Hur du ändrar en hastighetssensor

Hastigheten hos varje bil bestäms med hjälp av en hastighetsmätare. Denna anordning övervakar fordonets hastighet, som indikeras av en nål och drivs av hastighetssensorn. Denna magnetiska spolen, som också kallas en fordonshastighet sensor är placerad vid botten av överföringssystemet i varje fordon. Modellen kan dock variera beroende på det fordon som den är fast. Den huvudsakliga funktionen av denna enhet är att mäta rotationer av kugghjulen och sända information till hastighetsmätaren som är fast i instrumentpanelen. Ibland kan hastighetsmätaren inte kan vidarebefordra den exakta hastigheten på fordonet, vilket kan tyda på att det finns vissa problem i överföringssystemet. Om du tycker att hastighetsmätaren inte fungerar kan det innebära att fordonets hastighetssensor har blivit dysfunktionella och kan kräva bytas ut.

Instruktioner för Ersätta en felaktig hastighetssensor

En defekt hastighetssensor måste ändras för att garantera en väl fungerande hastighetsmätaren. Du kan antingen ta din bil till mekaniker för att byta ut hastighetssensorn, eller kan göra det på egen hand. Eftersom det kräver bara skruva, det som en ersättning metod som du också kan göra det hemma, istället för att ta den till garaget. Detta kan också hjälpa till att rädda kostnaden för att ersätta en sensor fordonshastighet som kan variera från $ 10 till $ 50 ungefär, baserad på den modell av fordonet du äger. Nämns nedan är anvisningar för byte av sensorn fordonets hastighet.

Innan du går vidare med projektet att ändra dysfunktionella hastighetssensor, köpa en ny sensor som matchar modell av slitna en. Du hittar den nya givaren fordonets hastighet i alla bildelar leverans butik. Du kan ta din gamla sensor för referens avseende motorns storlek, märke och modell av delen. Alltid insistera på originaldelar för att förhindra ytterligare problem.
Eftersom hastighetssensorn är placerad under fordonet, måste du lyfta bilen för att få tillgång till den. Använd en domkraft för att lyfta fordonet från marken och hålla den på plats medan du byter sensorn. Efter att bilen har höjts från marken Placera domkraften står på vardera sidan för att hålla fordonet stadigt.
Skjut under fordonet, så att du kan nå överföringssystemet. Sensorn, som ser ut som en liten plugg, kommer att placeras vid botten och ansluten med en elektrisk sladd. För att ta bort sensorn från eluttaget, klämma slutet av den för att frigöra del.
Rengör pluggen från olja och smuts med en trasa, så att när du fixa nya sensorn fordonets hastighet, det är inga problem. Torka oljan från sensorhuset och placera den nya sensorn i det tillgängliga uttaget. Efter inställning av sensorn i en rak position, rotera den medurs för att åtgärda det. För att säkra den ordentligt, kan du även använda en skiftnyckel.
Anslut ledningarna i överföringssystemet när givaren har monterats. Ta bort läktaren och sänka bilen tillbaka på marken. För att testa om sensorn fungerar, kör din bil runt en kort sträcka. Om hastighetsmätaren nålen visar rätt hastighet, så du förtjänar en klapp på ryggen, som ni har åstadkommit uppgiften.

Så ni ser, ändrar hastighetssensorn och ersätta hastighetsmätaren kabeln i bilen var inte precis en enorm uppgift. Bortsett från detta, kommer regelbunden service av din bil hjälper till att hålla bilen i gott skick.

Guide för Bilvård
Billjud Tillbehör och kondensatorer
Bilstereo Inkoppling
Första bil som någonsin gjorts
Sprayfärg för plast
Bilstereo Borttagning
Bilbatteri
Bästa framhjulsdrift Bilar
Hur att blöda Bromsar
Intressant bil Fakta
Byta bil Termostat

Leave a Reply