Hur konvertera ljud till text

Om du har en ljudbok eller en MP3-CD, och vill konvertera ljud till text kan du antingen göra det själv eller utnyttja tjänsterna avsedda för detta ändamål.

Konvertera ljud till text ansågs vara en mycket tufft jobb några år tidigare. Men med framsteg inom teknik och datorer, har detta blivit en mycket enkel uppgift. Om du vill konvertera ljud till text, skulle du behöva antingen en mikrofon med lämplig ljud transkription programvara eller en tjänst som får jobbet gjort för dig. Om du konverterar ljud till text, kan du få tillgång till informationen även utan att behöva använda en MP3-spelare, CD-spelare eller någon annan multimedia enhet. Konvertera ljud till text i allmänhet behövs i domstol, medicinska inspelningar och även för utbildningsprojekt.

Ljud till resurser textkonvertering

Röstigenkänningsprogram
Om du vill konvertera ljud till text, måste du köpa en programvara för röstigenkänning som kan göra jobbet effektivt. Du kommer också att behöva ha en mikrofon för att ge ett ljud för programvaran att transkribera i en textfil. Det finns många ljud till applikationer textkonvertering finns i ditt närliggande PC butiker samt på Internet. Var och en har sina egna specifikationer rörande in-och utgångar filkompatibilitet. Om du vill konvertera tal till text, du behöver bara plug-in och ställa in mikrofonen, öppna ljudet transkription programmet och tala i mikrofonen så att ditt tal kommer att få transkriberas och omvandlas till en textfil. En majoritet av programvara använder utdataformatet som DOC eller PDF.

Ljudböcker
Du kan även konvertera ljudböcker (dvs. ljudfil) i textfiler med hjälp av ljud transkription programvara. Du måste placera en mikrofon framför högtalarna. Kontrollera att mikrofonen inte är mycket nära högtalaren. Om det är, kan det orsaka återkoppling. Också se till att mikrofonen inte är alltför långt från högtalarna, för att undvika svårigheter i att plocka upp ljudet. Spela upp ljudböcker, och det kommer att få omvandlas till en textfil. Du kan dock behöva göra vissa inställningar och justeringar till ansökan för att få den förväntade produktionen. Inställningarna, funktioner och funktioner skiljer sig från mjukvara till mjukvara. I vissa program kan du behöva sätta in skiljetecken manuellt i textfilen.

Online Transkription webbplatser
Ett annat sätt att omvandla ljud till textformat är att använda online transkription resurser. Öppna ett konto med dessa webbplatser och spela din ljudfil genom högtalarna på datorn eller läsa din text i telefonnumret som tillhandahålls av tjänsten som du väljer. När du lägger på, kommer webbplatsen att meddela dig om var din textfil. Använd länken och ladda ner filen.

Online transkription tjänster

Google Voice
RWS
speechtotextservice

Webbläsartillägg

SpokenText Chrome Extension (för Chrome)
SpokenText Firefox Extension (för Firefox)

programvara

Dragon Diktering (gratis för iDevices)
e-tal har programvara (Shareware, 30 dagars testperiod)
Ultra våg till textdelen 2.0.2012.401 (Gratis Shareware)
Exakt taligenkänning programvara (Free)
Dragon NaturallySpeaking 11 Premium (betald)
Dragon Dictate (betald)
Windows Taligenkänning (med Windows Vista och Windows 7)
Våg till Text (WMA (Windows Media Audio) fil till DOC (Microsoft Works))

Ljud Transkription Services

Om du inte vill gå igenom allt krångel med att konvertera ljudfiler till text själv, har du möjlighet att utnyttja tjänster som tillhandahålls av ljud transkription företag. Dessa företag har en bred kompetens inom omvandla någon form av ljud medier textversioner. De accepterar även outsourcingavtal från stora jättar från sektorer som näringsliv, utbildning, marknadsföring, ekonomi, etc.

Du kan skicka dem ljud-eller videokassetter, DVD och CD-skivor samt andra olika mediefiler som AVI, AAC, MP3, MP4, WAV, WMA, och många fler. Utgången textformat måste väljas av dig, som skulle levereras till dig inom den angivna tidsramen. Audio transkription företag har personal som kallas ljud till textkonverterare som skriver i ljudet i ett textformat korrekt. Dessa tjänster kan också ge rabatter till stamkunder.

Detta är några grundläggande information om hur du konverterar ljud till text, fri mjukvara tillgänglig för detta ändamål, den allmänna metoden för att få tal filer konverteras till text och ljud tjänster transkription.

Hur man öka en bilmotor är hästkrafter
Auto Repair Frågor
Våt Cell Battery
Främre hjulinställning
Vad står MP3 för?
Hur man använder startkablar
Vad är det snabbaste bilen i världen
Hur man sprayfärg Möbler
Bromsbelägg och rotorer Kostnad
Bärbar DVD-spelare för barn
Hur man byter Struts

Leave a Reply