Hur att blöda Bromsar

Varje bilförare som släpper säkerhet framför allt annat, borde veta hur man blöda bromsarna när det gäller underhåll av fordon. Om du inte vill att möta skrämmande eller mardrömslika situationen för en bromsfel, är det absolut nödvändigt att man blöder din bil bromsar regelbundet. Här har jag tala om det normala förfarandet för blödning hydrauliska bromssystem.

Vad är bromsluftning?

För dem som kom in sent, låt mig beskriva vad som är bromsluftning och varför är det ett nödvändigt underhåll förfarande för dagens bilar. Moderna bilar är utrustade med hydrauliska bromssystem som styrs av vätsketryck. Blödning en broms är att bli av luftbubblor som har ingått eller fått instängd bromsledningar (som håller hydraulvätska) som Caus en avsevärd minskning av dess effektivitet.

Normalt leder hydraulvätska packade inuti bromsledningar (på grund av sin inkompressibel natur), till utveckling och underhåll av tillräcklig mängd tryck som krävs för att bromsa. Närvaro av luftbubblor (på grund av sin komprimerbar natur) minskar hydraultrycket på bromsarna, minskar bromseffekten av hela systemet. Det är därför, är det nödvändigt att hydrauliska bromsslangar är avblodas då och då, och bromsvätska ersätts.

Hur att blöda Bromsar själv

I den här artikeln, är instruktioner för bromsluftning tillhandahålls i en generisk sätt. Gå in specifika instruktioner är inte möjligt, eftersom det kan finnas vissa skillnader i bromssystemet utformningen av olika bilar. Tänk på detta som en grov riktlinje som du kan behöva överväga vissa ändringar beroende på bilmodell. Läs manualen underhåll av fordon innan du utför proceduren. Bromsvätska används i moderna hydrauliska bromsar kan vara giftiga och måste hanteras mycket varsamt!

Verktyg och förnödenheter som behövs för bromsluftning
Reparation och sysselsättning underhåll kan inte utföras utan rätt verktyg och förnödenheter till hands. Här är de saker du behöver för att blöda bromsar effektivt:
Klar plastslang
En hylsnyckel (bör passa bleeder bult)
Turkiet Baster (att suga ut vätska)
En torr och Clear Plastflaska
28 oz eller 793,772 g av bromsvätska
Spacer (En liten bit av Lumber)
Annan människa (Kan följa instruktioner till ordet!)

När du har monterat nödigt, kan du börja med förfarandet. Använd handskar och skyddsglasögon under förfarandet som skyddar dina händer och ögon från giftiga bromsning vätskan.

Stegvis bromsluftning Procedur
Jack bilen upp så att bilen hjulen är ungefär sex inches från marken. Leta bromssystemet bakom varje hjul och ventilerna avluftningsskruvarna. För det första måste du leta behållaren huvudcylindern av hjulet, vars bromssystem, planerar du att blöda. För att ta bort och suga ut bromsvätska, med hjälp av en kalkon blaster, måste du ta bort den övre delen av huvudcylindern. Suga ut så mycket av gamla bromsning vätska som möjligt, med hjälp av kalkon blaster. Se till att du inte spiller broms vätska någonstans som det kan vara frätande. Städa upp insidan av huvudcylindern med en gammal (helst luddfri) trasa.

Efter att dränering och torka upp jobb, få nya broms vätska och häll den i huvudcylindern, innan du byter cylindern toppen. Be din kompis som sittplats själv på förarsätet och pumpa bromspedalen minst femton gånger eller mer. Detta kommer att få fluiden att fylla i bromsledningarna. Håll en distans (virkesstycke) mellan bromspedalen och golvet för att förhindra total jordning av pedalen.

Nu måste du ställa in saker för själva blödning jobbet. Få tag i hylsnyckeln och lokalisera bleeder bulten på bromssystemet. Bara lossa avluftningsskruvarna ventiler med hjälp av hylsnyckel. Öppna inte avluftningsskruvarna ventiler helt. Bara lossa dem något rekommenderas.

Få att torra tydlig flaska och häll lite bromsvätska i den (ca en eller två inches). Få klar plast slangen och doppa sin ena ände inuti flaska vätskan och tryck den andra änden över bleeder bulten för dränering vätska.

När du har ställt upp flaskan, ta bort cylindern början igen, häll fräsch bromsning vätska inuti huvudcylindern och göra det fullt ut. Stäng toppen och be din kompis att trycka ner långsamt på bromspedalen och håll den intryckt tills du berätta för honom att sluta. När han bekräftar att pedalen är nedtryckt helt, vrid bleeder bulten med en fjärdedel med hjälp av en fast nyckel. Så snart du slår, kommer vätskan rinna ner i röret och in i bleeder flaskan.

Kontrollera att den andra änden av röret är doppas inuti fluiden eller luft kommer in igen Efter all vätska töms, stänger avluftningsventilen åter genom att vrida bulten i omvänd. När ventilen är stängd, be din kompis att ta bort hans ben från pedalen och låt den gå upp.

Upprepa hela processen av blödning tills den färska klar vätska som du hällde i, börjar komma ut ur röret och du märker bubblor kommer ut. Befälhavaren reservoar cylindern får aldrig lämnas utan vätska som kommer att låta luften komma in i bromssystemet.

Efter tillräckligt antal sådana rodnad processer kommer luft tas ur bromsledningarna. När den klara vätskan tillsammans med bubblor (luft) blir avrunna, kan du dra åt avluftaren bulten och ta ut röret. Den blödande processen för ett hjul är gjort. Därefter måste du upprepa samma process med resten av de tre hjulen!

Fyll på behållaren, pumpa ner pedalen och håller, lossa avluftningsventilen, låt vätskan och lufta, stäng ventilen och släpp pedalen! Det är blödning processen i ett nötskal som du kommer att upprepa för resten av hjulen. Börja med en med den längsta bromsledningen och gå i fallande ordning. (Den rekommenderade ordningen är rätt bakhjul, vänster bakhjul, höger framhjul och vänster framhjul.)

Några tips och varningar

Om du undrar hur man blöda ABS-bromsar, kommer jag råda dig att ta hjälp av en professionell i det fallet, eftersom de kräver ett felsökningsverktyg, samtidigt blödning. Se till att du använder tillverkarens rekommenderade bromsning vätska för att fylla behållaren. Använder fel typ av vätska kan leda till totalt misslyckande bromssystem och en hel del bilreparationer! Om du inte är säker på att hela förfarandet, ta hjälp av en professionell för första gången och se hur det går.

Bromssystemet i en bil är något som måste fungera korrekt. Utan fullt fungerande bromsar är att köra mycket farlig. Det kan inte finnas några kompromisser med dess underhåll, om inte din bil kan flyga! Så ignorera bil problem, särskilt de som rör bromsning, rekommenderas inte.

Hur man rengör aluminiumhjul
Bil underhållskostnader
Bilbatteri Tester
Airless Paint Sprutor och vapen
Måla bilen hemma
Billigaste New Car
Främre hjulinställning
Hur man fixar en punktering
Bästa bilmärken
Remote Förrätter för bilar
Första bil som någonsin gjorts

Leave a Reply