Hur man byter broms rotorer

Vi kontrollerar / Byt bromsvätska får vi nya bromsbelägg men vi sällan ser på ett fordons broms rotorer. De är lika viktiga som alla andra delar av bromssystemet i en bil. På ansökan om bromsarna är dynorna pressas in bromsrotorn, vilket minskar dess hastighet, vilket i sin tur haults fordonets spinnrockar, föra den till ett stopp. På grund av slitage av broms rotorer, uppstår ett behov av att ersätta dem. Låt oss se hur man byter broms rotorer och när.

Brake Rotorer Explained

Den grundläggande principen för skivbromsar är att omvandla kinetisk energi av det roterande hjulet till termisk energi genom friktion. De två viktigaste komponenterna i skivan bromssystemet är bromsklossarna och rotorer broms. Dessa är gjorda av ett material med hög friktion. När bromspedalen trycks ned, gör en hydraulisk mekanism en tjocklek, klämmer de två dynorna tillsammans på den roterande rotorskivan, därigenom stoppa hjulets rotationsrörelse och stoppa bilen. Vi kan alltså se att en rotor justeras på samma axel som hjulet själv och bromsbelägg som verkar direkt på rotorerna, verka indirekt på hjulet.

Den faktor som avgör bearbetning av bromsarna är den metallurgiska sammansättningen av rotorerna och dess design. Denna egenskap hos en rotor bestämmer styrkan, buller, slitage och viktigast dess broms egenskaper. Broms rotorer är oftast gjorda av hög kvalitet gjutjärn. Gjutprocessen är mycket noggrant och det säkerställs att den hastighet med vilken järnet svalnar är hög. Gjutningen görs på ett sätt så att man uppnår korrekt draghållfasthet och hårdhet.

När man byter

Det är dags att byta rotorerna när de bärs ner till den minsta angivna gränsen även känd som kassera tjocklek. Rotor tjocklek bör alltid mätas med en mikrometer för att noggrant bestämma tjockleken. Rotorer ska också bytas om de har hårda fläckar. Hårda fläckar kan återvända även om rotorn har genomgått renovering. Squealing är ett tecken på att det är dags att byta broms rotorer. I sådana fall kan ett högt ljud eller hög tonhöjd skrika höras om tillämpningen av bromsarna. Detta är ett tecken på att det finns ett behov för att ändra broms rotorer eller bromsbelägg.

Ersättningsprocessen

Broms rotorer normalt varar mycket längre än bromsbeläggen som kräver frekvent utbyte. Här är en stegvis beskrivning av att ersätta dem.

Använd alltid en filtrerande mask vid byte broms rotorer. Detta är nödvändigt eftersom bromsdamm innehåller asbest.
Till att börja med, jack upp bilen och ta bort hjulen.
Kontrollera rotorn för varje slitage. Spårmarkeringar eller gallring av rotorn skulle innebära att det är dags för byte.
Med hjälp av en stor C-klämma, komprimera bromsoken genom att placera de två sidorna av klämman på endera sidan av oket.
Ta ut skruvarna som håller bromsok på plats. Var försiktig att inte störa bromsledningen innehåller bromsvätska.
Nu, med mätmarkörer bort, kan du dra lätt rotorn rakt bakåt utåt längs axeln. I fall det inte kommer ut smidigt på grund av ansamling av rost, måste du vrida och dra rotorn samtidigt bakifrån tills det ger vika.
Få nya rotorn och placera den så att den sitter mot axeln plattan. Byt ut bromsbeläggen tillsammans med bromsok i sina tidigare positioner genom att glida mätmarkören tillbaka ovanför rotorn, som den var före borttagning. Sätt tillbaka och dra åt skruvarna som håller oket ordentligt.
Nya broms rotorer är ofta täckt av Cosmoline, vilket är en hal rostskyddande kemikalier. Använd speciellt framtagen broms renare att suga ut denna kemikalie från rotorer. Se till att du inte använder petroleumbaserade lösningsmedel.
Alltid se till att när du byter rotorn på ett hjul, byt det andra hjulet rotor också.

Din bil är nu redo för en provkörning med den helt nya broms rotorer. Kör mycket försiktigt samtidigt testa den nya ersättning, eftersom något fel eller misfitting, kommer avslöjas under testning.

Hoppas ovanstående information visar oerhört fördelaktigt för dig och din bil. Kom ihåg att bromsen är en mycket viktig bil del, och god vård bör inte äventyras med.

Hur man installerar en takmontering bil dvd-spelare
Bilvax buffert
Remote Car Starter Problem
Bil Bogsering
Topp 10 dyraste bilarna
Bästa Bilhögtalare
De flesta tillförlitliga bilar som någonsin byggts
Rengöring Battery Korrosion
Bromsledningen Byte
MP3
Bromsskon Byte

Leave a Reply