Hur konvertera WMA till MP3

Det finns många ljudfilsformat som har kommit upp idag. Likaså finns det också olika typer av mp3-spelare som stöder de flesta av dessa ljudformat. Det kan dock finnas vissa MP3-spelare som kan stödja en viss ljudfil format men är oförenliga med den andra. I ett sådant fall, kommer ljudfil omvandling till användning.

De mest populära och mest använda filformat är MPEG-1 Audio Layer 3 (MP3) och Windows Media Audio (WMA). Det finns några MP3-spelare som kanske inte är kompatibel med ljudfiler i WMA-format. En Apple iPod är en sådan ljudspelare som inte stödjer WMA ljudfiler. Därför, om du äger en iPod och vill spela WMA-filer, måste du konvertera filerna till MP3-format först och sedan lägga dem på iPod för att njuta av musiken.

Ljudfil konvertering programvara

Om du funderar på att konvertera WMA till MP3, är det enda sättet att göra det att använda en ljudfil program konverteringsprogram. Numera finns det hundratals ljudfiler konverteringsprogram som finns på marknaden till ett mycket lågt pris. Om du inte vill köpa en programvara från din lokala datorbutik, har du säkert alternativet att ladda ner den från Internet.

Dock kan vissa av dessa fri-ladda ner programvara ger inte mycket av egenskaper och funktioner som normalt finns i licensierad programvara. Men dessa enkla nedladdningsbara program gör verkligen jobbet att konvertera WMA till MP3. När du hämtar en ljud konverteringsprogram från nätet, bara se till att välja ett program som specifikt kan konvertera WMA till MP3-filer. Om du köper en licensierad version av filen konvertering programvara från en dator butik, får du ytterligare funktioner. Om du vill konvertera skyddade WMA till MP3, skulle du kräva en DRM-borttagning program som tar bort DRM och även få WMA-filer konverteras till MP3-filer.

Konvertera WMA till MP3

Det första steget i att omvandla WMA till MP3-filer är att ladda ner rätt programvara på datorn eller köpa den från datorbutik. Installera programvaran genom att hänvisa till steg-för-steg installation riktlinjer. Efter att installationen är klar, är det bättre att starta om datorn systemet, inte obligatorisk men.

Skapa en mapp på skrivbordet och sätta i alla WMA-filer som du vill konvertera till MP3-format. Vid det här laget måste du vara uppmärksam på menyn för den speciella programvaran som olika applikationer har olika gränssnitt för att konvertera filerna. Generellt är gränssnittet mycket enkel, men om du fortfarande inte förstår hur man ska gå omkring med omvandlingsprocessen måste du referera till hjälpen alternativ på gränssnittet.

I ett typiskt förfarande ljudfil konvertering, måste du öppna filerna som ska konverteras i programvaran gränssnitt. Gå till “alternativ” eller “fliken Inställningar och ange målmapp där de konverterade filerna ska sparas. Innan du ställer en målmapp kan du skapa en målmapp på skrivbordet för de konverterade filerna ska sparas i. Kontrollera om alternativ där du kan ställa in omvandlingstyp, välj WMA till MP3 typ och även ställa in ljudkvalitet.

128 kbps är en standard MP3-kvalitet, men om det är din favoritmusik och du behöver bättre kvalitet, kan du öka kbps. Observera att mer kbps, kommer mer att vara bra kvalitet och även minnet av MP3-filen. När allt är inställt, tryck på “Konvertera”-knappen och omvandlingen inleds. De konverterade MP3-filer kommer nu att lagras i målmappen som du hade skapat på skrivbordet.

Detta var den allmänna förfarandet att omvandla WMA till MP3. Om du funderar på att konvertera WMA till MP3, måste du komma ihåg att förfarandet kan skilja sig något i andra ljudfiler konvertering programvara. Njut av din musik!

Bil Top pakethållaren
DIY Bilreparationer
Billack Design Idéer
Hur du ändrar en generator
Underhåll av fordon Checklista
Nya Auto Teknik en huvudvärk för oberoende Mekanik
Smart bil recensioner
Hur att hoppa starta en bil
Sprutmålning Tips och tekniker
Hur du ändrar en regulator Bränsletryck
Hur ofta gör en kylvätska Flush

Leave a Reply