Hur man bygger anpassade Lådor bilens högtalare

Innan veta hur man bygger egna högtalare lådor för din bil, här är en kort uppfattning om lådor Bilhögtalare och deras typer. Den typ av bas du får från din bilens ljudsystem inte bara beror på högtalaren. För optimal högtalare prestanda behöver du starka och tätt byggt högtalare lådor. Högtalare utan högtalarlådor eller höljen kan inte leverera full bas, som ljudet från baksidan av högtalaren avbryts några av de låga frekvenserna framväxande från framsidan av högtalaren.

Slutna lådor eller anpassade bil lådor högtalare är mindre än alla andra typer av subboxes, men mest använda och lätt att konstruera. De ger inte luft att fly från lådan, vilket gör det svårt för talaren att flytta in och ut. Detta, som ett resultat, förbättrar transientsvaret, dvs snävare bas och bättre ljud noggrannhet. Dessa boxar har god förmåga effekttålighet och deras tättslutande konstruktion hindrar talarens motorn struktur svalna som andra lådor. Annat än slutna lådor, finns det portade lådor som använder en ventil för att förstärka djupare och kraftfull bas. Bandpass lådor är en annan typ av boxar Bilhögtalare som är utformade för maximal slam. De fungerar bra för rap, reggae och hårdrock musik som ljudet som kommer ut är aggressiv och högljudd, inom ett smalt frekvensområde.

Åtgärder för att bygga anpassade högtalarlådor

Följande är några grundläggande steg som hjälper dig att bygga högtalarlådor för din bil:
Saker krävs: ¾ tum hög densitet spånskivor, borrmaskin, bil subwoofers stereo, pussel, SUBWOOFER, schweiziska armén Verktyg Auto, router, fil, ¾ tums bit, ner spiral bit, sandpapper, rakblad, måttband, skruvar, pennor, silikon, löda, löda kanon, spraylim, kalkylator, skrapa papper, matta.

Instruktioner …
Rådgör med din subwoofer eller högtalare återförsäljaren rätt dimensioner höljet. Tänk till svars ¾ tum för tjockleken på spånskivor.
Med hjälp av en penna och måttband, dra mönster högtalarlådan på spånskiva, som bör omfatta sex sidor av lådan, och ett centrum avdelare för i rutan för att separera de två högtalarna. Klipp ut den spårade mönster med hjälp av pusslet.
Genom att tillämpa gallret täckning för subwoofern, rita de yttre och inre områden på platsen i styrelsen där du vill placera högtalarna.
Med hjälp av routern har ¾ tum bit, väg ut området mellan den inre och yttre cirkeln på skärdjup av 3/8 tum djup. Med denna ram högtalaren kommer att vila på toppen av lådan.
Borra ett stort hål och med hjälp av sticksåg skär hål för högtalarna. Jämna ut kanterna och dragna område med en fil eller sandpapper. Skär en 2-tums hål i varje sida av panelerna för kontakterna på högtalarkablarna.
Ställ in lådan med skruvar och försegla fogarna med silikon så att ingen luft läcker ut, men låt frontpanelen sidan som kommer att hålla högtalarna.
Applicera lim på det yttre området av lådan och baksidan av mattan och sedan innesluta mattan ordentligt på lådan. Med hjälp av rakblad skär vertikala, horisontella och vinklade linjer i en stjärna konstruktion i mattan som täcker kontakten hålen för högtalarna.
Sätt kontakterna genom hålen, på ett sådant sätt att de två stift terminalerna är inuti lådan. Fäst kontakterna med skruvar och försegla det omgivande området med silikon.
Löd kontakten och högtalarkabeln, dvs positiva kabeln till den positiva ledningen av högtalaren och den negativa kabeln till den negativa ledningen av högtalaren.
Ställ in frontpanelen på rutan med skruvar och tätning med silikon. Placera varje högtalare i stjärniga skära ut på mattan. Slutligen installerar höljet i bilen.

Jag är säker vid det här laget måste du ha en rättvis bild av hur man bygger högtalarlådor för din bil. Anpassade högtalarlådor kan antingen göra eller bryta den perfekta uppsättningen av bilens högtalarsystem, därför förfarandet för att bygga högtalarlådor för din bil bör genomföras noggrant och perfekt.

Mp3-spelare
Plast gastank Reparation
Vanliga bil problem
Hur man installerar en bilstereo
Säkraste Sedaner 2012
Dashboard Reparation
Taklucka Vs. Moonroof
Hur att rengöra och underhålla en DVD-spelare
Taklucka installation
DVD-spelare Recensioner
Hur man läser däckstorlekar

Leave a Reply