Hur man byter glödlampan

Kostnaden för att ändra bilens strålkastare glödlampa är billigare än att få strålkastarna förändrats. Vill du spara på allt som kontanter och spendera bara 10 minuter att ersätta glödlampan allt själv? Om ja, så ta en titt på dessa enkla tips om hur du byter glödlampan på din bil.

Steg för att ersätta en glödlampan

Punkt 1
Det första du behöver göra är att hitta en ny eller köpa en om du inte har en extra. Det finns ett annat förfarande för bilar med sealed beam strålkastare och dessa steg är främst för grundläggande strålkastare glödlampsbyte.

Steg 2
Allt du behöver göra är att pop öppna huven säkert och lokalisera lamphållaren. Det är den som har tre trådar som kommer ut ur en plugg som är formad som en trapets.

Punkt 3
De tre ledningarna är fästa vid en plugg, som är vid basen av strålkastaren. Denna kontakt hålls antingen en plast fångst, skruvlock och en metallklämma.

Plast fångst: Det finns en liten spak som sticker upp på toppen av pluggen. Tryck ned den med tummen och samtidigt dra ur kontakten försiktigt men bestämt att glida bort.
Metallklämma: Du måste dra upp och bort för att låta det komma ut i handen. Klippet är mycket liten och därmed se till att du inte tappar den på marken.
Skruvlock: Du behöver bara skruva loss den genom att vrida den motsols för att öppna den.

Punkt 4
Ta bort den gamla glödlampan genom att helt enkelt dra ut genom att hålla på basen. Vrid glödlampan något för att släppa den om den inte kommer ut snabbt. Ta en trasa och torka av händerna innan du rör den nya lampan som olja på händerna kan bränna lampan ut tidigt.

Punkt 5
Håll i änden av lampan och sticka den i baksidan av ljuset på samma sätt som du tog bort den gamla. Se till att det infogas helt inne genom att se om det uppradade jämnt och ingen av dess gummipackning syns.

Punkt 6
Anslut kablarna igen och sätt fast lampan genom att stänga huven. Testa lampan genom att slå på strålkastarna, om det är ljust och vitt, är du bra att gå.

Det var några enkla och hanterbara steg för att byta ut glödlampan. De flesta av dessa bilar kommer med en bruksanvisning som förklarar hur du kan byta ut glödlampan i en steg för steg, med illustrationer, för att göra jobbet lättare. Så nästa gång du har detta problem, kan du bara köpa en glödlampa, plocka ut en trasa och börja arbeta.

ABS-bromsar Felsökning
Snabbaste serietillverkade bil
Bil interiör färg
Hur konvertera ljud till MIDI
MP3
MP3-spelare Köpguide: Hur du köper en mp3-spelare
Bil Överhettning Problem
Måla Sprutor: sprutmålning Utrustning och bås
Hur konvertera ljud till text
Varvräknare Felsökning
Felsökning Car Elektriska problem

Leave a Reply