Hur du ändrar skivbromsar

Skivbromsar är de främre bromsarna i en modern bil. De är alltid i frontlinjen av åtgärder när det gäller att bromsa och därmed har en tendens att slitas ut snabbt. Om de slits ut, tänka, hur skulle du dra din bil över, va? Verkar tufft, eller hur? Så det är bäst att ändra skivbromsar och bromsbelägg regelbundet innan de misslyckas.

Layout för en skivbroms

Jämfört med trumbromsar, skivbromssystem är mer effektiva, tillförlitliga och lyhörd vid höga temperaturer och förrädiska förhållanden. Hela aggregatet bromsning består av en skivbroms (rötor) som är monterad på en axel som sedan ansluts till en tjocklek aggregat, vilket i sin tur har två bromsbelägg som får aktiveras av det hydrauliska trycksystemet. Både bromsbeläggen tvingas hårt mot sidorna av skivbromsar effectuating mycket friktion som bromsar fordonet. Dessutom faktorn för hur länge bromsbelägg förra vanligtvis väcker i denna diskussion. Tja, är klädd i kapacitet bromsbelägg den utifrån olika variabler, såsom körsträcka på bilen, den inbyggda i bromsbelägg, den drivande stilen av användaren.

För nu, låt oss hålla oss till processen att ändra skivbromsar genom att följa dessa enkla att göra och inte alltför svårt att förstå instruktioner. Du kommer snart att känna empati att, ändra skivbromsar allt själv, är en tid ‘n’ pengar sparare på många sätt.

Ändra skivbromsar

Material

Domkraft
Normal storlek uttag / skiftnycklar
Tvingfäste
Svart fett

Tillvägagångssätt

Crack the muttrarna ‘n’ bultar löst nog på framhjulet, och se till att du inte knäcka alla dem lös. Hjulet har bara lossna försiktigt. Gör denna procedur precis innan du Jack upp bilen. Det är riskabelt när man jack upp och försöka ta bort hjulet kan fordonet snurra eller falla hårt på marken.
Jack upp bilen med hjälp av en pallbock.
Nu när du redan har tagit bort klackarna, förvara dem på ett säkert ställe så att du inte jaga dem senare.
Vrid skivbromsar till arbeta sida att ta bort bromsoken bekvämt.
Nu hittar de två bultarna som håller ok flygbolag helt och hållet. Bultarna måste vara bakom oket på båda sidor.
Du kan hitta dem med gummistövel materialet ligger på axeln, eftersom tjockleken glider längs dem som bromsbelägg funktionen.
Om du vill kan du använda en broms för att rengöra ytan på skivan, dessa städare är lätt tillgängliga i järnaffärer.
Spraya rengöringsmedel på bromsok och alla bildelar som har tagits bort. Rengör dem väl.
När du är klar utför stegen ovan, är det dags att ersätta gamla med nya. De kommande stegen kommer att visa dig förfarandet för hur du installerar skivbromsar.
För det första får de reservdelar från en Biltema, speciellt de som är slitna, liksom bromsbelägg, broms linjer, bromsok etc.
Nu med fett, smörj den nyinköpta skivbromsar, så att de glider på bäraren lätt.
Sedan använder du en C-klämma för att passa runt oket. I ena änden plats klämman runt oket och den andra sidan till kolven veven. Spänn fast dem tills kolven är helt nere på insidan tillsammans med bromsok kanten.
Inte tvingar i kolven att gå rätt in, när du ser den passar, lämna jobbet som den är.
Smörj baksidan av bromsbeläggen för att minska buller och friktion i broms anordningen.
Kom ihåg att, om inte och till dess att slitna bromsbelägg inte skrapar metall mot metall, bör förändringen av skivor inte ske. Frågan om att veta när du ska byta skivbromsar skulle stiga endast när det finns en imponerande vibrationer i ratten medan du använder bromsarna för att stoppa bilen. Det är när du kommer att inse att skivorna är slitna och behöver en förändring.
Moving vidare är processen att bromsa glasyr genomfördes nästa. Det görs med hjälp av en sandpapper som gnids mot skivorna för att avlägsna den blanka glasyren.
Få tag på bromsok med nya dynor som gled in och skjut bromsok långsamt och försiktigt tillbaka till bromsok bäraren för att säkra det väl. Montera tillbaka de två skruvarna som togs bort från bromsok.
När alla skruvar och muttrar har ersatts tillbaka till sin plats, kan du nu lagt hjulet på plats genom att snugging upp klackarna.
Jorda bilen, genom att ta bort domkraften och dra åt alla klackarna och delar som det var.

Metoderna för att ändra bak skivbromsar är detsamma. Så om du vill arbeta på andra sidan av hjulet, jag vet att du inte skulle tveka nu!

Sprutmålning Möbler
Solar Car Battery Charger
Bränsletrycksregulator Problem
Bil underhållskostnader
Vad är det snabbaste bilen i världen
Bilbatteri laddare Instruktioner
Bil problem
Skillnaden mellan Taklucka och moonroof
Hur man öppnar en Stuck bil Hood
Vägmätare Reparation
Diagnostisera bil problem

Leave a Reply