Hur att rengöra och underhålla en DVD-spelare

Med de flesta människor väljer att titta på filmer på det, har blivit DVD-spelare allt en oumbärlig del av vår underhållning behov. Men liksom alla elektroniska apparater, lockar till sig damm och är benägen att repor och fingeravtryck. Det behöver därför en rengöring regim, inte bara göra det sista i evigheter, men också ge oss möjlighet att titta på film utan avbrott i hoppa skivor eller korniga bilder. DVD-spelare måste rengöras från insidan och utanför. När du rengör utsidan är ganska enkelt, det är det inre av DVD-spelaren som sannolikt kommer att locka ännu mer smuts än utsidan. Den goda nyheten är att, med några få hushållsprodukter och lämpligt underhåll, kan du hålla din DVD-spelare ren och i trim.

Hur man rengör en DVD-spelare?

Första saker först, innan du börjar rengöra din DVD-spelare, kom ihåg att stänga av och koppla bort maskinen från TV. Flytta den till en mer passande arbetsmiljö, som ett bord eller ett skrivbord.

Rengöring av Exteriör: Utsidan av DVD-spelaren kan rengöras med enkla husgeråd, som tvättsprit och Seltzer vatten. Använd en bomull, luddfri trasa eller en bomullstuss och applicera en liten mängd tvättsprit till det. Försiktigt gnugga utsidan av spelaren. Medan alkohol har fördelen indunstning snabbt, har Seltzer vatten en ökad rengörande verkan på grund av karbonatisering den innehåller. Använd trasa för att rengöra spelarens vent områden där damm kan ha samlats. Undvik en dammvippa, eftersom det kan bara sluta skjuta dammet längre in. Rengöring av ventilerna på DVD-spelaren är av yttersta vikt, eftersom värmeavledande från insidan av din spelare inte kan tillåtas att fly, vilket ledde till överhettning. Du kan också rengöra ventilen genom att använda en burk med tryckluft. Det kan mjukt sprutas in i ventilen, för att rensa ut damm bygga upp.

Rengöring av interiör: När din DVD inte laddas, eller hoppar över, och du notera en försämring av ljud-eller videosignaler, kan det tyda det faktum att du måste rengöra insidan av din DVD-spelare. Detta innebär vanligtvis rengöring av linsen i spelaren, som kan säkerställa att skivan läses korrekt. Det enklaste och mest trassel sätt att göra detta är genom att köpa en CD-linsen rengöring. Dessa DVD rengöringsskivor är lätt tillgängliga på marknaden och är ofta rekommenderas som första felsökning metoden, när du försöker reparera en DVD-spelare, som har svårt att läsa skivor. De innehåller borst, som ligger på toppen av skivan, så att när skivan sätts in i spelaren, börjar skivan att snurra och det upphöjda borsten på den damma av linsen. När rengöringscykeln av rengöringsskivor är klar ska linsen vara ren.

Om du vill rengöra DVD-spelaren ordentligt måste du demontera spelaren och rengör insidan för hand. För att göra detta måste du stänga av maskinen över och titta på sömmarna för att hitta skruvarna och bandet, som håller fallet tillsammans. Ta bort skruvarna och lyft upp bandet, för att exponera insidan av spelaren. Använd en bomullstuss doppad i alkohol för att rengöra alla ytor, förutom de ljusa gröna kretskort. Använd en burk med tryckluft, för att spola ut smutsen från svåråtkomliga ställen. Tänk medan du gör detta, att inte luta, skaka eller hålla burken upp och ned, som den flytande kväve som kommer ut kan skada din elektronik och huden! När alkoholen är torr, återmontera din DVD-spelare.

Rengöring din DVD-spelare var 4-6 veckor säkerställer att den håller igång som ny, längre än du trodde var möjligt. Det finns också en mängd kommersiella DVD Rengöringskit finns, som hjälper till att städa, och är också lätt på dina fickor.

Bilbatteri Förväntad livslängd
När man byter stötdämpare
Solskydd Byte
Bilrekonditionering tips
Bästa bärbara DVD-spelare
Underhåll av fordon Checklista
Hjullager Buller
Rengöring Bil Matta
Bil Underhållsschema
Bränsletank Rengöring – bensintanken Rengöring
Taklucka Repair

Leave a Reply