Hur man byter en strålkastare Switch

Strålkastare är ögon en bil på vägen. Resor på natten skulle vara omöjligt utan strålkastare i skick. Det är viktigt att dina strålkastare fungerar perfekt för din säkerhet, liksom andras säkerhet körning på väg. Så bör det inte finnas någon försening reparation, om du stöter på någon form av problem huvudet ljus. Mycket ofta finns det problem med huvudet ljusomkopplare som leder till icke-fungerande strålkastare.

En av de vanligaste tecknen på ett problem med växeln är en icke-fungerande strålkastare, trots att det i perfekt skick. En annan indikator är icke-fungerande halvljus strålkastare. Om du stöter på något av dessa problem, är det bäst att få det utbytt.

Vad är en Head Light Switch?
Varje del av bilen har utvecklats över tiden för att lägga till fler funktioner och anpassningsförmåga till körförhållanden. Samma är fallet med bilen strålkastare som kan ge en effektiv riktningsantenn ljusflöde. De olika Head Light typer som vägbeskriving ljus, låg balkar, hög balkar, samt parkeringsljus styrs av strömbrytaren, som finns på instrumentpanelen. Kontrollerna kan skilja i bilar men oftast en bils strålkastare är en enda switch, som är en kombination av tre olika växlar. Strålkastarna drivs genom relä mekanismer som verkar genom kraft från bilbatteriet. Varje typ av strålkastare har en separat relä fäst vid den. Några av de mest avancerade bilmodeller har idag strålkastare automatiskt drivs av ljussensorer.

För byte
Första sak att göra, innan du går vidare med ersättningen är att bekräfta att strålkastaren är faktiskt i behov av att få ut. Om du ser att strålkastaren lökarna är i utmärkt skick, men ändå inte manövreras, så oftast finns det ett problem med strömbrytaren.

Nästa sak att göra är att köpa en ny switch som är exakt samma som den gamla, enligt bilmodell. Förfarandet för ersättning är ganska enkelt och kan lätt utföras av vem som helst. De verktyg du behöver är en skruvmejsel, en insexnyckel, en enkel nyckel och naturligtvis en ny switch. Du kan hålla ett kopplingsschema framför dig, om du lyckas få tag på en.

Det första steget efter avstängning bilen är att lokalisera bilbatteri och koppla den negativa polen. När du har tagit bort det, måste du vänta i ungefär tio minuter innan du fortsätter. Anledningen till att du måste vänta är att krockkudden kondensatorerna behöver tid att ladda ur.

Efter den angivna tiden är över, är det dags att ta bort gamla kontakten. Du kommer antingen att ta bort skruvarna fästa runt eller ta bort en låsring där växeln är inbäddad. När du tar bort bifogade filer, sakta dra ut brytaren ur instrumentbrädan när du tar bort tråden pluggar. Du kan förhindra tråd pluggar faller innanför instrumentbrädan, genom att fästa en fjäderklämma. Kom ihåg ordningen på trådarna fästa strålkastaren växeln.

Slå på strömbrytaren och tryck ärendet knappen. Ta sedan bort den ur fodralet. Om det finns mer än en för att släppa övergången från fallet, måste du använda en skruvmejsel. En annan sak som måste göras är att avlägsna en mutter som måste tas ut, för att avlägsna infattningen, som är belägen vid botten av omkopplaren. Sedan strålkastaren kan avlägsnas.

Nu kan du placera den nya växeln i väskan och fäst muttern, tillsammans med ramen på plats. Gå tillbaka i exakt omvänd ordning, pluggar Sätt tillbaka kabeln tillbaka till växeln och sätt tillbaka i instrumentbrädan, som det var innan. Se till att du gör rätt anslutningar. Sätt skruvarna eller ring igen och du är klar med jobbet. Kontrollera om strålkastarna fungerar nu med hjälp av strömbrytaren. Om de gör det, har du utfört proceduren med precision.

Bil problem som dessa kan lätt tas om hand om bara du har tålamod att följa enkla instruktioner. En av de stora fördelen är att du sparar en massa pengar som du normalt skulle ha betalat till en mekaniker.

Hur man byter broms rotorer
Hur Koppla ett bilbatteri
MP3-spelare Köpguide: Hur du köper en mp3-spelare
Hur ABS-bromsar fungerar
Nyckellöst Entry System för bilar
Bilvax för svarta bilar
Sprutmålning
Aerosol sprayfärg
Första bil Läkemedlets
Bil Målning Guide
Ta bort dörrpaneler

Leave a Reply