Hjulinställning Kostnad

Uppfinningen av hjulet är klassad som en av människans höjdpunkten prestationer och moderna bilar tillverkarna hålla finslipa hjul teknik för att göra en biltur smidigare och fordonet, lätt lättmanövrerad. En av de jämförelsevis mindre kända, underskattad, men viktiga jobb bil underhåll är hjulinställning. Denna blog artikel syftar till att ge en kostnadsuppskattning för hjulinställning och även en snabbguide till de invecklade detta förfarande. Anpassningen är en viktig uppgift som direkt påverkar manövrerbarhet och kontroll vid körning. Det är därför det är ett underhåll jobb som inte bör ignoreras. Det kan kosta dig så mycket som $ 50 till mer än $ 150.

Kostnad för hjulinställning

Man kan antingen gå till en två hjulinställning förfarande eller en fyra hjulinställning förfarande beroende på graden och placeringen av snedställning närvarande. En fyra hjulinställning förfarande rekommenderas i allmänhet och det kommer att kosta dig runt $ 50 till $ 95. Detta inkluderar lastbil och bil hjulinställning. Justering kostnader för sportbilar kan variera från $ 90 till $ 160. Det är litet pris att betala, jämfört med vad du kommer att få betala för att ersätta bildäck. Däck anpassning på high-end bilmodeller som BMW kan kosta mer än $ 300. Vissa bilverkstäder erbjuder en garanti på däck anpassning under en begränsad tid.

Introduktion till Hjulinställning Teknik

Låt mig ge en kort förklaring till vad allt är delaktiga i genomförandet av denna teknik. Det handlar om att justera vissa parametrar i samband med anpassningen av hjul med hänvisning till varandra, liksom suspensionen. Det finns tre viktiga parametrar som avgör hur väl bildäck är i linje. De är följande:

Camber
Castor

Camber definieras som vinkeln mellan diametern hos ett hjul och en vinkelrät dras med avseende på plan mark. Det är ett mått på hur rak eller vinkelrät ett hjul är inriktad med avseende på plan mark. Camber mäts i grader och helst bör vara noll, så att däcken är perfekt vinkelräta mot marken, med däckets yta gör även kontakt. Om camber är inte rätt eller av det korrekta värdet, då överskottet slitage av hjul följer.
Castor är återigen en vinkel i samband med däck inriktning, som mäter vinkeln från styr svänga med en linje som passerar genom hjulets centrum. Dessa styrande svänger är delar av bilens fjädring och deras anpassning till hjulen direkt påverkar bilens köregenskaper. En oroande av hjul anpassning kan leda till körning manövrerbarhet problem.
Den sista viktig parameter som är justeras under hjulinställning är skränkningsvinkeln. Det är ett mått på hur bilens hjul är anordnade med avseende på varandra. Helst bör de vara parallella, men om de inte är det viktigt att du bär justering kostnader och återställa det tillbaka till det normala, för att förebygga problem med att kontrollera bilen samtidigt som du vrider. Således någon hjulinställning förfarande justerar dessa tre parametrar och gör körningen enklare. Det är därför, bör en ignorera aldrig få detta förfarande gjort med jämna mellanrum.

När ska hjulinställning göras?

En annan fråga som måste besvaras är tidpunkten för hjulinställning förfarandet och dess schemaläggning tid. En indikator på bil hjul, i behov av anpassning är den observerade effekten av slitage. När hjulen är felriktade, inte bara styranordningen svårt leder det till ett behov av tidig byte av hjul. Helst bör hjulinställning förfarande schemaläggas varje år eller efter 10.000 miles av löpning (det som inträffar först). Kostnader för inriktande wheels varierar beroende på bilmodeller. Men de i allmänhet inte överstiger utbudet av anpassningen priser som anges ovan.

Dekaler för bilar
Hur Clean Car Klädsel
Hur man målar en bil själv
Bromsbelägg och rotorer Kostnad
Batteri Renovering
Hjulinställning Kostnad
Hur man installerar ett bilbatteri
Döda Bilbatteri Symtom
Bästa ljudredigering programvara
Hur du ändrar en regulator Bränsletryck
Ta bort dörrpaneler

Leave a Reply