Hur fungerar en DVD-spelare Work

Digital Versatile Disc eller Digital Video Disc (DVD) är en CD-skiva med en stor kapacitet. Den maximala kapacitet DVD är 15 GB. DVD-spelare som används i stationära datorer, bärbara datorer och tv-apparater. DVD-spelare används för att läsa data på DVD-skivor. Låt oss förstå exakt hur en DVD-spelare fungerar.

Komponenter i en DVD-spelare

Motor
Motorn används för att snurra DVD och den hastighet med vilken skivan snurrade beror på vilken typ av DVD du spelar i DVD-spelaren. Dessutom beror hastigheten hos motorn på spåret som läses av DVD-spelaren.

Laserenheten
Lasern enheten används för att läsa data, video och ljud finns på DVD med DVD-spelaren. Lasern aggregatet består av en laserstråle och en ljussensor. Laserstrålen infaller på DVD och lasersensorn används för att läsa det reflekterade ljuset från DVD.

Tracking Mechanism
Spårningen mekanism DVD-spelaren används för att flytta laserstrålen i synkronisering med DVD så att lasersensor kan spåra data på dvd perfekt.

Läsa DVD

Data lagras på DVD i digital form, dvs i 1s och 0s. Den 1s och 0s representeras i form av gupp och lägenheter respektive. DVD-skivan är tillverkad av aluminium och sedan plastbelagd att reflektera laserstrålen. Lasern montering av DVD-spelaren används för att projicera en laserstråle på DVD så att stötar och lägenheter på DVD kan läsas. Laserstrålen projiceras på DVD och motorn snurrar dvd för att läsa den. Vanligtvis är det DVD-spelare har en MPEG-2-avkodare eller MPEG-4 dekoder som avkodar de kodade data läses av laserenheten.

Den avkodare avkodar data i form av ljud, video och data. Den mest avgörande delen av DVD-läsning är att hålla dvd centrerad på dataspåret. Spårningen Mekanismen förflyttar laser radiellt utåt från mitten av skivan. Synkroniseringen bibehålls genom den formel som ges enligt följande:
Hastighet Tracking System = (radie Disc) X (hastighet av rotation av skivan)

Denna hastighet är alltid hävdat så att data samlas in med en konstant hastighet. Den dubbla lager DVD finns också. Det andra skiktet på DVD börjar på den yttre sidan av skivan, har så spårningssystem inte flytta igen till mitten av skivan vid läsning det andra skiktet. Detta eliminerar den tidsfördröjning i datautmatningen.

DVD-spelaren stödjer följande DVD-format och format CD:
DVD-R
DVD + R
DVD-RW
DVD + RW
DVD-RAM
DVD-ROM
CD-R
CD-RW

DVD-spelare tillgängliga, numera är digitala hemmabiosystem (DTS) kompatibel. Några av DVD-spelare har DTS-dekoder inuti, men även om du har en DTS-kompatibel mottagare kan du dra nytta av DTS. DVD-spelaren har en Dolby Digital-dekoder för att avkoda Dolby digital information. DVD-spelare som finns i dessa dagar, har en fjärrkontroll och en USB-port. Via USB-porten kan vi ansluta USB-minnen (minnen) att se på film, lyssna på musik och visa bilder. Den ständigt framåtskridande teknologi introducerar många funktioner för att göra DVD-spelare fullt utrustade. Numera även bärbara DVD-spelare finns tillgängliga.

Hur konvertera WMA till MP3
Bil Vaxning Tips
Våt Cell Battery
Bumper reparationskostnad
Växellåda Problem
Emergency Brake lysa – Vad kan man göra?
Tips för rengöring av bilen Matta
Fördelar och nackdelar med billiga bärbara DVD-spelare
Generator Felsökning
2012 nya Volkswagen Beetle
Måla Färger för bilar

Leave a Reply