Hur du ändrar en generator

Varje modern bil har en mängd elektriska tillbehör som kräver en hel del ström för att vara i drift. En fristående bilbatteri utan regelbunden uppladdning kan inte leverera den elektriska effekt som krävs av bilen. Det är på grund av generatorn, som är bilens egen dynamo, att den elektriska effekten uppfylls. Alla vitala elektriska system i bilen, vilket inkluderar tändsystemet, är beroende av generatorns laddning av bilens batteri. Det är därför en dålig generator kan orsaka en hel del problem och måste bytas ut omedelbart.

Åtagande sådan bil jobb reservdelsutbyten på egen hand kan spara lite pengar och även ge dig en inblick i hur fungerar en bil arbete. Ändra en generator är en ganska enkel bil reparation jobb, men måste göras noggrant.

Bad Generator Symtom
Ett enkelt sätt att veta när en generator inte fungerar är att kontrollera tjänsten ljus på instrumentpanelen tillägnad den. Om den är avstängd, har du inget att oroa dig för. Ett annat symptom på en dålig generator är en droppe i bil batteriets spänning. För att kontrollera att, måste du mäta spänningen i bilbatteriet med en voltmeter. Om det är betydligt lägre än 12V, så något kan vara fel med generatorn, förutsatt att bilbatteriet fungerar bra. Även när bilen är på tomgång, bör bilen batterispänningen vara i 13,8 V – 14,3 V-området. Om det är under detta värde, då det innebär att bilen generator inte gör sitt jobb. Ibland är problemet endast med generatorremmen. I detta fall finns det inget behov av att byta ut generatorn utan endast ersätta generatorremmen.

Hur man byter en generator
Så, när du har bekräftat att generatorn behöver bytas och går att reparera, måste du förbereda dig för att ändra det. De verktyg du behöver för jobbet är skiftnycklar, socket set och en helt ny generator av samma märke, som den som ersätts.

Första sak att göra är att koppla bort anslutningarna bilbatteri. Avlägsna negativa terminalen följt av positiva terminalen.

Så vad du behöver göra är att lokalisera den aktuella positionen av bilen generator och ta en titt på alla anslutningar är förknippade med det. Du kommer att se en remskiva i samband med generatorn, tillsammans med en serpentin bälte löper över den. För att ta bort generatorn, måste du ta bort detta bälte som ger i vridmoment från bilens motor. Observera bandets spännare bulten och välja en lämplig skiftnyckel för att lossa den. När kolvens lösa, kommer bandet att gå slak och det kan lätt glider av.

Nästa del av generatorns transplantationen avlägsnar den gamla generatorn. Leta bultarna som fixerar generatorn på plats. Koppla ledningar förbundna med generatorn och minnas den ordning i vilken de är anslutna. Med lämplig storlek skiftnyckel, skruva alla generatorn fästskruvar. Sedan kan du enkelt ta bort generatorn från enheten och börja andra delen av generatorn transplantationen.

Sätt den nya generatorn på plats, precis i position som den gamla. Fäst bultarna igen och fixera generatorn på plats. Fäst trådarna i samband med det, precis som de var i den gamla. Skjut slingrande bältet igen och dra åt spännare skruven tills serpentin bälte är tillräckligt spänd. Detta avslutar förfarandet för att ändra generatorn. Anslut bilbatteriet igen och testa generatorn fungerar genom att kontrollera spänningen bilbatteri i fristående och tomgångskörning skick. Om testningen ger goda resultat, har du gjort ditt jobb bra.

Bromsledningen Reparation
Hur man gör en baby Cover Car Seat
Vad står MP3 för?
Hur man sprayfärg en bil
Topp 5 Bästa MP3-spelare
Symtom på en dålig Gasspjällssensor
Vilka är. SHN filer
Hur man installerar en takmontering bil dvd-spelare
Metallic sprayfärg
Bränsletryck Test
Sprutmålning

Leave a Reply