reply