Hur man byter Struts

Upphängningssystemet spelar en viktig roll i balans och säkerhet i bilen. Det påverkar kontroll-och köregenskaper. Upphängningssystemet består av olika delar. Stötar och strävor kontrollera hastigheten av suspensionen, vilket är viktigt för att hålla däcken i kontakt med marken. Så när du upplever en grov åktur med din bil, kan det vara dags att byta stagen. Utslitna stöttor gör att hjulen att studsa i onödan under ordinarie körning eller när du ansöker bromsar. Det rekommenderas av de flesta biltillverkarna att få dina stöttor ut var 40.000 miles. Det är dock alltid bättre att få dem ändras när de visar tecken på att gå illa.

Byta Struts på en bil
Det är möjligt att ersätta stöttor på egen hand. Allt du behöver är några grundläggande mekaniska kunskaper och rätt verktyg som behövs för jobbet. Dessa är några enkla steg som guidar dig genom hela processen för hur man ändrar stöttor. Ta en titt på dem.

Steg 1: Lyft eller höja bilen framifrån med en domkraft. När bilen är i luften, fast bilen, stödja den med pallbockar.

Steg 2: Spraya en genomträngande vätska på alla muttrar och skruvar på hjulen för att lossa dem. Sedan försiktigt bort hjulet och placera block under kontroll armen.

Steg 3: Öppna huven på bilen och leta staget tornen, som ser ut cylindrar. I de flesta församlingar är de innehas av tre små skruvar. Lossa dessa skruvar och ta bort dem. Nu håller stagenhet eftersom det blir löst och kan falla.

Steg 4: stöttor hålls av tre stora bultar till styrspindeln. Ta försiktigt bort dessa bultar för att ställa staget fri. De kan behöva hamrade ut som de är mycket tätt fast. Nu när stagenhet är gratis, dra ut från bilen och placera den på marken.

Steg 5: Den stora muttern på toppen av stöttan, som ser ut som en skiva, är faktiskt staget lagret. Ta bort denna stora muttern med hjälp av en strut fjäderspännaren och håll staget stången med en skiftnyckel, under lagret. Staget bäring och fjädern är nu helt fri från den gamla stöttan.

Steg 6: Montera nya staget genom att fjädern över den och installera staget lagret på fjädern. Byt den stora muttern staget stång enligt instruktionerna från tillverkaren.

Steg 7: Installera nu nya bakre strut församling i styrspindeln. Byt ut alla skruvar och muttrar och dra åt dem, men se till att enheten rör sig fritt. Du måste bara göra motsatsen till att ta bort staget montering.

Steg 8: Nästa steg är att när den nya staganordningen är på sin plats, granska alla delar och kontrollera vridmomentet specifikationer.

Steg 9: Sätt tillbaka hjulen noggrant. Dra åt alla skruvar ordentligt. Nu kan du sänka din bil och ta bort domkraft.

Steg 10: Din bil är redo att slå vägarna. Gör dig redo för en smidig lång enhet!

Du kan få stagen ersatts av en professionell, men stagen återanskaffningsvärdet som de citerar kan vara ganska tung på fickan. Det vore bättre att få jobbet gjort själv, om du vill spara lite pengar, eller om du är “gör det själv” typ!

Måla Färger för bilar
Bad hjullagret Symtom
Bakre bromsbelägg Byte
Keramiska Bromsbelägg
Lamborghini Historia
Huvudcylinder Repair
Spraya FÄRGER
Auto Repair Frågor
Jumping ett bilbatteri
Bil Fönsterhiss Reparation
Bil startproblem

Leave a Reply