Hur en momentomvandlare Work

Någonsin undrat hur växeln arbetar i en bil och hur utväxling ändras automatiskt när fordonet är i rörelse? Jo, det är arbetet i bilens okända hjälte, momentomvandlaren. Jag kanske ska personifierar det en smula, när jag säger att det är okända hjälte, eftersom du inte använder det adjektiv för en maskin. Alltså, för att uttrycka det i bättre ord, det är en betydande del av alla tunga fordon, marin framdrivningssystem och industriverktyg transmissionssystem.

Så först av allt vad en momentomvandlare? I grund och botten, är en momentomvandlare en typ av en hydrodynamisk anordning, som krävs för att bära mekanisk kraft som genereras genom rotation av en mekanisk anordning. En momentomvandlare, specifikt överför kraft från en förbränningsmotor eller en elektrisk motor, till en last som drivs genom rotationen av en maskin eller bäraren. Den fungerar som en mekanisk koppling, separera lasten från strömkällan.

Fungerar en momentomvandlare
Efter att förstå vad en momentomvandlare är, låt oss kolla hur en momentomvandlare fungerar. Att veta att det måste finnas ett omnämnande av de viktiga roterande delarna i en momentomvandlare. De är:
En pump, som drivs mekaniskt, genom drivmotorn.
Turbin, som driver lasten.
En stator, som är en förbindelse mellan pumpen och turbinen. Oljeflödet återvänder från turbinen till pumpen ändras genom denna statorn.

När man talar om en fungerande momentomvandlare, det finns i princip tre operativa steg.

stall, stopp
Detta händer när pumpen framdrivas och drivs av drivmotorn, men turbinen är fortfarande inte drivs i rotation. I fordon, speciellt bilar, det händer när det är i växel, men rörelsen av fordonet har avstannat på grund av att föraren har tillämpat bromsarna. Detta stadium kallas stall, för som fordonet börjar röra sig, det finns en stor skillnad mellan pumpen och hastigheter turbinen.

Acceleration
I detta skede av fordonet eller lasten har börjat flytta snabbare. Ändå finns det en stor skillnad mellan hastigheten hos turbinen och pumpen. Här kan man hitta några moment multiplikation. Vridmoment multiplikation avser vridmomentet (egenskapen hos kraft, för att rotera ett objekt kring en axel) tillhandahålls till turbinens utgående axel. I detta skede är det mindre än stall villkoren. Emellertid beror multiplikation på skillnaden mellan hastigheten hos turbinen och pumpen. Det är också beroende av utformningen av maskinen samt.

Koppling
Koppling avser en fas när turbinen har uppnått ca 90% av hastigheten på pumpen. Nu finns det knappast något vridmoment multiplikation. I den nya tidens bilar, det är där låset upp kopplingen används. Koppling avser en process för att öka bränsleeffektivitet. Momentomvandlaren fungerar som en mekanisk koppling, separera lasten och strömkällan.

Nu ska vi kolla in några symptom på dålig momentomvandlare. Till att börja med, när det kommer till bilar, är det första symtomet som en momentomvandlare har gått kaputt, den blockering av fordonet medan framåt växel eller backväxeln, helt enkelt sakta ner till ett fullständigt stopp. Ett annat symptom är omvandlarna upplever ryser, när överväxeln läget. En dålig momentomvandlare kan förhindra ett fordon från att generera tillräckligt med ström. Konstiga ljud, som ljud liknar slipning eller vissla, kan höras när en momentomvandlare är dysfunktionella. När växellådan inte kan ge en ordentlig växel omkoppling, kan man på ett säkert sätt antas att momentomvandlaren inte fungerar.

Här är några momentomvandlare problem:
Överhettning: Det är det vanligaste problemet uppträder i en momentomvandlare. Ihållande höga överföring slirning, hindrar omvandlaren förmåga att avleda värme. Detta skadar elastomertätningar, kvarhållande vätska i omvandlaren.
Anfall i Stator Koppling: Många gånger är ett anfall i statorn kopplingen som orsakas av stora belastning och därmed störning av kopplingskomponenter.
Ballooning: Ihållande ansökan enligt överdriven belastning, tillsammans med kör momentomvandlaren på en mycket hög varvtal kan förvränga formen på omvandlarens bostäder. Detta kallas ballongflygning. Det kan orsaka omvandlaren hus spricker eller går sönder.
Deformation av Blad / Turbin: Överdriven uppvärmning av omvandlaren, kan leda till brott eller deformation av turbin och pump. De kan skiljas från sina hubbar eller ringformade riggar, eller kan gå sönder i fragment.

Detta var mitt försök att förklara hur en momentomvandlare fungerar med alla dess förvecklingar och mekanisk jargong. Hoppas att detta var användbart! Tack!

Bilvax för svarta bilar
Ljuddämpare reparationskostnad
Airbrushing Tips och tekniker
Bromsljus inte fungerar
Guide att ersätta en bil Generator
Ljuddämpare Tips Installation
Bästa bärbara DVD-spelare
Cruise Control Problem
Bromsbelägg och rotorer Kostnad
Solskydd Byte
Framhjulsdrift Bilar

Leave a Reply