Hur fungerar en mp3-spelare Arbete?

Musik förtrollar vårt sinne. Melodisk musik är en fröjd för öronen och lycka till hjärtat. Den Tekniken har begåvat oss med användarvänliga enheter som kan lagra, organisera och spela musik för oss. Modern teknik har lett till enkla sätt för lagring och organisering av data. Ljuddata är inget undantag till detta! MP3-spelare har arbetat underverk genom att kunna lagra och spela upp ljudfiler med enkelhet. Deras tillämplighet och deras enkla natur har fått dem att bli populär runt om i världen. MP3-spelare, som de oftast kallas, är digitala ljudspelare, som kan lagra, organisera och spela upp ljudfiler. Låt oss se hur de fungerar.

Hur MP3-spelare fungerar
En mp3-spelare är en digital enhet, som utför en digital till analog konverteringen. En ljudfil som ges till mp3-spelaren för att spela är en digital fil som består av 1: or och 0: or. För att uttrycka det mer tekniskt, innehåller en digital ljudfil binära digitala data som måste omvandlas till ljudsignaler som är hörbara för ett mänskligt öra. De analoga signalerna som erhålls från de digitala signalerna i ljudfilerna, förstärks och sänds över hörlurar eller högtalare.

MP3 är den mest framträdande och populärt används ljudformat som också nästan enhälliga stöd en. Att lagra ljudsignaler i MP3-format, ljud vågor måste omvandlas till en sekvens av binära tal. Denna omvandlingsprocess är känd som digital provtagning.

MP3-spelare består av en enhet som flash minne eller en hårddisk, en inbäddad processor och en codec mikrochip. Flashminnet eller hårddisken tjänar förvaring av MP3-spelare. Inbäddade processorer i allmänhet inbäddade som en del av den kompletta anordningen och associerad med att utföra en särskild uppsättning funktioner. Den codec mikrochip underlättar omvandlingen av komprimerade ljudsignaler till ett analogt format. Codecs är kompressionständning uppackningsalgoritmer som komprimerar låtarna i minsta möjliga storlekar utan att störa innehåll och kvalitet av ljud. Den inbyggda programvaran på chipet gäller codec för att avkoda filen och skickar den avkodade filen till digital till analog-omvandlare. De analoga signalerna sänds med hjälp av den öronsnäckor eller stereosystem och högtalare i samband med en 3,5 mm-uttag. Mestadels är de mp3-spelare är utrustade med uppladdningsbara batterier.

Baserat på de typer av lagringsmedia som används av mp3-spelare, de delas in i olika typer. De Flash-baserade spelare har digitala ljudfiler på deras flashminne eller minneskort. De är motståndskraftiga mot risker och kräver mindre batterikraft. Idag, mp3-spelare av denna typ med en kapacitet på upp till 32 GB finns tillgängliga på marknaden. Ljud-CD-spelare är anordningar som kan avkoda och spela upp mp3-filer som är lagrade på CD-skivor. Hårddisk baserade spelare är enheter som läser ljudfiler från hårddiskar. De kan lagra nästan en hel musiksamling som de kommer med lagringskapacitet så högt som 250 GB.

Nu när du vet hur en mp3-spelare fungerar och att du har en idé om de olika dem som finns på marknaden, varför inte du plocka en själv? Sa du att du har en mp3-spelare med dig? Då är det dags att sjunga till tonerna av dina favorit nummer, denna gång med kunskapen om exakt hur din MP3-spelare fungerar!

Hålla din bil i perfekt form för Winter
Hur ofta man byter bromsbelägg
Bästa oljefilter
Bilbatteri laddare Recensioner
Bil startproblem
Diagnos pipande ljud vid acceleration
Bil måla jobb Priser
Automobile säkerhetsklassificeringar
Bil Bogsering
Symtom på en dålig bränslepump
Hur sprayfärg Konst

Leave a Reply