Hur man använder startkablar

En bils batteri driver en elektrisk startmotor när du slår på tändningen, och generatorn utför den viktiga uppgiften att ladda batteriet för framtida starter. Ibland gör vi misstag några misstag som lämnar bilens dörren öppen eller lämna strålkastarna på. Som ett resultat, rinner ut laddning från bilbatteriet. När det finns ett dopp i batteriets effekt, fungerar startmotorn inte och bilen startar inte. Undrar vad man ska göra under sådana omständigheter?

Felsökning bil elektriska problem kan vara en svår uppgift, men låt mig berätta en enkel lösning. Vet du hur man hoppa starta en bil? När bilbatteriet är svagt, kan du hoppa igång en bil med hjälp av startkablar. Dessa kablar är livräddare. När bilens batteri går död och du strandsatta, kan dessa kablar användas för att överföra elektrisk ström från ett fulladdat batteri till ett dött batteri. Eftersom dessa kablar kan elkraft att hoppa från den extra batteriet till det urladdade batteriet, kallas dessa startkablar. Här är lite information om hur man använder startkablar för att hoppa starta ett dött batteri.

Hur att hoppa starta en bil

Du kan ge ett uppsving för ditt bilbatteri med hjälp av dessa kablar, men du måste först se till att bilbatteriet är faktiskt död. För att du måste veta hur man testar ett bilbatteri? Innan du använder dessa kablar, kontrollera om din bil gör en startbuller. Du kan också kontrollera spänningen avläsning med hjälp av en voltmeter. Kontrollera anslutningarna på batteriet. Ser du några tecken på korrosion? Om ja, rengör rost uppbyggnaden på terminalerna och sätt tillbaka batteriet anslutningarna ordentligt. Om det inte hjälper och du är säker på att batteriet är nästan död, få händerna på ett par startkablar. Om du aldrig har använt dessa kablar innan, här är de instruktioner som du måste följa.

Dessa kablar är isolerade längder tunga gauge tråd. Du hittar stora fjäderbelastade krokodilklämmor på vardera änden. Det finns två röda klipp som har en “+”-tecknet för att indikera att terminalen är positiv. Du hittar också två svarta klipp med en “-” tecken.
Nu måste du förstå hur dessa kablar måste anslutas. Måste du först parkera bilen med bilen med fulladdat batteri bredvid din bil. Eftersom du kommer att behöva manövrera det andra fordonet runt din bil, måste de två batterierna vara i närheten. Du kan parkera bilarna med sina motorer vända mot varandra eller i sidled.
Höj huven. Fäst bygeln kabeln med den röda klämman till pluspolen på det urladdade batteriet och den andra röda klämman måste anslutas till den positiva polen på fulladdat batteri. Nu måste du hitta den svarta klämman bredvid den röda som var kopplad till fulladdat batteri. Den sista negativa klämma bör knytas till en bit metall anslutna till motorblocket.
Se till att det är borta från batteriet. Detta görs för att säkerställa bilsäkerhet och undvika gnistor nära batteriet. Även om det är sällsynt, men ibland gnistor på eller nära batteriet kan göra att batteriet exploderar.
Efter att fästa kablarna måste du starta bilen med den friska batteriet. Genom att göra detta kommer ström från både generator och batteri sändas genom kablarna och hitta sin väg in i dött batteri. Om batteriet är helt dött, kan detta laddning process ta lite tid. Vänta ett tag och starta bilen. Om batteriet är tillräckligt laddat, bör bilen starta.
Nu när batteriet är laddat, måste du koppla dessa kablar. Du måste först ta bort den svarta klämman på motorblocket, sedan svarta klippet och röda klämman på det laddade batteriet och den röda klämman på bilens batteri måste tas bort sist. Stäng av den andra bilen. Ditt arbete sker nu.

Dessa var instruktioner att hoppa starta en bil. Om bilens batteri är låg eller nästan död, kan du använda de ovan nämnda instruktioner. Håll en uppsättning startkablar i bilen.

Dekorativa bilens golv Mats
Fordonssäkerhet Checklista
Bil Top pakethållaren
Bilvax buffert
Vad är en varvräknare
Hur man laddar ett bilbatteri
Felsökning Car Elektriska problem
Hur man byter glödlampan
Hur man byter en strålkastare Switch
När man byter bromsbelägg
TRUMBROMS Borttagning

Leave a Reply