Hur du köper ett bilbatteri

Katrina tappade mig hem efter en fest en natt, och när hon var på väg att ta fart med bilen, det nästan vägrade att starta. Vi visste inte vad som var fel med bilen. Men snart upptäckte vi att bilbatteriet hade runnit ut, glömde Katrina att skjuta upp ljuset i bilen medan vi njuter på festen. Whoa. Vi var i en sådan fix! Men en sak var säker, vi behövde byta ut batteriet, och att göra det behövde vi veta allt om att köpa bilbatteriet innan vi ersatt det. Och om du står inför samma problem, här är mer på denna aspekt.

Faktorer som skall beaktas när man köper ett bilbatteri

Det finns vissa saker du bör tänka när man köper den bästa bilbatteri, eftersom det kallas hjärtat av din bil, en av de viktigaste organen i bilen, för att hålla den fungerar effektivt.

Kallstart (CCA)
CCA är förmågan av batteriet för att starta din bil i kyla. Kort sagt, bestämmer den hur kraftfull batteriet är. Batteriet du överväga att köpa bör ha en hög CCA betyg, eftersom det garanterar mer makt. Behörigheten definieras som den nuvarande en blybatteri kan leverera under 30 sekunder, och bibehålla minst 1,2 volt per cell vid en viss temperatur. Detta kommer också att hjälpa din bil startar när motorn är kyld eller trög. CCA betyg kan kontrolleras på instruktionsboken.

Reservkapacitet Minuter (RCM)
RCM hänvisar till batteriets hållbarhet när det gäller en viss elektrisk belastning. För att vara specifik, driver ett batteri vid 25 ampere, och om spänningen faller under 10 ampere, måste batteriet tillgripa RC (reservkapacitet). Därför alltid gå in för ett bilbatteri med den längsta reservkapacitet möjligt. Man vet aldrig, kanske du behöver det i nödsituationer.

Amperetimmar
Ampere timme anger batteriets kapacitet att lagra laddning och leverera samma vid dess märkspänning. Detta betyg är normalt inte anges, men det är mycket viktigt när man köper ett bilbatteri.

Gruppstorlek
Gruppstorlek av batteriet anger dimensionerna hos bilbatteriet. Nu har varje bilmärke olika gruppstorlekar med avseende på bilen. Det är viktigt att välja rätt storlek rekommenderas av biltillverkaren. Om du inte är säker på gruppstorlek på din bil, kontrollera den i bilen manualen eller fråga mekanikern nästa gång du får din bil trimmad upp.

Var kan man köpa ett bilbatteri

Att köpa en billig bil batteri skulle leda dig att ändra ditt bilbatteri flera gånger. Köp ett bilbatteri från en betrodd återförsäljare. Kontrollera bilens instruktionsbok innan gå in för ett bilbatteri, eftersom det har att matcha med bilens specifikationer. Se till att du köper en underhållsfri och slutet batteri. Aldrig köpa ett bilbatteri som har legat i butikshyllan i mer än sex månader. Kontrollera garantitiden innan du köper bilbatteriet. Anser ovan nämnda faktorer. Några bra bil batteritillverkare som skall beaktas ges nedan:

Concorde
Exide
Giant Battery Company
Johnson Controls Inc.
Optima

Yuasa
Westco
Duralast Guld
Everstart
Kirkland Signatur

Denna artikel kommer definitivt att förse dig om hur du köper ett bilbatteri, nästa gång du tänker ersätta en. Om du planerar att byta ut batteriet allt själv, leta efter en som har ett handtag, vilket gör det lättare att lyfta och installera.

Hur man byter lås fönsterdekaler
Billjud Felsökningstips
Emergency Brake Repair
Varvräknare Installationsinstruktioner
Klickande ljud när man startar ett bil
Bilstereo Inkoppling
Bilstereo Borttagning
Bilvax buffert
Hur man byter en ABS hjulhastighetssensor
Bilvax Recensioner
Auto Repair Frågor

Leave a Reply