Hur man byter en generator

En växelströmsgenerator är en av de viktigaste komponenterna i bilens elsystem. En dålig generator kan leda till ett dött batteri, vilket i sin tur kan lämna dig strandsatta. Att hindra dig från en sådan situation är det viktigt att du vet när du ska och hur du byter en generator. Inte bara kommer det att spara tid, men också spara lite pengar åt dig.

När man byter en generator
Innan vi talar om hur man byter generatorn i en bil, måste man veta dåliga generator symtom som tyder på behovet av utbyte. Annars kan det hända att du byter en generator som är i ett skick! Det är därför, bör symptom på en dålig generator vara känd. Ett enkelt sätt att veta tillståndet hos generatorn checkar ut särskild tjänst ljuset på instrumentbrädan. Om det är av, innebär att något är fel! En annan indikator är en konsekvent minskning i batterispänningen i en bil. Om du märker något av dessa symtom, få din generator kontrolleras och bytas ut.

Förfarandet för att ersätta en generator
Så låt oss komma ner till förfarandet för att ersätta en generator. De verktyg som du behöver för att ersätta en generator är en socket set, skiftnycklar och naturligtvis en ny generator, av samma märke och modell som den gamla.

Parkera bilen i ditt garage eller där du tänker arbeta med bilen. Stäng av bilen och låt den svalna en stund. Vid den tiden kan du samla din intelligens och dina verktyg!

Innan du gör något, är det viktigt att du kopplar ur batteriet. Detta är nödvändigt för att förhindra gnistor problem. Det är därför, kopplar negativa polen på bilbatteriet först.

Leta reda på generatorn först och observera dess arrangemang. Observera den serpentinformade bandet som passerar över remskivan och ansluter med generatorn. För att byta ut generatorn, måste du ta bort detta bälte. Välj en lämplig storlek hylsnyckel och vrid serpentin bulten remspännaren att lossa bältet. När det är slak nog bara glida bort generatorn.

Nästa del är kliniskt bort generatorn ur sitt läge. För att göra det måste du skruva loss alla skruvar som förbinder generatorn till församlingen. Leta dessa bultar och ta bort dem. Det kommer att finnas trådar som är anslutna till generatorn. Ta bort dem och en efter en och minnas i vilken ordning de var anslutna. Sedan kan du säkert lätt ut generatorn från sin plats och ta bort det för gott.

Nästa del är att placera en ersättare generatorn i stället för den gamla generatorn och utför samma operationer i omvänd ordning. Placera bultarna som förbinder generatorn tillbaka till församlingen. Sedan dra åt dem på plats. Därefter gör kabelanslutningar precis som de var för den gamla generatorn. Det är mycket viktigt att du får kabeln beställer rätt. Se bilen manual i händelse av eventuella problem.

Den sista delen är att placera serpentin bälte som överför vridmoment till generatorn, tillbaka på plats. För att göra det måste du justera bulten bältet spännaren igen och glida bältet tillbaka plats. Därefter sätts den slingrande bältet tillbaka över generatorn remskiva. Sedan åt spännare skruven, tills bandet är sträckt. Kontrollera att remmen är placerad på rätt sätt och dubbelkolla alla generatorns anslutningar. När du har sett till att allt är ordentligt installerad ansluter batteriets minuspol tillbaka på plats. Med hjälp av en voltmeter, kolla in utspänningen från den nya generatorn. Detta avslutar vår lilla handledning om hur man byter en generator.

Hoppas denna artikel har inte lämnat några tvivel i ditt sinne om hur man byter en generator. Utan en fungerande generator, är du skyldig att ha ett dött batteri. Så dröj inte byte och få jobbet gjort så fort som möjligt! Kostnad för att ersätta generatorn avsevärt kan minskas om du gör jobbet själv!

Värmeelement Anvisningar för byte
Symtom på en dålig Starter
Tvättbar sprayfärg
Bästa oljefilter
Bilvax omdöme: Top 10 bästa bil Vaxer
Remote Förrätter för bilar
Krängningshämmare
Cool Biltillbehör
Bränsletryck Test
Små bilar 2012
Hur du köper ett bilbatteri

Leave a Reply