Hur ABS-bromsar fungerar

Alla bilar i dag är utrustade med ABS-bromsar och hur de fungerar är den första frågan som kommer att tänka när du tänker på ABS (låsningsfria bromsar). Bil teknik dagligen försöker skala nya höjder med framsteg och djup forskning. Införande av ABS var en stor revolutionerande koncept av bil-teknik. Ett ABS är en bil bromssystem som gör att hjulen på din bil för att stoppa långsamt utan sladd och förhindra att hjulen låser sig. Stoppa bilen på hala vägar kan vara ganska farliga för föraren. Det kan leda till en olycklig olycka och på grund av vilken bil och föraren kan drabbas tunga skador. Detta system infördes på 1980-talet “och har sedan dess varit en standard är de flesta bilar. Eftersom det har varit på väg för mycket någon gång, låt oss lära sig något mer om dem.

Så ABS bromsen fungerar

Den huvudsakliga svar bakom hur denna teknik fungerar är ganska enkel. Den låsningsfria bromsar är främst avsedd för en säker och bekväm körning. Ett hjul som slirar har mindre grepp på vägen än ett hjul som inte är sladd. När en bil körs på våta vägar, det är ganska uppenbart att hjulen kommer att få väldigt lite grepp när du bromsar. Detta beror på kontaktyta av däcket på det våta området lider mindre friktion. ABS undviker hjulen låser vid inbromsning, låta dem rotera med en lägre hastighet, vilket hindrar bilen från sladd. Detta resulterar i bilen kommer till ett stopp på kortare avstånd.

I detta avsnitt diskuterar vi hur fungerar detta system arbetar i enkla termer. Regulatorn är en viktig bil del och håller ett öga på den ökande hastigheten på bilen hela tiden. Det ser olika rörelser i bilen hjul som kan vara plötslig och snabb. när bromsarna används sensorerna avkänner en minskning av hjulhastigheten. Sensorerna manövrera bromsventiler på avtagande hjulet därigenom frigöra bromsarna gör det möjligt att rotera. Detta förhindrar effektivt låsning av hjulet och sladdning av fordonet. Omvänt om sensorn detekterar att ett hjul roterar snabbare än de andra hjulen, påverkar den bromssystemet på snabbare hjulet. Hela denna process är kontinuerlig och sker upprepade gånger i bilar med ABS. Den resulterande effekten för en förare att han / hon upplever en säkrare bilresa där hans bil inte sladda och stannar och tidigare och snabbare.

ABS-bromssystem komponenter

ABS är tillverkad av fyra huvudkomponenter som garanterar en välfungerande systemet och utan dessa tre alternativ svaret på hur ABS bromsar arbetet inte kan slutföras.

Hastighetssensorer
Hastighetssensorer i ABS behöver veta om hjulet hastighet som det handlar om att kontrollera den. Hastighetssensorer är på alla 4 däck för en bil för att reglera fordonets hastighet.

ventiler)
Det finns en ventil installerad i bromsledningen av varje broms som styrs av ABS. I olika ABS ventilen har 3 lägen.

I det första läget är ventilen öppen och trycket kommer direkt från huvudcylindern och går igenom bromsen.
I det andra läget, förhindrar ventilen linjen hålla isär bromsen från huvudcylindern. Detta är effektivt för att minska trycket från stigande.
I det tredje läget, släpper ventilen visst tryck från bromsen.

Pump
Eftersom ventilen frigör tryck från bromsarna, är det nödvändigt att trycket går tillbaka. Pumpen reducerar trycket i ledningen.

Styrsystem
Regulatorn styr bilens ABS. Det reglerar hastigheten sensorer och styr ventilerna.

ABS-bromsar gör ger säkerhet till bilen när den står inför tuffa vägförhållanden och det rekommenderas att bilar bör uppgraderas med ABS.

Framhjulsdrift Bilar
Symtom på en dålig Starter
Bromsoket Reparation
Aerosol sprayfärg
Hur du ändrar bromsvätska
Bil Carpet Cleaner
Nya bilar för 2012
Däck Betyg: hastighetskategori och Load index
Hur man byter broms rotorer
Hur att hoppa starta en bil
Emergency Brake lysa – Vad kan man göra?

Leave a Reply