Hur du ändrar bromsvätska

Bromsvätska är en hydraulvätska som används i olika bilar och motorcyklar, som använder ett hydrauliskt bromssystem. Bromsvätskan spelar flera avgörande roller i fordonsunderhåll, mest framträdande bland vilka inkluderar att hålla bromssystemet korrosion gratis och smörjas. Experter rekommenderar att det bästa är att ersätta bromsvätska i bilen, åtminstone en gång varje år och undvika dyra bilreparationer som du kan ha att välja, om du ignorerar det. Även flera bilar och ägare motorcyklar vet vikten av att ändra bromsvätska med jämna mellanrum, är de inte riktigt kunna räkna ut hur de kan gå till väga.

Ändra Bromsvätska av en motorcykel eller en Dirt Bike

Du kan referera till bilens bruksanvisning för att avgöra vilken typ av bromsvätska din motorcykel kräver. Den främsta sak du måste göra är att placera ventilen på bromsoket och ta bort den. Fäst blödning linje, ett litet plaströr, vilket underlättar en sida rörelse av vätska, utan att låta luft eller fukt kommer in i systemet, till proppen, och se till att den andra änden är i hinken där du tänker samla den använda upp bromsning vätska. Nästa steg är att skruva behållaren bromsvätska med nödvändiga verktyg. Om du blöder frambromsen, hittar du liten kopp på toppen av det, och om du blöder bakbromsen, hittar du en liten kopp, precis bakom höger fotstöd. Du måste se till att du inte låter någon fukt i, när du gör detta.

Nu trycker du på motsvarande bromshandtaget, och den gamla oljan sippra in genom blödning linje i den tomma behållaren. Du kommer också att hålla ett öga på den vätskebehållare, och varje gång vätskenivån i behållaren når till botten, måste du lägga till mer bromsvätska till det. Fortsätt att göra detta tills du ser att färgen på vätskan sipprar ut från blödningen röret har ändrats från brunt till den ursprungliga färgen på vätskan, oftast gyllene. Fylla hela behållaren med ny bromsvätska, vilket innebär att endast ungefär hälften och tum utrymme och stäng behållaren med behållarens lock.

Ändra Bromsvätska av en bil?

Processen att byta bromsvätska av en bil är ganska lik processen i motorcyklar. Du kommer att behöva ta hjälp av en person som kommer att komma in i bilen och trycker på bromspedalen, medan du arbetar på blödning av bromsvätska utanför. Fäst blödningen linjen till bleeder som är längst bort från huvudcylindern och sätta sin andra ände i behållaren där du vill samla den använda upp vätska. När linjen är ansluten på rätt sätt, instruera personen i bilen att sakta trycka på broms paddla, kommer detta att göra att vätskan sippra ut från blödning linjen i behållaren. När hela vätskebehållare får tom, fyll den med ny bromsvätska och stänga ventilen annars luft kommer in i behållaren och leda till olika problem bil broms. När ventilerna är säkrade, kan personen i bilen släpper sakta broms paddla. Samtidigt gör detta, måste du hålla koll på vätskenivån i huvudcylindern, och fyll den, om det är nödvändigt. När du har upprepat processen med alla fyra hjulen, kan du kontrollera alla ventiler och skruvar som du har lossas eller dras åt, återigen att vara på den säkra sidan.

Även om du sannolikt att hitta små skillnader i processen beroende på vilken modell av fordon du äger, kommer den grundläggande processen är alltid densamma. Inledningsvis kommer det att ta lite tid för dig att vänja sig uppgiften, men när du är väl bevandrade med det, kommer bil underhåll blir enklare och motorcykel eller bil problem kan hållas i schack.

Uppfinningen av hjulet
Airless färg spruta recensioner
Bil Klädsel Cleaner
Sprayfärg för plast
Ljud
Hur man öka en bilmotor är hästkrafter
När man byter bromsbelägg
Hur man bygger anpassade Lådor bilens högtalare
Hur sprayfärg
Bästa familjen Bil 2012
Bilbatteri Problem

Leave a Reply