Hur länge bromsbelägg Sista

Bromsar är lika viktig del av ett fordon som alla andra. Underhåll och skötsel av bromsarna är nödvändig för en säker körupplevelse. Om din bil är utrustad med skivbromsar, sedan bromsbelägg bildar livlinor av bilens bromssystem. Broms problem kan hänföras till problem i bromsbeläggen eller rotorer broms. För att säkerställa väl fungerande bromssystem för ett fordon är det viktigt att hålla en god kontroll på bearbetning av dess komponenter och vet när du ska reparera eller byta ut dem.

Bromsbelägg, med hjälp av ett friktionsmaterial fäst vid sin yta, orsaka broms rotorer att stoppa, vilket haulting fordonet. Detta sker medelst en hydraulisk mekanism som griper rörelsen av ett fordons hjul, vilket fordonet att stanna. Friktion bromsbeläggen producerar värme och orsakar också slitaget på dynorna. Uppenbarligen är bromsbelägg avsedda att ta den maximala övergrepp som de måste bära enorma slitage. Den enorma värme som alstras av friktionen gör saken värre. Därför finns det behov av snabb ersättning av bromsbeläggen. Men hur många miles göra dessa kuddar senast?

Faktorer som påverkar livslängden på Bromsbelägg

Livslängden för bromsbelägg påverkas av många faktorer. Även om vissa faktorer kan styras av användaren, andra bundna till skada bromsbeläggens. Här är en lista över de frågor som avgör deras livslängd:
Material: Det finns 4 typer av material bromsbelägg – semi-metallisk, icke-asbest organiska (NAO), låg-metalliska NAO och keramik. Organiska bromsbelägg är tysta och inte skapar så mycket slitage på rotorn skivan. Å andra sidan kan de semi-metalliska stå upp mot den värme som alstras av tunga lastbilar och stadsjeepar. Keramiska bromsbelägg har den längsta livslängden, men kan vara bullrig i vissa tillämpningar. Båda typerna av organiska kuddar är mycket mindre bullriga och orsakar mycket mindre slitage på rotorn, men avta snabbt själva. Semi-metalliska bromsbelägg är utformade för att stå upp till enorma värme som genereras av tunga fordon och stadsjeepar. Dessa håller längre än de organiska sådana. Keramiska bromsbelägg kosta mer än någon annan typ och erbjuda de bästa bromsegenskaper. Den bär ned dynorna och rotorn är mycket mindre i detta fall. Dessa bromsbelägg har den längsta livslängden, men kan vara bullrig om de används i tunga fordon.
Körvanor: Hur du kör kan vara en avgörande faktor. Om en förare vanliga att vara tung på bromsen kommer livstid bromsbelägg vara mycket mindre än någon som gäller mycket mindre press på bromspedalen. Bromsning alltför ofta, det vill säga efter mycket korta intervaller, kommer snabbt bära dem bort. Man kan inskärpa en vana att hålla säkert efter avstånd och räknar med en avmattning förr och bromsa mycket långsamt.
Typ och vikt Bil: Större och skrymmande bilar som stadsjeepar kräver bromsbeläggen att arbeta hårdare när stoppa fordonet som gör att bära ner snabbare. Extra massa på fordonet på grund av alltför lagring har också en inverkan på bromsbelägg liv.
Terräng: Gravity är den största fienden när det gäller att bromsa. Vägar med stigningar eller med många kurvor tar sin tribut på bromsen och drastiskt minska livslängden på bromsbeläggen. Detta är en faktor som ni inte kan göra mycket om, men du kan få redo för en broms jobb åtminstone!

De flesta tillverkare rekommenderar byte av bromsbelägg var 60.000 miles, men endast under dystra körförhållanden. Men bara några bilar som drivs inom ramen för dessa så kallade idealiska förhållanden och behöver nya bromsbelägg mycket tidigare. Att vara medveten om skadan kommer att hjälpa dig att hålla bromsarna i ett toppskick. Genom att följa de ovan nämnda stegen kan skörda i enorma resultat.

Som sagt tidigare, korrekt underhåll och god kunskap av bromsbelägg kan hjälpa dig oerhört i skörda bästa prestanda och lång livslängd av dem.

Hur fungerar en mp3-spelare Arbete?
Hur att hoppa starta en bil
Bästa bilvax
Hur mycket kostar det att måla en bil
Vem uppfann MP3-spelaren?
Bästa RWD bilar
Bilvax buffert
Taklucka installation
Huvudcylinder Repair
Bästa Sedan för pengarna
Diagnos pipande ljud vid acceleration

Leave a Reply