Hur man byter kulleder

En bils suspension hålls samman av sina kulleder. De säkerställer att anslutningen mellan styranordningen och de främre hjulen bibehålls. En bil främre fjädring har normalt fyra kulleder, två på varje hjul – en övre och en undre joint. De behöver byta efter att bilen klar omkring 80.000 till 150.000 miles. Smuts, brist på smörjmedel och konstant slitage, påverkar dessa fogar och göra dem ineffektiva. Om du upptäcker att turné bil styrningen är instabil, eller bilen skakar under körning, eller om du hör något ljud som kommer ut ur framhjulen, kan det vara ett tecken på att kullederna i bilen behöver bytas ut.

Material som behövs för att ersätta kulleder
Du skulle behöva följande material för din kulled ersättning strävan:
En fettpump
En domkraft
En pickle gaffel eller uträtning stav
Tråd
En borr maskin
En momentnyckel
En hammare

Byta kulleder
Du kan nu starta själva kulleden ersättning genom att följa dessa enkla steg:
Du måste förbereda din arbetsplats och ta reda på en plan, hård och helst betongyta att parkera bilen. När detta är gjort, höja din bil framifrån, med hjälp av en domkraft.
Det kommer att bli mycket lättare att göra detta om du kan ta dina framhjulen bort. Du kommer också att ta bort bromsen och upphävande av din bil. När du tar bort bromsarna, se till att du hänga dem ordentligt på en tråd och inte låta dem hänga i luften.
Om din bil har en McPherson hjulupphängning, kommer det att ha en enda kulled, den nedre. När du separera staget, kommer du enkelt kunna komma åt kulleden.
Ta ut sprinten och lossa kronmuttern, en stor mutter i botten med huvudet ser ut som en krona. Återigen, om din bil har en McPherson hjulupphängning, bara dra ut nypa bult.
Ta sedan bort kulleden genom att lossa dess mutter. Var försiktig, eftersom detta mutter är mycket snävt och du kommer att kräva en uträtning stav eller en ättikslag gaffel för att få ut det. Eftersom du inte har tagit bort kronmuttern kommer kulleden faller inte ner direkt på fötterna.
Nu med hjälp av en borr maskin, försiktigt ta bort alla nitar runt kulleden, och sakta dra ut den.
När du har tagit bort den gamla leden, måste du ersätta det med ett nytt. Ta den nya kulleden och tryck den på plats genom styrspindeln hålet.
Skruva kulleden på sin plats med alla de rekommenderade verktygen eller en är från tillverkaren tillsammans med den nya leden.
Dra åt skruvarna med hjälp av en moment, mycket hårt som det är viktigt att den nya kulleden inte röra sig bort från sin plats. Fäst den nya smörjnippeln och lägga lite extra fett till församlingen, för att säkerställa tillräcklig smörjmedel.
Fäst broms och fjädring komponenter som du har tagit bort tidigare. Sätt hjulen igen, sänk din bil och klappa dig själv på ryggen. Du har bytt din gamla kulleden med en helt ny!

Ball Joint Replacement Cost

Om du känner för att göra det själv, då din grundläggande materialkostnader kommer till cirka USD 500 till USD 600 för alla fyra lederna. Om du vill spara arbetet och gå till en mekaniker, kommer din ersättningskostnaderna för alla fyra lederna ta upp till cirka US $ 800 till US $ 1100, beroende på din bil.

Ball Joint Replacement Tips
Följande är några boll ledplastik tips som du kan använda till din fördel:
Läs alltid en servicemanual samtidigt byta kulleder. Följ alla specifikationer och förfaranden som kan vara unika för ditt fordon.
När du lyfter upp fordonet, är det bättre att spärra styrningen handtag. Detta placerar styrning i den bästa positionen för dig att slutföra ditt jobb utan hinder
Vid kulleden är fäst vid styrarmen, då du kommer att behöva byta ut hela enheten kontrollarmen när du byter kulleden.
När du har bytt kulleden är det alltid bättre att få din bil i linje med en professionell.
Använd alltid standard och företaget tillverkade produkter. Försök inte att köpa icke-standardiserade material som det kan finnas skillnader i storleken på delarna.

Jag hoppas att denna artikel har hjälpt dig att förstå processen att ersätta kulleder. Ersätter dessa fogar är lätt, men tidskrävande. Så se till att du håller tillräckligt med tid åt sidan för att få detta gjort.

Färgat bilvax
Diagnostisera bil problem
Vem uppfann MP3-spelaren?
Hur att diagnostisera bil problem
Taklucka Repair
Bil startproblem
Bil detaljer Priser
Hur sprayfärg
Bilbatteri Test
Bästa Sedan 2012
Plast gastank Reparation

Leave a Reply